به گزارش خبرگزاری حوزه، در شماره ۱۸ فصلنامه علمی ـ تخصصی «پاسخ» مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه که بر اساس سیاست پاسخدهی به شبهات موجود در فضای فکری جامعه جهت استفادۀ اهل مطالعه و فکر منتشر می شود، مقاله ای به قلم امیرعلی حسنلو با عنوان «سیر تاریخی بیماری های واگیردار در ممالک اسلامی و نوع مواجهه با آن» منتشر شده که در آن می خوانیم:
بیماریهای واگیر همواره یکی از تهدیدات جدی جوامع انسانی بوده است. امروزه بیگمان ابزارهای قدرتمند علمی، بهداشتی و آگاهی و شناخت در کاهش و کنترل آنها تأثیر بسزایی دارد؛ از اینرو انسان امروزی در قیاس با زمانهای گذشته که آگاهی کافی نبود، بهتر میتواند با بیماریهای کشنده مقابله کند.
از جمله این بیماریهای شناخته شده وبا و طاعون بوده است که هر از گاهی در ممالک اسلامی بیماری های واگیرداری همانند طاعون عمواس و طاعونهای دیگر با تلفات انسانی گسترده تهدید میشد. مواجهه با این بیماری مهم است.
در این مقاله ضمن بررسی سیر این بیماریها به نوع مواجهه و رفتارها و بازتابها اشاره شده است؛ توان علمی انسان به حدی پیشرفت کرد که برای پیشگیری و کاستن از شیوع بیماریها واکسن، پادزهر و داروی پیشگیرانه و بازدارنده از شیوع آنها کشف کرد.
دین اسلام دستورات بهداشتی پیشگیرانه قابل توجهی برای جوامع بشری داده است که نیازمند باز تبیین و ارائه روشمند است؛ چنانکه ره آورد آن، ترقی چشمگیری در مبارزه با بیماریها فراهم نموده است.
نظر شما