به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر مدینه امانی در دهمین نشست علمی حضرت ابوطالب(ع) که با موضوع بررسی موارد استشهاد به اشعار حضرت ابوطالب علیه السلام در منابع لغت، صرف و نحو برگزار شد، به ابعاد شخصیتی حضرت ابوطالب علیه السلام اشاره کرد و گفت: از یکسو تهمت و کینه تاریخی نواصب و دشمنان اهل بیت علیهم السلام و از سوی دیگر غفلت و نسیان باعث شده است که شخصیت حضرت ابوطالب(ع) در جهان اسلام ناشناخته باشد و فقط به کارهایی محدود و انفرادی مربوط به ایمان ایشان اکتفا شود و از جنبههای دیگری مثل سجایای اخلاقی، مجاهدتهای اجتماعی و تراث ادبی ایشان غفلت شود.
وی برگزاری همایش جهانی بررسی شخصیت حضرت ابوطالب(ع) را ضروری خواند و تأکید کرد: جمع آوری مقالات و آثار نخبگان و اندیشمندان سراسر جهان تحت عنوان یک همایش جهانی و انتشار آنها در قالبهای مختلف میتواند در شناسایی زندگانی سراسر افتخار، اخلاص و ایثار حضرت ابوطالب(ع) موثر باشد.
استاد حوزه علمیه و پژوهشگر ادبیات عرب، حضرت ابوطالب(ع) عموی پیامبر اکرم(ص) را طبق شواهد تاریخی از شعرای توانمند مکه عنوان کرد و گفت: استشهاد به اشعار حضرت ابوطالب(ع) در منابع لغت، صرف و نحو؛ حاکی از اهمیت و قوت این اشعار در کلام عرب است، چنان که ابن سلام جمحی(۲۳۱ق) از حضرت ابوطالب(ع) با عنوان شاعر توانمند مکه و (شاعرجیدالکلام) یاد کرده است که بهترین سروده اش در مدح رسول اکرم(ص) است.
وی با اشاره به اشعار حضرت ابوطالب(ع) درباره پیامبر اکرم(ص) خاطرنشان کرد: این ابیات و قصیده ها بیانگر اعتقاد راسخ حضرت ابوطالب(ع) به دین اسلام و فداکاری و حمایت ایشان از رسول خدا است.
امانی گفت: علمای بزرگ لغت مانند خلیل بن احمد فراهیدی(۱۷۵ق) در کتاب العین و ابن منظور(۷۱۱ ق) در لسان العرب برای تبیین برخی از واژگان به اشعار حضرت ابوطالب(ع) استناد کرده اند.
مدیر گروه علمی ادبیات عرب مجتمع عالی بنت الهدی(س) افزود: همچنین دانشمندان بزرگ نحوی همانند سیبویه(۱۸۰ق) در الکتاب و ابن هشام انصاری(۷۶۱ق) در کتاب ارزشمند مغنی اللبیب برای تبیین و توجیه قواعد نحوی به بعضی از اشعار حضرت ابوطالب(ع) تمسک جسته اند.