شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۱
لزوم ارتباط مستمر میان مدیران رسانه و علما

حوزه/ اعضای هیأت مدیره و مدیر خانه مطبوعات استان قم ظهر امروز با حضور در سالن محراب حرم مطهر بانوی کرامت با آیت‌الله سید محمد سعیدی تولیت آستان مقدس و نماینده ولی‌فقیه در استان قم دیدار کردند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، جواد محرابی معاون مطبوعاتی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم در دیدار اعضای مسئولان خانه مطبوعات استان با آیت‌الله سید محمد سعیدی، با بیان اینکه مجموعه صنفی خانه مطبوعات از چهار سال گذشته فعالیت خود را به صورت جدی‌تر دنبال کرده است، اظهار کرد: خانه مطبوعات همراه با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برای رسیدن به رسانه تراز انقلاب اسلامی تلاش‌های بسیاری را دنبال کرده است.

وی اضافه کرد: در شرایط کرونایی نیز اصحاب رسانه همراه با کادر درمان و بهداشت استان در کنار مردم بودند و برای اطلاع‌رسانی درست خطر را به جان خریدند.

محرابی از برگزاری انتخابات خانه مطبوعات و انتخاب مسئولان جدید برای این مجموعه یاد کرد و گفت: امیدواریم در دوره جدید خانه مطبوعات گام‌هایی برداشته شود که مورد رضای خداوند متعال قرار گیرد.

فخرالدین یوسف‌پور رئیس هیأت مدیره خانه مطبوعات استان قم نیز با اشاره به اینکه رسانه‌ها نقش مشخص و برجسته‌ای در جامعه برعهده دارند، عنوان کرد: قم به علت حضور شخصیت‌ها، حرم حضرت معصومه سلام‌الله علیها و مسجد مقدس جمکران و تاریخ درخشانی که دارد از یک جایگاه فراملی برخوردار است اما رسانه‌های قم هنوز در قد و قواره نام قم ظهور و بروز نداشته‌اند.

وی نبود یک مجموعه صنفی قوی برای خبرنگاران را یکی از خلاهای موجود دانست و ادامه داد: با برگزاری انتخابات آبان‌ماه گروه جدیدی در خانه مطبوعات مستقر شدند که میانگین سنی این افراد نسبت به میانگین سنی ادوار گذشته به مراتب پایین‌تر است و این افراد در حوزه رسانه دغدغه‌های انقلابی مهمی دارند.

همچنین در ادامه این نشست محمدحسین همتی‌نژاد مدیر خانه مطبوعات استان قم با تاکید بر اینکه انسان‌ها در بستر و معرض رسانه‌ها متولد می‌شوند و رشد می‌کنند، تصریح کرد: هر چند رسانه‌ها برای مخاطبان خود تولید الگو می‌کنند اما با وجود اینکه فعال و پویا هستند از جامعه خود نیز تاثیر می‌پذیرند به همین علت گاهی از کارکردهای اصلی خود در انقلاب اسلامی دور می‌شوند.

وی از شهر قم به‌عنوان پایگاه نشر معارف دینی یاد کرد و گفت: ۲۰۰ هزار محدث در قم زیست و فعالیت داشته‌اند و این شهر یک هویت فراملی و رسالت جهانی دارد به همین علت رسانه‌ها این شهر نیز باید از یک جایگاه ویژه برخوردار باشند.

همتی‌نژاد اضافه کرد: بر اساس پژوهشی که انجام شده استان قم در حوزه تولیدات خبری، از سبد مصرف اخبار کشور جایگاه پنجم را به خود اختصاص داده است، هر چند هر اتفاق ساده‌ای که در قم رقم زده می‌شود بهانه‌ای برای ضربه‌زدن به هویت این شهر می‌شود.

وی با بیان اینکه خانه مطبوعات نسبت به جایگاه رسانه‌ها در قم دغدغه بسیاری دارد، عنوان کرد: تصور ما این است که هنوز این مجموعه‌ها نتوانسته در تراز انقلاب اسلامی باشند و باید برای رسیدن به این هدف تلاش‌های مورد نیاز دنبال شود.

مدیر خانه مطبوعات استان قم گسترش کنش‌های دینی رسانه‌ها را نیازمند ارتباط اصحاب رسانه با صاحب‌نظران دینی دانست و عنوان کرد: اگر ارتباط مستمری میان مدیران رسانه و علمای قم برقرار شود می‌توانیم یک مدل در حوزه کنش دینی ارائه دهیم.

وی ادامه داد: هر چند در حوزه فقه رسانه اقداماتی انجام شده اما هنوز به همه مباحث این پرداخته نشده است درحالی‌که حوزه علمیه باید به مباحث بدون پاسخ، پاسخ‌های مناسبی را ارائه دهد.

همتی‌نژاد رفع مشکلات رسانه‌ها از جمله مباحث اقتصادی را یکی از راهکارهای ارتقای رسانه‌ها دانست و عنوان کرد: خانه مطبوعات تسهیل‌گیری درخواست‌های حاکمیت از رسانه‌ها را نیز دنبال می‌کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha