جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی

حوزه/ نایب رئیس اول مجلس گفت: براساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا در ایام نوروز سفر به مناطق زرد و آبی به‌شرط تست کرونا امکان‌پذیر است.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، با اشاره به نشست امروز ستاد ملی مقابله با کرونا، درباره سفرها در ایام تعطیلات و نوروز تصریح کرد: قرار شد مقرراتی تهیه شود و سفرها در قالب تورها انجام شود و یا اگر قرار است شخصی سفری انجام دهد، مقصد معین شود.

عضو ستاد مقابله با کرونا افزود: در ایام نوروز سفر به شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع است و تنها در مناطق زرد و آبی، آن‌هم به‌شرط دادن تست کرونا، سفر امکان‌پذیر است و اگر تست فردی مثبت باشد از سفر کردن آن شخص جلوگیری شود و ترددها نیز یک ساعت کمتر شود.

وی به ساماندهی دست‌فروش‌ها نیز اشاره کرد و گفت: زندگی دست‌فروش‌ها روزانه تأمین می‌شود، لذا مقرر شد تا وضع دست‌فروش‌ها بررسی شود.

قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه تعداد زیادی از ایرانیان مقیم اروپا درخواست تسریع در بازگشت به ایران دارند افزود: تعداد زیادی از ایرانیان خارج از کشور به‌خصوص کسانی که در اروپا هستند برای بازگشت به ایران فشار می‌آورند، اما با وجود گسترش ویروس انگلیسی کرونا در اروپا این موضوع در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا بحث و بررسی شد.

وی ادامه داد: ازیک‌طرف این افراد هم‌وطنان ما و علاقه‌مند به بازگشت به کشور هستند و ما باید شرایط را برای آن‌ها فراهم کنیم و از طرفی، از یک منطقه بسیار آلوده می‌آیند.

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: قرار شد با شرایط و تعهدات ویژه‌ای اجازه ورود به این هم‌وطنان داده شود؛ ما به تست‌هایی که این افراد در کشور مبدأ داشته‌اند، اعتماد نمی‌کنیم و خودمان در ایران تست انجام دهیم، همچنین این افراد ۲۴ ساعت در قرنطینه خواهند ماند.کسانی که تستشان منفی است اجازه رفتن به خانه دارند، ولی با این حال نمی‌توانند خانه خود را ترک کنند و کسانی هم که مثبت هستند باید مستقیم به محل‌های قرنطینه منتقل شوند تا موجب ورود و انتشار ویروس انگلیسی در کشور نشوند.

نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اصرار وزارت بهداشت مبنی بر دریافت مجوز از ستاد ملی مقابله با کرونا برای واردات واکسن و یا تولید در داخل تصریح کرد: وزارت بهداشت معتقد است مراحل تست استاندارد واکسن در هیچ جای دنیا انجام نشده است و حتی بعضی‌ها مراحل بررسی را هم ادغام کردند و بعد سریع به مرحله انسانی رسیدند.

وی گفت: وزارت بهداشت معتقد است با این شرایط نمی‌توانیم واکسن وارد کنیم، چون فاز چهار، سه تا پنج سال طول می‌کشد و نمی‌توان در این شرایط واکسن‌های تولیدی یا وارداتی را ضمانت کرد.

نایب‌رئیس مجلس ادامه داد: در دنیا مجوز اولیه‌ای تحت عنوان «مجوز استفاده اضطراری» برای استفاده از واکسن ایجادشده است، فایزر هم بر همان اساس اجازه تزریق دارد. اصرار وزارت بهداشت بر این بود که ما این مجوز را مبنا قرار دهیم هم برای واکسن خودمان و هم برای واکسن‌های وارداتی وگرنه نمی‌تواند مسئولیت را بپذیرد.

قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه در شرایط اضطرار طبیعتاً استانداردها و شاخص‌ها متفاوت می‌شوند تأکید کرد: وزارت بهداشت باید مسئولیت این موضوع را بپذیرد و نمی‌شود مسئولیت ذاتی وزارتخانه تخصصی مانند وزارت بهداشت را از یک جمع تخصصی گرفت.

نایب رئیس مجلس یادآور شد: در این جلسه در نهایت قرار شد ما از وزارت بهداشت درباره اقداماتی که انجام می‌دهد حمایت کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha