خبرگزاری حوزه| عالمی از سلوک اخلاق حاج آقا رحیم ارباب بسیار متاثر و مورد علاقه آن استاد عارف بوده. معاصرین و شاگردان اورا چنین ستودهاند: «مرحوم آقای ارباب، به آقای جنتی نظر خاصی داشت و به مردم بسیار سفارش ایشان را میکردند. مرد کاملا اخلاقی بود که خصایص اخلاقی استادش به خصوص صبر و متانت را به ارث برد. همواره طلاب را به درس خواندن سفارش میکرد. هرکس خدمت ایشان میآمد، کسب فیض و نور میکرد. او حلال مشکلات و ناظر به وضعیت مردم بود.
تولد و تحصیل
آیت الله ملا هاشم جنتی سال ۱۲۸۴ش در روستای لادن از توابع اصفهان به دنیا آمد. پدرش ملا احمد از روحانیون منطقه بود. ملاهاشم پس از طی تحصیلات ابتدای، در مدرسه جده بزرگ و پس صدر بازار ساکن شد و به کسب دانش و تقوا مشغول شد. او به واسطه سعی و تلاش و البته تقوا و اخلاق محوری، به مراتب بالایی از علوم رسید.
حضرات آیات شیخ محمد حسن عالم نجف آبادی، حاج آقا رحیم ارباب، سید محمدرضا خراسانی، محمدرضا کلباسی و سید علی نجف آبادی از اساتید ملاهاشم بودند.
تدریس و پرورش طلاب
پس از تسلط بر علوم، کرسی تدریس بر پا نمود و به تربیت طلاب پرداخت. محور تدریس او کتاب های کفایة الاصول، فرائد الاصول و مکاسب شیخ انصاری بود. از جمله شاگردان ایشان، شیخ احمد جنتی، شیخ ابراهیم امینی، شیخ احمد فقیهی، سید ابراهیم احمدی سدهی، سید جعفر آیت میردامادی و شیخ مهدی مظاهری بودند.
اخلاقیات
از خصوصیات این فرزانه اخلاقی، این بود که پنج روز از هفته را در حجره میماندند و دو روز باقی مانده را به محل زندگی شان میرفتند. تربیت و پیشرفت علمی طلاب برای ایشان مهم بود و لذا پیوسته آنان را به درس خواندن ترغیب می نمودند. اهل تبلیغ و منبر بود و هیچوقت کسی از معاشرت با ایشان ناراحت نمیشد. در برابر افراد کمال متانت را داشت. فردی مهذب، خیرخواه و سالک الی الله بود.
وفات
عاقبت این عالم عارف در سال ۱۳۶۷ش و در ۸۳ سالگی جان به جان آفرین تسلیم کرد و در امامزاده لادن به خاک سپرده شد.