تیتر دو
ادامه اخبار فرزانگان
-
تأملی در ضایعه درگذشت آیتالله سید محمد علی شیرازی
حوزه/ هوشمندی در سیاست از ویژگی های ممتاز مرحوم آیت اللّه العظمی سید محمد علی شیرازی بود. او در غالب رویدادهای جهان اسلام بی تفاوت نبود و اعلام موضع می کرد، شاید کمتر کسی را بتوان یافت که به…
-
خاطرات علما | کمونیستی که شیفته اخلاق شهید دستغیب شد
حوزه/ در دوران اسارت آیتالله دستغیب، برخوردهای انسانی و اخلاقی ایشان با زندانیان، حتی کسانی که مخالف عقاید ایشان بودند، تاثیر عمیقی بر جای میگذاشت. یکی از این زندانیان کمونیست که در کنار ایشان…
-
خاطرات علما | روایتی از گریههای نیمه شب عارف تبریزی
حوزه/ مرحوم آیت الله میرزا جواد ملکی تبریزی پس از وضو که به مصلایش میرسید و مشغول تهجد میشد، دیگر حالش خیلی منقلب میشد. ایشان گریههای طولانی در نمازها و مخصوصا قنوتها داشته؛ تا آنجا که بعضی…
-
خاطرات علما | تواضع بینظیر امام خمینی در نگاه آیتالله شبیری
حوزه/ یکی از امتیازات آقای خمینی(ره) که معمولاً ذکر نمیشود، ولی مهم است این است که اگر کسی را خوب میدانست، خیلی راحت از او تعریف میکرد. در این باب مانع نفسانی نداشت تا نتواند از دیگری تمجید…
-
خاطرات علما | دستورالعمل آیت الله بهجت: برای دفع وسوسه چه کنیم؟
حوزه/ از مرحوم آیت الله بهجت پرسیدند: آقا برای «تحصیل به یقین» و «دفع وسوسه» چه باید کرد؟ ایشان با شدت و حِدت فرمودند: خواندن قرآن در جاهای خلوت و دائمالوضو بودن برای دفع وسوسه باید انجام شود.
-
خاطرات علما | حاضرم طعمه پرندگان شوم، اما در قیامت عذابم نکنی
حوزه/ به خدای سبحان عرض کردم اگر بیماریام به صورتی شود که خانواده از نگهداریام خسته شوند و مرا در بیابانی رها کنند، به حدی که مرغان هوا زندهزنده گوشتهای تنم را بکَنند و بخورند، راضی هستم؛…
-
خاطرات علما | خاطره آیتاللّه وحید از نقش همسر در جایگاه آیتاللّه خوئی
حوزه/ در داستانی از زندگی پر از محبت و فداکاری مرحوم َآیت الله خوئی با همسرش، همسر مرحوم آیتالله خوئی در روزهای نخست زندگی مشترک، به رغم نداشتن هیچ چیز، با تدبیر و ایثار آبگوشت میپزد تا شوهرش…
-
خاطرات علما | زهد بینظیر آیت الله شیخ عبدالکریم حائری از زبان خادمش
حوزه/ من در زمستان سرد منقل را آتش کردم که برای ایشان ببرم؛ تا بردم داخل اتاق ایشان، فرمودند که من هنوز نتوانستم برای طلاب زغال تهیه کنم، چون پول نرسیده، لذا من نمیتوانم خودم را گرم کنم.
-
استوانههای شریعت | اصول طلبگیای که «پدر اصول» را آیت الله کرد
حوزه/ یکی از دوستان مرحوم آخوند خراسانی نقل میکند که وقتی به ایشان گفتم که در حرم مطهر کمی بیشتر توقف کنید، حتی اگر کاری نداشته باشید، در حالی که خود را محتاج نمیدانستند، با دست به ریششان اشاره…
-
زندگینامه عالمان شیعه هندوستان (۲۶)
مجتهد هندی با آثاری ماندگار + فیلم
حوزه/ آیت الله سید طیب موسوی جزایری، یکی از شخصیتهای برجسته علمی و دینی معاصر شیعه، در سال ۱۳۴۴ هجری قمری در خانوادهای فرهیخته در شهر لکهنو به دنیا آمد. وی با تحصیلات حوزوی در کربلا و نجف به…
-
استوانههای شریعت | ماجرای آیتالله دستغیب و هواپیمایی که آتش گرفت
حوزه/ مقید بودن به نماز اول وقت، یکی از ویژگیهای بارز شهید محراب حضرت آیتالله سیدعبدالحسین دستغیب بود؛ عالمی که نهتنها در گفتار، بلکه در عمل نیز همواره ارزشهای دینی را پاس میداشت.
-
به بهانه سالگرد آیتالله یزدی؛
عالمی که تا آخر پای انقلاب ایستاد
حوزه/ زندگی سیاسی آیت الله یزدی، با توجه به مبارزه بی امان با رژیم شاه و نیز افشاگریهای فراوان که به تبعید و زندان او منجر می شد و با نگاه به سابقه مدیریتش در دوران پیروزی انقلاب اسلامی، بخشی…
-
خاطرات علما | من روحانی هستم، پشت سر من نماز بخوانید
حوزه/ از خانواده مادری سید، عموی مادرش روحانی بود. سیدحسن دوست داشت مثل او در حوزه علمیه درس بخواند و روحانی بشود. گاهی شال مشکی و بلند مادر بزرگ را دور سرش میپیچاند و به حاضران میگفت: «من…
-
شیخ شهید با ردای جنگل
حوزه/ هرگاه به دقت سیر حرکتی میرزا کوچک خان را تورق می کنیم، هیچ گاه از زی طلبگی و نهاد حوزوی خویش پا بیرون ننهاد و همواره نکته نظریاتش را با اتکا از علوم آموخته، نقش سازی می کرد و بدان جامه…
-
زندگینامه عالمان شیعه هندوستان (۲۵)
نقش برجسته «افتخار العلماء» در گسترش معارف اسلامی در هند + فیلم
حوزه/ حجت الاسلام و المسلمین سعادت حسین خان، مشهور به «افتخار العلماء»، یکی از شخصیتهای برجسته علمی و دینی قرن بیستم میلادی در هند بود که در ۲۱ صفر ۱۳۵۲ هجری قمری در بخش سلطانپور ایالت یو پی…
-
اول از مردم اجازه بگیرید، بعد حقوقتان را زیاد کنید
حوزه/ ما ولی مردم نیستیم که خودمان مستقلا و با صلاح دید خود اقدام کنیم. ما وکیل مردمیم و باید طبق نظر موکلین خود اقدام نماییم. من از پانصد هزار موکل خود یکی را نمی شناسم که با افزایش حقوق شما…
-
شهید مدرس چگونه به شهادت رسید؟
حوزه/ شامگاه ۱۶ مهر ۱۳۰۷ سرتیپ درگاهی، رئیس شهربانی تهران و همراهانش به منزل مدرس هجوم آوردند و وی را ابتدا به یکی از روستاهای اطراف مشهد و سپس به شهر دورافتاده خواف تبعید کردند. شهید مدرس در…
-
روحانی مجاهدی که منبرش ساواک را به لرزه درآورد
حوزه/ ساواک تمام تلاشش را میکرد تا صدایش را خاموش کند، اما هر بار که به منبر میرفت، موجی از بیداری در میان مردم به راه میافتاد. حتی شکنجههای طاقتفرسا هم نتوانست او را از رسالتش باز دارد؛…
-
دبیر جایزه جهانی شهید صدر بررسی کرد:
۷ ویژگی بارز شهید آیت الله سید محمد باقر صدر
حوزه/ دبیر جایزه جهانی شهید صدر گفت: یکی از ویژگیهای شهید صدر جسارت در نظریه پردازی بود؛ ایشان در دوران طلبگی و در جلسه درس استادشان حضرت آیت الله خویی، نقد میکردند و جسارت در نظریه پردازی…
-
به مناسبت ایام شهادت آیت اللّه سید محمدباقر صدر؛
نابغهای که یگانه دوران شد
آیت الله شهید محمدباقر صدر از مفاخر شیعه و از نوابغ دوران بود که چه در ساحت های علمی و پژوهشی و چه در عرصه مبارزه سیاسی و فرهنگی به یک الگوی ماندگار تبدیل شد.
-
توصیه آیتالله فاضل استرآبادی: نوافل را دریاب
حوزه/ ششم آذرماه سالروز رحلت آیت الله محمد فاضل استرآبادی از علمای بنام استان مازندران و شهرستان بابل است که به انتشار یکی از توصیه های ایشان خواهیم پرداخت.
-
عالمی که قمیها همیشه به یادش هستند
حوزه/ آیت الله حاج سید مهدی روحانی سوم آذر ۱۳۷۹ در سن ۷۷ سالگی چشم از جهان فرو بست و پیکر مطهرش روز جمعه پس از تشییع باشکوه و اقامه نماز توسط آیت الله العظمی بهجت(ر) در حرم مطهر…
-
خاطرات علما | روایتی شنیدنی از دوران اجارهنشینی آیتالله العظمی گلپایگانی
حوزه/ دیشب از صبح تا حالا منتظر«سید محمد رضا» بودم، چون مادرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) را خواب دیدم، مرا به اسم صدا زد و فرمودند: «فرزندم محمد رضا خانه ندارد و دنبال خانه می باشد خانهات…
-
اصول کلیدی نظمدهی به فرزندان
حوزه/ ممکن است شما بگویید: من چطور بچه را منظم کنم؟ اگر شما خودتان را منظم بکنید، بچه خود به خود منظم میشود. اگر شما جلوی بچه بیموقع بیسکویت بخورید، بچه هم هوس میکند. نظم، نظم میآورد و بینظمی،…
-
زندگینامه عالمان شیعه هندوستان (۲۴)
از تحصیل در فرخآباد هند تا تبدیل لاهور پاکستان به شهری مذهبی + فیلم
حوزه/ آیتالله سید ابوالقاسم رضوی، یکی از شخصیتهای برجسته علمی و مذهبی جهان اسلام، در سال ۱۲۴۹ هجری قمری در فرخآباد هند به دنیا آمد. او با تلاش و کوشش بیوقفه در عرصه تحصیل علوم دینی، به عنوان…
-
خاطرات علما | بوی تعفن در سفره شام نروژی
حوزه/ روایت منحصر به فرد از حالات علامه جعفری در نروژ که بوی غذای غیر حلال را حتی پیش از آنکه میزبان اعتراف کند فهمید و مرغی که در آن سفره ذبح اسلامی نبوده است. اتفاقی که نه تنها فرزند علامه،…
-
تنها زنی که لیاقت جانشینی پیامبر (ص) را داشت
حوزه/ فاطمه (س) زن معمولی نیست؛ او موجودی ملکوتی است که در عالم به صورت انسان ظاهر شده است. تمام هویّت های کمالی که در انسان متصوّر است و در زن تصوّر دارد، تمام در این زن است. زنی که تمام خاصّه…
-
فتوای عجیب آیتالله العظمی شاهرودی: درس آیتاللّه قاضی نرو!
حوزه/ مرحوم استاد میفرمودند که باجناق مرحوم آیتالله العظمی شاهرودی در درس مرحوم آقای قاضی شرکت می کرده. مرحوم آقای قاضی هم راجع به دنیا و بیاعتباری دنیا و این مسائل صحبت میکردند. این آقا…
-
به بهانه سالروز رحلت علامه طباطبایی(ره)؛
اهمیت مسجد در تفسیر المیزان
حوزه/ علامه طباطبایی(ره) پیرامون اینکه چگونه نماز انسان را از ارتکاب گناه باز می دارد، می فرماید: سیاق آیات شاهد بر این است که مراد از این بازداری، بازداری طبیعت نماز از فحشاء و منکر است.
-
سحرهای ۷۰ ساله یک عارف در حرم کریمه اهل بیت
حوزه/ ایشان هر روز حداقل یک جزء قرآن می خواندند و حدود هفتاد سال موفق بودند پیش از اذان صبح به حرم مشرف شوند و تا آخر عمر هیچ گاه سحر خیزی و نماز شبشان را ترک نکردند.
-
خاطرات علما | فقیهی که افقهالفقهاء لقب گرفت
حوزه/ گاهی یک لقب، تمام عظمت یک عالم را روایت میکند. وقتی شریعت اصفهانی، شهید اول را «افقهالفقها» نامید، گویی میخواست بگوید این مرد، قلهای است که هنوز هم پس از قرنها، فتح نشده باقی مانده…
-
گفتمان ناب | راز ایستادگی غزه از زبان آیتالله العظمی جوادی
حوزه/ در سوره مبارکه «بقره» فرمود دفاع ازسرزمین اسلامی، جزء جهاد معقول و مقبول خداست: «وَ مَا لَنَا ألاّ نُقَاتِلَ فی سَبیلِ اللّهِ وَ قَدْ أُخْرِجْنَا مِنْ دِیارِنَا وَ أبْنَائِنَا»؛ اینها می…