به گزارش خبرگزاری «حوزه» از مشهد مقدس، حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی، در همایش کانونهای خدمت رضوی که امروز در محل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی با رعایت دستورالعملهای بهداشتی برگزار شد، جایگاه رسیدگی به محرومان جامعه از منظر دین اسلام را بسیار مهم و رفیع دانست و اظهار کرد: از مجموعه روایات و سیره اولیا الهی چنین برداشت میشود که پس از انجام واجبات، هیچ عمل خیری بهتر از کمک و رسیدگی به محرومان و رفع مشکلات و شاد کردن دل نیازمندان نیست.
وی خادمیاری را سنتی حسنه و کاری خیر معرفی کرد و گفت: نفس خادمیاران بسیار مقدس است، الحمدالله عموم خادمیاران رضوی نیروهایی متدین، خدوم و مخلص هستند که خدمات ارزشمند و قابل تقدیری را به اقشار محروم و نیازمند جامعه در سراسر کشور ارائه کردهاند که بسیار قابل تقدیر است؛ کانونهای خدمت رضوی با دستگیری از نیازمندان، محبت اهل بیت(ع) را در دل مردم زیاد میکنند.
حجت الاسلام والمسلمین مروی در ادامه به بیان نکاتی پیرامون کانونهای خدمت رضوی پرداخت و با تأکید بر اینکه اعتماد مردم یکی از بزرگترین سرمایههای آستان قدس است، بر لزوم دقت در جذب نیروهای خادمیار رضوی تأکید و تصریح کرد: مردم نسبت به دستگاه حضرت رضا(ع) اعتقاد مذهبی دارند، از این رو افراد منتسب به این دستگاه نورانی باید در رفتار و گفتار خود متناسب با شأن این جایگاه مقدس عمل کنند.
وی اعتماد مردم به آستان قدس رضوی را سرمایه بزرگ این دستگاه مقدس خواند و افزود: حتی یک مورد رفتار نامناسب از افرادی که به دستگاه حضرت رضا(ع) منتسب هستند پذیرفتنی نیست، زیرا میتواند به اعتبار و حرمت این دستگاه مقدس خدشه وارد کند، لذا از همه کانونهای خدمت رضوی میخواهم در گزینش خادمیاران نهایت دقت را داشته باشند، هرکسی به نوعی با این دستگاه مقدس در ارتباط است، باید از هرجهت مورد اعتماد باشد.
حجت الاسلام والمسلمین مروی با بیان اینکه کمکها و حمایتها از اقشار آسیب پذیر و نیازمند جامعه با حفظ حرمت و کرامت انسانی و در نهایت احترام باید انجام شود، اظهار کرد: در امدادرسانیها به نیازمندان باید از آبرو و عزت آنها مراقبت شود، مبادا کمکی با نگاه تحقیر آمیز صورت پذیرد زیرا خداوند بر ما منت گذاشته که بتوانیم از محرومان دست گیری کنیم.
وی با بیان اینکه در اجناس اهدایی به نیازمندان باید به کیفیت و مرغوب بودن کالاها دقت شود، عنوان کرد: یکی از جنبهها رعایت حرمت و کرامت محرومان نوع اجناس اهدایی به این افراد است، لذا در تهیه بستههای معیشتی باید بهترین اجناس و کالاها مورد استفاده قرار بگیرد اگرچه این امر موجب کاهش کمیت بستهها شود.
حجت الاسلام والمسلمین مروی گفت: خیریهها و نهادهای امدادرسان، نباید احساس کنند آستان قدس رقیب آنهاست، لذا اگر در استان یا شهرستانی خیریه مورد اعتمادی وجود دارند، گاهی امدادرسانیها از طریق آن خیریه صورت پذیرد.
وی با بیان اینکه نباید بگونهای رفتار شود که گستردگی و حجم امدادرسانیهای آستان قدس موجب دلسردی خیریههای مردم نهاد شود، عنوان کرد: علاوه بر خدمت رسانی به نیازمندان خود را خادمان خیریهها نیز بدانیم و گاهی از طریق آنها برای رفع کاستیها و محرومیتزدایی تلاش کنیم؛ نیت باید کمک رسانی به محرومان باشد نه خود را مطرح کردن.
حجت الاسلام والمسلمین مروی کانونهای خدمت رضوی را به ترویج سنت حسنه انفاق و کمک به نیازمندان در جامعه توصیه و تصریح کرد: در جذب مشارکت برای کمک به محرومان و ترویج فرهنگ نیکوکاری در جامعه نباید خط کشیهای سیاسی و غیرسیاسی وجود داشته باشد، راه را برای کار خیر باید باز کرد و اجازه داد اقشار مختلف، نگاهها و دیدگاههای متفاوت توفیق مشارکت در فعالیتهای خیرخواهانه را داشته باشند.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه کانونهای خدمت رضوی نباید پاتوق جناحهای سیاسی شوند، اظهار کرد: دستگاه امام رضا(ع) بالاتر از جناح بندیهای سیاسی است، کانونهای خدمت رضوی تاکنون در جهت خدمت به مردم و بدور از هرنگاه سیاسی بوده اند اما شأن و جایگاه کانون های رضوی اقتضا می کند که هیچ جناح بندی سیاسی در این کانونها وجود نداشته باشد زیرا دستگاه امام رضا(ع) متعلق به همه مردم است و تنها معیار برای این کانون ها باید تفکر انقلابی بر اساس نگاه امام و رهبری باشد.