به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، نشست مدیر حوزه های علمیه با شورای تربیت و تهذیب حوزه ظهر امروز در سالن اجلاس آیت الله حائری مرکز مدیریت حوزه برگزار شد.
بر اساس این گزارش، آیت الله اعرافی با اشاره به فرصت های معنوی موجود در ماه های رجب، شعبان و رمضان گفت: فرصت های بزرگ و مهمی برای خودسازی و تهذیب نفس و پیشرفت های معنوی در ماه های رجب و شعبان و رمضان قرار داده شده است؛ خوشا بحال آنان که توانستند پرده های حجاب را در این ماه ها کنار بزنند و به مراتب بالای معنویت دست یابند.
وی ضمن تقدیر از فعالیت های معاونت تهذیب در طول چند ماه گذشته افزود: از جمله اقدامات ارزنده معاونت تهذیب در چند ماه اخیر سفر به استان ها و واحدهای صفّی حوزه بوده که محل تقدیر است.
مدیر حوزه های علمیه تصریح کرد: ما در مباحث تربیتی آن جان مایه ظرافت کاری و ریزبینی لازم را باید داشته باشیم تا به موفقیت برسیم؛ شیوه ها و تدابیر کارآمد، برنامه ریزی درست، نیروی جهادی و مخلص و مشارکت استاد، مدیر و طلبه در فرآیند تربیت و همین طور هماهنگی با واحدهای آموزش از ارکان مهم فرآیند تربیت است.
وی گفت: طلبه باید در پنج سال اول دوران تحصیل حداقل یک مرتبه به اردوی راهیان نور اعزام شود تا با روحیه جهاد و ایثار به طور کامل تری آشنا شود.
حجت الاسلام و المسلمین محمد عالم زاده نوری سپس ضمن ارائه گزارشی از عملکرد معاونت تهذیب حوزه در چند ماه اخیر بیان داشت: در دوره جدیدِ فعالیت معاونت تهذیب، مجموعاً ۱۵ راهبرد برای ارتقای سطح تهذیب و تربیت در حوزه های علمیه تعریف شده است.
وی گفت: برون گرایی تربیتی، طرح تحول ساختاری معاونت، طرح نظام جامع اندیشه، طرح جهاد تربیتی، طرح برنامه جامع تهذیبی، طرح شورای تهذیب استانی و مدارس به جهت رسیدن به اهتمام جمعی در این زمینه از عناوین این طرح ها هستند.
معاون تهذیب حوزه های علمیه اظهار کرد: اثرگذاری اجتماعی یکی دیگر از موضوعاتی است که مدنظر ما بوده و به همین جهت نیز طرح جامعی را تهیه و تنظیم کرده ایم.
حجت الاسلام و المسلمین عالم زاده نوری گفت: یکی از چهار اداره معاونت تهذیب، اداره امور تهذیبی و اساتید اخلاق می باشد که در طول چند ماه اخیر طرح جهاد تربیتی را در ۲۵ نقطه کشور و مراکز استانی با همکاری بیش از ۵۵۰ مدیر و معاون تهذیب از سوی آن اجرایی گشته است.
وی افزود: یکی دیگر از فعالیت های این اداره برگزاری کرسی های درس اخلاق و رسیدگی به امور اساتید اخلاق بوده که طی آن بیش از ۵۰ درس اخلاق ضبط شده و دو جلسه درس اخلاق در هفته نیز به سمع و نظر طلاب رسیده است.
معاون تهذیب حوزه های علمیه خاطرنشان کرد: مسابقه دلنوشته برای رهبری و توسعه امور معرفتی از دیگر برنامه های این اداره بوده است.
وی گفت: اداره دیگر معاونت تهذیب حوزه های علمیه، اداره قرآن و حدیث است که طرح های تأسیس دارالقرآن های استانی در مراکز استان، اجرای پایش سراسری قرائت نماز و برگزاری مسابقات و کارگاه های متنوع از فعالیت های این اداره در ماه های اخیر بوده است.
حجت الاسلام و المسلمین عالم زاده نوری بیان داشت: سومین اداره معاونت تهذیب که اداره مشاوره و خانواده است اقدام به تهیه و ضبط دوره های مشاوره ای در طول ماه های اخیر کرده که به مرور زمان در اختیار طلاب و خانواده های آنان قرار خواهد گرفت.
وی افزود: اداره مطالعات و برنامه ریزی که چهارمین اداره معاونت تهذیب است محصولاتی را که قبلاً تولید کرده بود و مناسب طیف های مختلف حوزوی و غیرحوزوی بودند را مورد حمایت قرار داده و چند عنوان از آن ها را در این جلسه رونمایی خواهد کرد.
معاون تهذیب حوزه اظهار کرد: واحد جدیدی به این معاونت تحت عنوان واحد اطلاع رسانی و تولیدات رسانه ای افزوده شده است؛ این واحد تاکنون توانسته است ۱۱۸ ساعت کلیپ از دروس اخلاق، مشاوره و قرآن تولید نماید.
در پایان این نشست از چهار عنوان کتاب «جهاد اقتصادی در سیره علما و بزرگان»، «مهارت های مدیریت تحصیل در حوزه های علمیه»، «راهکارهای انس با امام زمان عج در سیره علما» و «الگوی اهتمام جمعی در مدیریت تربیتی در قالب شورای تهذیب و تربیت مدارس علمیه» رو نمایی شد.
شایان ذکر است: از سایت «ندای تهذیب» نیز که حاوی محتواهای چندرسانه در موضوعات تهذیبی و تربیتی مختلف است در حضور مدیر حوزه های علمیه نیز رونمایی به عمل آمد.
نظر شما