به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلاموالمسلمین حبیبالله فرحزاد طی سخنانی در حرم بانوی کرامت اظهار کرد: در روایات بسیاری به حسن خلق و سخاوت توصیهشده است که نشاندهنده اهمیت این موضوع در زمینههای فردی و اجتماعی است.
وی افزود: این دو صفت در روایات جایگاه ویژه دارند و در جامعه امروزی انسانها به خاطر نبود همین دو صفت با معضلات و مشکلات بسیاری مواجه شدهاند.
استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: بیشترین پیامهایی که از طرف همسران ، فرزندان و والدین از طریق مختلف به دست کارشناسان برنامه سمت خدا میرسد، حول محور همین دو موضوع اخلاقی است که از بداخلاقی و بخل شکایت دارند.
سخنران حرم بانوی کرامت تأکید کرد: نبی خدا میتوانست به هنگام مبعوث شدن، بگوید آمدهام تا نماز به پا کنم و عابد و عالم تربیت کنم اما مقصد و هدف بعثت اتمام و تکمیل مکارم اخلاق و گسترش صفات برجسته اخلاقی و کرامتهای انسانی بود که در کلام نورانی حضرت نیز با صراحت بیانشده است.
وی افزود: همه انبیاء برای تکمیل و گسترش مکارم اخلاق مبعوث شدند و رسول خدا نیز بهعنوان خاتم پیامبران نسبت به اتمام و تکمیل نهایی این صفات برجسته الهی وظیفه داشتند.
حجتالاسلاموالمسلمین فرحزاد در ادامه گفت: زحمات نبی خدا برای تربیت انسانها بود چراکه وقتی انسانها بهدرستی و با صفات اخلاقی تربیت شوند دیگر ظلم و جنایت و خیانت نخواهد کرد.
وی اظهار داشت: همه قاتلهای امام حسین علیهالسلام نمازخوان بودند اما اخلاق دینی را نداشتند و مقابل امام معصوم شمشیر کشیده و حتی به اطفال نیز رحم نکردند.
سخنران حرم بانوی کرامت تأکید کرد: متأسفانه اخلاق در جامعه امروزی به حاشیه رفته است درحالیکه داشتن اخلاق از نماز واجبتر است چراکه وجوب نماز که ستون دین است در روایات برای شکستن غرور و تکبر و ایجاد تواضع و مکارم اخلاقی است.
وی یادآورشد: حلاوت عبادت وقتی اخلاق حسنه را در پی داشته باشد چشیده میشود چراکه حلاوت عبادت طبق روایت تواضع و فروتنی است؛ شیطان بااینهمه عبادات نتوانست در برابر حضرت آدم علیهالسلام تواضع کند چرا حلاوت عبادت را نچشیده بود.
وی افزود: ریشه تمامی رذائل اخلاقی همین تکبر و غرور است که چهبسا باعث متلاشی شدن بسیاری از خانوادهها میشود.
حجتالاسلاموالمسلمین فرحزاد خاطرنشان کرد: طبق روایت هر فردی از همه متواضعتر و افتادهتر باشد و دل خاضع داشته باشد به خداوند نزدیکتر است و از همه دورتر نسبت به خداوند مغروران و متکبران هستند.