به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، حجت الاسلام رضا غلامی، مسئول مهرواره "محله ی همدل" از برگزاری این مهرواره در ماه مبارک رمضان خبر داد و در تبیین اهداف برگزاری آن، گفت: در این طرح میخواهیم از مردم دعوت کنیم تا یک مسئله کوچکی را در حوزههای اقتصادی، اجتماعی، خانوادگی و ... در محله خود حل کنند.
وی، داشتن امید را لازمه یک حرکت پر شتاب و رو به جلو در هر جامعهای دانست و گفت: اگر امید نباشد جامعه کارکرد خود را از دست خواهد داد و دچار عدم تحرک و رخوت خواهد شد، حتی اگر در بهترین شرایط هم باشد.
مسئول مهرواره "محله ی همدل" با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در نخستین روز سال، بیان داشت: ایشان با توجه به شرایط موجود، جامعه را به تواصی به صبر و تواصی به حق دعوت کردند و از مردم خواستند برای حل مشکلات پای کار بیایند. تجربه نشان داده که مردم در هر صحنهای ورود پیدا کنند، مشکلات آن عرصه حل میشود.
ماه رمضان؛ فرصتی برای حل مشکلات مردم محله
وی ماه رمضان را فرصتی مبارک برای حل مسائل محله دانست و خاطرنشان کرد: ماه رمضان فصل بندگی، همدلی و رسیدگی اغنیا به نیازمندان است؛ در این فصل با ارتباط، انس، دعا و توسل به خداوند، میتوانیم بسیاری از مشکلات را حل کنیم. در شبهای قدر، مقدرات یک سال ما رقم میخورد؛ بنابراین این فرصت مهم را نباید از دست بدهیم.
مسئول مهرواره "محله ی همدل" افزود: به منظور خنثیسازی حربههایی که دشمن علیه جامعه ایران به کار میبرد، دنبال یک ایدهای بودیم که بتوانیم نگاه همه جانبه به مسائل داشته باشیم تا هم روحیه امید در جامعه دمیده شده و دشمن را ناامید کند و هم فضای جامعه پر رونق و با نشاط شود و همچنین به مطالبه رهبر معظم انقلاب به عنوان امام امت نیز پاسخ داده بشود.
مهرواره «محله همدل»؛ پویشی ملی برای حل مشکلات مردم
حجت الاسلام غلامی از راه اندازی پویشی سراسری با عنوان «مهرواره محله همدل» به همت بنیاد هدایت، خبر داد و گفت: در این طرح میخواهیم مردم را دعوت و تشویق کنیم که از فرصت ماه مبارک استفاده کرده و همه قیام کنند تا هر فردی یک مسئله کوچکی را در حوزه های اقتصادی، اجتماعی، خانوادکی و آسیب های اجتماعی، سیاسی و ... در محله خود حل کنند.
وی تصریح کرد: این امیدهایی که قطره قطره در جامعه به واسطه حل شدن مسائل، جمع می شود، یک فضای شاداب و پویایی را فراهم میکند و مواسات همدلانه ناظر بر مسائل متعدد جامعه رقم میخورد؛ البته نمیخواهیم صرفاً بسته معیشتی توزیع شود.
نمونه مسائلی که در این طرح حل خواهد شد
مسئول مهرواره "محله ی همدل" ضمن تأکید بر اینکه انواع و اقسام مسائل خرد در محلهها وجود دارد که به راحتی و به دست خود مردم قابل حل است، به نمونههایی از مسائل اشاره کرد و گفت: مثلاً اگر جوانی به واسطه بورس دچار مشکلات اقتصادی شده است باید به سراغ او برویم، به او اعتماد به نفس بدهیم و دعوت به صبر کنیم و چند نفری کمکش کنند تا مهلتی پیدا کند که این ضرر اقتصادی را جبران کند و با امید، صبر و حمایت دیگران مشکلش حل شود.
اگر جوانی در این شرایط بخواهد ازدواج کند، ما او را به برگزاری ازدواج آسان توصیه میکنیم و خانواده هایشان را به همدلی توصیه میکنیم که سخت نگیرند تا با کمترین هزینه ازدواجی آسانی شکل بگیرد و این زوج با کمترین توقعات زیر یک سقف بروند و زندگی خود را بسازند.
چنانچه خانوادهای دچار کرونا شده و نیازمند آرامش است، آنها را دعوت به تواصی به دعا، مناجات و استمداد از خدا کنیم.
همچنین زن و شوهری که در شرف طلاق هستند باید برویم ریش سفیدی کنیم و بزرگترهای خانوادههای دو طرف بیایند و مشکل آن دو را حل کنند تا به زندگی خود بازگردند.
در شرایط کرونایی که مدارس تعطیل است مثلاً یک معلم میتواند برای چند نفر از بچههای فامیل، محله و همسایه وقت بگذارد و با کمک آموزش رایگان کاری کند که از درس خود عقب نمانند.
اگر اختلافی بین دو نفر شکل گرفته، دیگران کمک کنند که کدورتها برطرف شده و صله رحم برقرار شود.
و ....
مراحل اجرای مهرواره محله همدل
حجت الاسلام غلامی در توضیح مراحل اجرایی، اظهار داشت: هرکس با هر سطح تحصیلات و معلوماتی میتواند در این مهرواره شرکت کند و ناظر بر تخصص و توانش یک مسئله را ثبت کند و به اندازه توان خود در حل آن تلاش کند. وقتی این ثبت نام صورت گرفت با ارسال پیامک و سایت مهرواره مشاوره و راهنمایی لازم برای حل مسائل داده خواهد شد.
وی افزود: پس از حل مسئله، آن فرد یا گروه، گزارشی از اقدامات و برنامههای خود را در سایت مهرواره ثبت خواهد کرد. در مرحله نخست در سطح شهرستانها برترین ایدهها و بهترین مسئلههای حل شده در قالب جشنواره شهرستانی، انتخاب میشوند و هدایایی برای تشویق به این افراد تقدیم خواهد شد.
مسئول مهرواره "محله ی همدل" ادامه داد: برترینهای شهرستانی در مرحله بعد در سطح استانی با یکدیگر رقابت خواهند کرد و از بهترین محلات استانی که توانسته اند کارگشایی در حل مسئلهها داشته باشند، تقدیر میشوند. و در مرحله نهایی بهترینهای استانی وارد رقابت ملی میشوند و سپس جشنواره ملی برگزار و هدایای نفیسی به نفرات برگزیده تعلق خواهد گرفت.
آغاز نامنویسی
حجت الاسلام غلامی درباره جوایز این پویش، ابراز داشت: محلهای که رتبه نخست را در سطح ملی کسب کند ۲۰۰ میلیون تومان، محله دوم ۱۰۰ میلیون تومان و به محلهای که رتبه سوم را به دست آورده است، ۵۰ میلیون اهداء خواهد شد.
انتهای پیام