به گزارش خبرگزاری «حوزه» از تهران، محمد رضا شانه ساز، در مراسم آیین رونمایی از اولین محصول تولید شده واکسن کوو ایران برکت با اشاره به اینکه تمام تحریمها بر این بود که ملت ایران را به زانو در بیاورد، گفت: اما امروز، به برکت تلاشها، تحریمها نه تنها تهدیدی ایجاد نکرد، بلکه به فرصتی برای شکوفایی تولید تبدیل شد.
وی افزود: در زمینه دارو و تجهیرات پزشکی از سال ۹۷ تا ۹۹ بازار دارویی ۹۲ درصد رشد و میزان واردات ۲۱ درصد کاهش داشته است که در دوران تحریم ها نشان دهنده استفاده از توان بیشتر داخل است.
معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: در حوزه ارزبری میزان ارزبری واردات مواد اولیه برای افزایش تولید داخل را ۱۰ درصد افزایش و میزان واردات فراورده نهایی در زمینه دارو، تجهیزات پزشکی، مکمل و شیرخشک را ۲۹ درصد کاهش دادیم.
وی با اشاره به اینکه در سال ۹۷ میزان تولید داخل ۷۵ درصد و میزان واردات ۲۵ درصد بود، تصریح کرد: این عدد اکنون در حوزه تولید داخل به ۸۸ درصد و واردات به ۱۲ درصد رسیده است.
شانهساز خاطرنشان کرد: در شرایطی که بیش از صد سال بود که در کشور واکسن سازی داشتیم اما متاسفانه هیچ دستاورد قالب قابل بیانی در این حوزه وجود نداشت، اما در فرصت کرونا (که واقعاً از کرونا دیگر نمیتوانم به عنوان تهدید یاد کنم بلکه آن را فرصت می دانم) توانستیم صنعت واکسن سازی را گسترش دهیم، وقتی گفته میشود که در آمریکا، روسیه، انگلیس، سوئد و ... واکسن تولید میشود باید توجه داشت که آنها سالها بود واکسن تولید میکردند، اگر پلتفرم هایی مانند فایزر و غیره توانستند واکسن بسازند، سالها روی سارس و مرس کار کرده بودند و ما در شرایط نابرابر و تحریم آمدیم و خود را به ۴، ۶ کشور سازنده واکسن رساندیم.
وی خاطرنشان کرد: تا فروردین سال آینده با کف تولید ۵ شرکت ظرفیت تولید ۱۹۷ میلیون دوز واکسن را در کشور ایجاد میکند که اتفاق بزرگی است و من به جز معجزه تعبیر دیگری نمی توانم از آن داشته باشم، از تمام کسانی که در این حوزه کار کردند تا امروز بتوانیم صادرکننده اقلام مبارزه با کرونا باشیم و ان شاءالله به زودی در زمینه واکسن بتوانیم به توان خود تکیه کنیم، قدردانی میکنم.
رئیس سازمان غذاودارو با اشاره به دستاوردهای حوزه داروسازی و واکسن گفت: این افتخارات با تکیه بر توان نیروی انسانی بسیار خوبی که در سالهای بعد از پیروزی انقلاب در حوزه آموزش عالی شکل گرفت. تولید واکسن شاهراه و تقاطع مجموعهای از علوم است و کشوری که واکسن میسازد در بسیاری از علوم سر آمد است که توانسته اواکسن تولید کند.
شانه ساز افزود: با سرعتی کنونی، اطمینان داریم که خرداد ماه، واکسیناسیون انبوه در کشورمان را خواهیم داشت و محمولههای میلیونی را از تولیدکنندگان داخلی خود و از جمله شفافارمد دریافت خواهیم کرد و برنامهریزی ما برای واکسیناسیون عمومی، استفاده از تولید داخل و تأمین کنندگان ایرانی است.
وی در پایان گفت: خوشبختانه ۱۶ پلت فرم در ۱۲ شرکت دانش بنیان در حال تحقیق واکسن کرونا هستند و تقریبا تمامی پلت فرم در ایران تولید می شود و از این نظر کشور، یونیک خواهد بود.
انتهای پیام/
نظر شما