به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، رضوان حکیم زاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری با اصحاب رسانه به بیان جزئیات ثبت نام مدارس در سال تحصیلی جدید پرداخت و افزود: خوشبختانه دستورالعمل ثبت نام سال تحصیلی جدید در ۲۲ اردیبهشت به مدارس ابلاغ شد قبل از ارسال ما جلسات متعددی را با تمام واحدهای درگیر داشتیم.
وی افزود: براساس بازخوردهای روند ثبت نام سال گذشته، سعی کردیم چالشها را مرتفع کنیم. تسهیل کار ثبت نام و رفع نگرانیهای خانوادهها رعایت تکریم و حفظ احترام والدین در فرایند ثبت نام مورد توجه است.
حکیم زاده بیان کرد: از نظر ما ثبت نام برای نوآموزان بیشتر ازاینکه یک رویداد اداری باشد یک فرایند تربیتی است نخستین تجربه مواجه کودکان با مدرسه موثر است لذا انجام امور تسهیل گری و حفظ سلامت را در اولویت قرار دادیم.
ثبت نام حضوری و الکترونیکی نوآموزان
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش افزود: با تلاش و زحمات شبانه روزی همکاران دفتر فناوری امکان ثبتنام الکترونیکی برای تمام پایهها فراهم شده است البته برای پایه اولیها به دلیل سنجش و غربالگری از دو طریق ثبت نام صورت میگیرد.
حکیم زاده عنوان کرد: با همکاری با آموزش و پرورش استثنایی همزمان با آغاز ثبت نام از اول خرداد سنجش را خواهیم داشت تمام پایگاههای سنجش مجهز شدند و با توجه به اینکه در سال گذشته تعدادی از نوآموزان پیش دبستانی به دلیل شرایط کرونا حاضر نشدند امسال پیش بینی کردیم فرصتی فراهم شود تا از این افراد ثبت نام کنیم.
با توجه به ماهیت داوطلبانه بودن هرگونه مشارکت والدین در هزینههای مدرسه، دریافت هرگونه وجه در زمان ثبت نام در مدارس دولتی ممنوع است در مدارس غیردولتی نیز مطابق مقررات خواهد بود.
معاون وزیر اظهار کرد: براساس آمار حدود ۱.۵ میلیون دانشآموز کلاس اولی خواهیم داشت که امیدواریم برای این تعداد با حفظ پروتکلهای بهداشتی سنجش را برگزار کنیم. خانوادهها نیز باید در این امر مشارکت فعال داشته باشند.
مهلت ثبت نام تا پایان مردادماه است/ ثبت نام متوسطه اول و دوم اعلام میشود
معاون آموزش ابتدایی عنوان کرد: برای رعایت اصول تربیتی و حفظ اعتماد به نفس کودکان برگزاری هرگونه مصاحبه و آزمون در تمام مدارس دولتی و غیردولتی ممنوع است زمانبندی ثبت نام ابتداییها از اول خرداد تا پایان مردادماه است و متوسطه اول و دوم بعد از اعلام نتایج امتحانات اطلاع رسانی میشود. ثبت نام ابتداییها هم حضوری و هم الکترونیکی از سامانه پادا و سیدا صورت میگیرد.
حکیم زاده گفت: در سال تحصیلی گذشته توانستیم اسامی دانشآموزان و اطلاعات اسمی دانشآموزان را زودتر دریافت کنیم امسال نیز امیدواریم بتوانیم قبل از شروع تحصیلی از کم و کیف دانشآموزان اطلاع دقیق داشته باشیم.
وی درباره سوالی مبنی بر اخذ وجه هنگام ثبت نام بیان کرد: درباره اخذ وجه از اولیا سیاست آموزش و پرورش مشخص است با توجه به ماهیت داوطلبانه بودن هرگونه مشارکت والدین در هزینههای مدرسه، دریافت هرگونه وجه در زمان ثبت نام در مدارس دولتی ممنوع است در مدارس غیردولتی نیز مطابق مقررات خواهد بود.
پیگیری بحث خشونت زدایی در مدارس
حکیم زاده درباره بحث خشونت زدایی گفت: باتوجه به تغییر شرایط فیزیکی مدارس، برای پیگیری این طرح دچار چالش شدیم اما کودکان در فضای مجازی در معرض آسیب هستند لذا انجمن اولیا و مربیان در برنامههای آموزشی خود محور اساسی را آموزش سواد رسانه ای برای خانوادهها قرار داده است. ما نیز در معاونت در سرفصلهای خود این برنامه را در دستور کار داریم.
معاون وزیر درباره بازماندگان از تحصیل اشاره کرد: در سال گذشته حدود ۱۵ میلیون و ۷۸۱ هزار و ۳۸۱ دانشآموز ثبت نامی داشتیم که یک میلیون و ۱۳ هزار و ۴۹ نفر پیش دبستانی و یک میلیون و ۵۲۶ هزار و ۴۸۶ کلاس اولی بودند در مجموع ۸ میلیون و ۴۴۹ هزار و ۹۳۱ نفر در دوره ابتدایی جز موارد ثبت نامی بودند.
جذب ۲۵ هزار بازمانده از تحصیل ابتدایی به چرخه آموزش/نباید بیش از اندازه نگران بچهها باشیم
وی ادامه داد: در دوره ابتدایی ۲۱۰ هزار بازمانده از تحصیل داشتیم که نسبت به سال قبل آن رشد داشتیم اما تاکنون ۲۵ هزار دانشآموز بازمانده از تحصیل ابتدایی را به چرخه آموزش برگرداندیم.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش به مشکلات مربوط به محدوده بندی جغرافیایی مدارس برای ثبت نام اشاره و اظهار کرد: امسال سعی شده همانند سال گذشته محدوده بندی تعریف شود و خانوادهها به مدارس در محدوده محل سکونت خود هدایت شوند. سال گذشته مدارک از سوی مدارس به صورت حضوری دریافت میشد اما امسال مدارک الکترونیکی دریافت خواهد شد.
حکیم زاده در پاسخ به سؤالی درباره اینکه برای ثبت شکایات والدین مبنی بر اخذ وجه هنگام ثبت نام گفت: سامانه دریافت شکایات راه اندازی شده و بازخورد به ستادهای ثبت نام نیز وجود دارد تا خانوادهها برای چالش دریافت وجه هنگام ثبت نام مشکلات خود را منعکس کنند.
معاون وزیر در پاسخ به دیگری مبنی بر ارائه یک توصیه تربیتی به خانوادهها برای ترغیب دانشآموزان کلاس اولی خود در مدرسه اظهار کرد: ما باید بدانیم کودکان حقی دارند اینکه ما بزرگسال هستیم بدون نظر گرفتن دیدگاه کودکان، تصمیم گیری کنیم صحیح نیست. باید بدانیم کودکان باید زندگی واقعی را یاد بگیرند کرونا به عنوان چالش جز زندگی ما بوده و معلوم نیست تا چه زمانی ادامه داشته باشد.
وی افزود: بچهها را ایزوله نکنیم محافظت به صورت غیرمسئولانه درست نیست باید زندگی کردن را در کنار مراقبت به آنان یاد دهیم. نباید بیش از اندازه نگران بچهها باشیم باید کمی به رشد آنان کمک کنیم تا بچهها باید به صورت طبیعی رشد کنند.
انتهای پیام ۳۱۳/۱۷