به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، کتاب «جریان شناسی فکری امامیه در دوران فترت» نوشته «سید اکبر موسوی تنیانی» در بیست و دومین همایش کتاب سال حوزه، در گروه علمی «کلام» شایسته تقدیر شناخته شد.
بر اساس این گزارش، در بخشی از چکیده این کتاب میخوانیم:«تفکر امامیه، در طول تاریخ حیات خود، ادوار مختلفی را به خود دیده است. یکی از مهمترین و حساسترین دورانهای تاریخ تفکر امامیه، بازه زمانی میانه مدرسه فکری کوفه و مدرسه فکری بغداد است.
مدرسه فکری کوفه، بر اثر فشارهای سیاسی و برخی عوامل درونی، رونق پیشین خود را از دست داده و رفته رفته به افول گرایید. پس از افول مدرسه فکری کوفه، میراث فکری آن به مراکز امامینشین انتقال یافت. مراکزی مانند بغداد، بصره، خراسان و ماوراء النهر.
از این رو، با زوال مدرسه فکری کوفه، جریانهای فکری موجود در کوفه نیز با فراز و نشیبهایی در آن نواحی به ادامه حیات پرداختند. در کنار این جریانهای اصیل و ریشهدار کوفی، از اواسط سده سوم هجری، جریانهای جدیدی در امامیه پدیدار شدند. این جریانهای نوظهور، با بهرهگیری از میراث کلامی پیشین و تعامل با سایر گروههای فکری، مانند معتزله، به ارائه نظامهای جدید کلامی پرداختند».
شایان ذکر است: کتاب «جریان شناسی فکری امامیه در دوران فترت» نوشته «سید اکبر موسوی تنیانی» از سوی انتشارات دارالحدیث منتشر شده است، در بیست و دومین همایش کتاب سال حوزه، در گروه علمی «کلام» شایسته تقدیر شناخته شد.
گفتنی است: در بیست و دومین همایش کتاب سال حوزه، ۵ اثر برگزیده، ۱۷ اثر شایسته تقدیر شد و ۲۵ اثر موفق به احراز جایگاه شایسته تحسین شدند.
نظر شما