جمعه ۲۶ شهریور ۱۴۰۰ - ۲۲:۵۵
احیای تمدن اسلامی با بهره‌گیری از هدایت‌های رهبر معظم انقلاب

حوزه/ رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب به بازسازی تمدن اسلامی و شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی گفت: این می‌طلبد که گذشته خود را بازکاوی و آن را جستجو کنیم و پیرایه‌ها و آرایه‌هایی که در سالیان دراز بر این اسلام ناب نشسته است را بزداییم و با بهره‌گیری از هدایت‌های رهبر معظم انقلاب بتوانیم احیا کننده تمدن اسلامی باشیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، دکتر ابوذر ابراهیمی ترکمان  رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در همایش بین‌المللی «تجلی ارزش‌های بیانیه گام دوم انقلاب و تمدن نوین اسلامی در کنگره اربعین» که از سوی معاونت بین الملل بعثه مقام معظم رهبری به صورت مجازی برگزار شد، مسائل فرهنگی و معنوی را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: این مسائل اختراع کردنی نیست، بلکه باید کشف شوند؛ بسیاری از موضوعات تمدنی در گذشته و آموزه‌های اسلام عزیز وجود دارد و مورد تأکید قرار گرفته است.


رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم اظهار داشت: انسان باید از غفلت دوری کند؛ غفلت به طور معمول درباره یک شیء حاضر به کار برده می‌شود؛ غزالی در جایی نقل می‌کند که برای هوشیاری انسان غافل نیاز به دلیل نداریم، بلکه باید مسائلی را به او یادآوری کنیم.
وی فاصله مسلمانان امروز با تمدن نوین اسلامی را یک بی‌خبری و غفلت عنوان کرد و گفت: تمدن اسلامی، تمدنی است که با روح و فطرت انسان‌ها سازگار است؛ امروزه غبار غفلت این توجه را پوشانده است و مسلمانان از توجه به داشته‌های خود غافل هستند.


ترکمان افزود: رویکردی که در جوامع اسلامی در سالیان گذشته به غرب ایجاد شده است، نتیجه همین است که از داشته‌های خود غافل بوده است و مسلمانان در جوامع مختلف از داشته‌های فرهنگی، علمی و غنای خود بی‌بهره و بی‌اطلاع بوده‌اند.


وی بازسازی و نوسازی تمدن نوین اسلامی را نیازمند پیش‌زمینه زدودن غبار غفلت از فهم آیات و روایات و آموزه‌های اسلامی توصیف کرد و گفت: از آنجا که آموزه‌های اسلامی با فطرت بشر سازگار است و بر اساس همین فطرت این آموزه‌ها به بشریت ارائه شده است، به همین دلیل غفلتی که باعث شده است که ما از این آموزه‌ها کنار بیفتیم باید زدوده شود.


رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، موقعیت جغرافی کشورهای اسلامی را توانمند در تأثیرگذاری حداکثری در تمدن جهانی ارزیابی کرد و گفت: مسلمانان از این توان غافل هستند؛ مسلمانان با استفاده از قرآن، قبله، مناسک، آموزه‌ها و نگاه‌های مشترک می‌توانند در دنیا تأثیرگذار باشند که متأسفانه امروز مورد تأکید همه مسلمانان نیست.


وی رشد افراطی‌گری را به دلیل غفلت و بی‌توجهی مسلمانان دانست و افزود: متأسفانه امروز به دلیل همین غفلت فضایی را اشغال کرده‌اند و نقشی را در فضای امروز جهان می‌آفرینند. همگرایی مسلمانان راه مهمی است که با تأکید بر اشتراکات به تمدن نوین اسلامی خود توجه کنند.


رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، خودباوری را از دیگر نکات مهم توصیف کرد و گفت: به دلیل سلطه‌گری چندین ساله کشورهای استعمارگر، مسلمانان تا حدی خودباوری خود را از دست داده‌اند و این خودباوری و تکیه به توان‌های داخلی و آموزه‌های دینی و اسلامی توان آن را دارد که این خودباوری را بازگرداند و مسلمانان به تمدن نوین اسلامی خود برسند و الگوی آن را به جهان ارائه دهند.


وی به رابطه معکوس پیشرفت جهالت در مقابل پیشرفت تکنولوژی اشاره کرد و ابراز داشت: دو اتفاق ناگوار در جهان در حال وقوع است؛ نخست دوری از معنویت و اخلاق و دوم جهالت مدرن است که باید به هر دو توجه کنیم و از مسیر اصلاح این مسائل به تمدن نوین اسلامی برسیم.


ترکمان با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب به بازسازی تمدن اسلامی و شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی گفت: این می‌طلبد که گذشته خود را بازکاوی و آن را جستجو کنیم و پیرایه‌ها و آرایه‌هایی که در سالیان دراز بر این اسلام ناب نشسته است را بزداییم و با بهره‌گیری از هدایت‌های رهبر معظم انقلاب بتوانیم احیا کننده تمدن اسلامی باشیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha