به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در اهواز، هفتمین نشست منطقهای توانمندسازی شبکه راهیاری در گام سوم «مهرواره اوج»، به یاد شهید مدافع حرم "حجتالاسلام بیاضی زاده"، با حضور مدیران کل، معاونین فرهنگی و مدیران ادارات و شبکه راهیاری استانهای ایلام، کرمانشاه، لرستان و خوزستان، به مدت دو روز در اهواز برگزار شد.
در آیین افتتاحیه این مراسم پس از خیر مقدم حجتالاسلام بیگدلی، راهیار بنیاد هدایت در استان خوزستان، حججاسلام «نبیزاده، مدیر کل تبلیغات اسلامی خوزستان»، «غلامی، قائم مقام بنیاد هدایت» و «پشم فروش، مهرواره اوج» در خصوص "مأموریتهای سازمان تبلیغات"، " پیادهسازی و تشکیل نظام امت-امامت با مرکزیت مسجد" و "تبیین گفتمان راهیاری و شبکهسازی مساجد" سخنرانی کردند.
حجتالاسلام نبی زاده، که ابتدا سخنان خود پیرامون مأموریتهای مهم سازمان تبلیغات آغاز کرد، گفت: در این راستا قرارگاههایی را برای اجرای مأموریتهای سازمان تبلیغات تشکیل دادهایم که مجموعاً قریب به ۱۲ قرارگاه میباشند.
وی همچنین در خصوص لزوم کار در "شرایط جنگی" سخن گفت و بیان کرد: باید نگاه مدیران تبلیغات اسلامی به کار فرهنگی، «کار در شرایط جنگی» باشد و با توجه به اینکه هماکنون در جنگ فرهنگی-رسانهای هستیم، باید در قرارگاه فرهنگی، نقشه عملیاتهای فرهنگی تدوین و به صورت سراسری توسط ادارات تبلیغات اسلامی و امامان محله اجرایی شود.
تشکیل نظام «امت-امامت» با مرکزیت مسجد
در ادامه نوبت به سخنرانی حجتالاسلام غلامی، قائم مقام بنیاد هدایت رسید که وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری، «مسجد» را مبدأ حرکت تمدن سازی انقلاب معرفی کرده است، گفت: «مسجد» میتواند پایگاه تمام حرکتهای اجتماعی و کارهای نیک، مرکز مبارزه با دشمن و زمینهساز شکلگیری تمدن اسلامیباشد.
وی، با بیان اینکه بنیاد هدایت به دنبال پیادهسازی و تشکیل نظام «امت-امامت» با مرکزیت مسجد است، گفت: اگر بخواهیم اقامه امر ولی کنیم و فرمایشات رهبر معظم انقلاب را در بطن جامعه پیادهسازی کنیم، باید نهضت مواسات با محوریت امام محله تقویت شود.
«تبیین گفتمان راهیاری» و «شبکهسازی مساجد» در نشست منطقهای توانمندسازی شبکه راهیاری
در پایان نیز حجتالاسلام پشم فروش، دبیر مهرواره اوج، پیرامون «تبیین گفتمان راهیاری» و «شبکهسازی مساجد» در نشست منطقهای توانمندسازی شبکه راهیاری، اظهارداشت: سال گذشته همزمان با اوجگیری ویروس کرونا و پس از اجرای عملیات شهید سلیمانی، به بهانه ماه مبارک رمضان، مهرواره همدل طراحی شد تا گامهای بلندی برداریم و دایره مسائل مردم را وسیعتر و مخاطبان را در فضای رقابتی گسترش دهیم.
وی افزود: در مرحله سوم فعالیتها و در لبیک بهفرمان مقام معظم رهبری، مهرواره اوج اجرایی شد تا برخی از مشکلات مردم را مرتفع کرده و همچنین میدان را نیز رشد دهیم.
برگزاری سلسله نشستهای تخصصی
بر این اساس، با شروع نشست هفتم منطقهای توانمندسازی شبکه راهیاری، شرکتکنندگان به دو گروه برای تشکیل سلسلهنشستهای تخصصی تقسیم شدند.
در نشست تخصصی اول که مرتبط با استانهای لرستان، ایلام و کرمانشاه بود، حججاسلام والمسلمین میرمحمدیان و غلامی ارائه مطلب کرده و در آنسوی دیگر حجتالاسلاموالمسلمین محلاتی برای شرکتکنندگان خوزستانی صحبت و ارائه مطلب نمود.
همچنین در نشست تخصصی دوم حجتالاسلاموالمسلمین محلاتی برای شرکتکنندگان استانهای لرستان، ایلام و کرمانشاه و حججالاسلام والمسلمین میرمحمدیان و غلامی برای شرکتکنندگان از استان خوزستان ارائه طرح کردند.
کارگاه حل مساله و آموزشی چگونگی شناخت ظرفیتها و احصاء مشکلات
پس از تشکیل نشستهای تخصصی نوبت به ارائه کارگاه حل مساله با ارائه استاد مهندس حسن قاسمی رسید که وی در این کارگاه شیوههای حل مسأله در مناطق را به حضار ارائه کرد.
استاد قاسمی، در این زمینه راهکارهای مناسبی را برای چگونگی حل مسائل توسط امامان محله را شرح داد و گفت: نخستین اقدامی که امام پس از ورود به محله میکند، شناسایی ظرفیتها و احصاء مشکلات است و بدین ترتیب با اولویتبندی آنها می تواند، بهترین راهکارها را برای تقویت نقاط مثبت محله و حل مشکلات آن اتخاذ کند.
تشکیل کارگاههای گروهی بوم
اما یکی از مهمترین اهداف تشکیل نشست منطقهای توانمندسازی شبکه راهیاری، "ظرفیت شناسی مناطق و محلات استان" با همفکری راهیاران و معاونین فرهنگی ادارات تبلیغات اسلامی استانهای شرکتکننده است که در این راستا "کارگاههای گروهی بوم" به صورت حلقهای تشکیل شد.
اسامی حلقات گروهی بوم عبارت بود از «حلقه شهید محمد کیهانی»، «حلقه شهید میلاد بدری»، «حلقه شهید جاسم زهیری»، «حلقه شهید احمد مکیان»، «حلقه شهید مصطفی خلیلی» و «حلقه شهید سید اصغر فاطمی تبار» که این اسامی همگی متعلق به شهدای مدافع حرم طلبه و روحانی خوزستان میباشد.
در پایان روز پس از اقامه نماز مغرب و عشاء، جلسه درس اخلاق استاد حاجتی با حضور کلیه افراد حاضر در این نشست منطقهای برگزار شد که وی پیرامون اهمیت توسل و مناجات با خدا در نمازهای شب تأکید کرد.
پس از پایان این جلسه نیز از سوی مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان، هدیهای نفیس به این استاد اخلاق حوزه علمیه خوزستان اهداء و در پایان عکس یادگاری با حضور کلیه حضار به ثبت رسید.
ارائه بوم و داوری آنها از سوی هیئتداوران
اما آخرین برنامه از روز نخست این نشست منطقهای، مربوط به ارائه بومها توسط راهیاران و بررسی آنها از سوی هیئتداوران بود.
در این جلسه، هر راهیار یا سرگروه، در یک بوم مشکلات و مسائل یک منطقه را با ارائه راهحلها در مدت سه دقیقه شرح داده و هیئت آنها ضمن بررسی، نقدها و نظرات خود پیرامون آن بوم مطرح کردند.
ویژهبرنامههای روز دوم و آیین اختتامیه به همراه تقدیر از مدیران شهرستانی
بر اساس این گزارش، در روز دوم این نشست منطقهای، ابتدا کارگاه راهیاری توسط حجتالاسلاموالمسلمین محلاتی برگزار شد و پسازآن نیز کارگاههای گروهی بوم راهیاری، تشکیل شد.
سپس گعدههای طلبگی با موضوع مهرواره اوج تشکیل و پس از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر جلسه نهایی ارائه بومها تشکیل و آیین اختتامیه به همراه تقدیر از مدیران شهرستانی سه استان که در مهرواره محله همدل فعالیت ویژهای داشتند، برگزار شد.
انتهای پیام./
نظر شما