به گزارش خبرگزاری حوزه، رشا عقیل دانشجوی دکترای حقوق بینالملل دانشگاه قم، در همایش بینالمللی «حقوق بینالملل و مخاصمات مسلحانه در منطقه»،که در تالار شیخ مفید دانشگاه قم برگزار شد، گفت: برای جلوگیری از استفاده از روباتهای کشنده، باید محدودیتهای بینالمللی وجود داشته باشد، زیرا این سلاحها تهدیدی برای صلح و امنیت بینالمللی و نقض اصل تناسب و استانداردهای حقوق بشر هستند.
وی افزود: ترور گزینشی جنایت و نشاندهنده نقض شدید قواعد حقوق بینالملل است که تشدید تلاشهای بینالمللی و ملی را خواستار است که به منظور جلوگیری از کشتارهای غیرقانونی ، ایجاد مکانیزمهای مسئولیتپذیری حائز اهمیت خواهد بود.
عقیل بیان کرد: استفاده از روباتهای کشنده نگرانیهای گستردهای را ایجاد میکند ، زیرا آنها تهدیدی جدی برای زندگی در صلح و جنگ هستند زیرا تحت نظر هیج قانون یا قاعدهای نیستند.
دانشجوی دکترای حقوق بینالملل دانشگاه قم، ادامه داد: کمیته بینالمللی و چندین سازمان در تلاش هستند تا پیامدهای هوش مصنوعی را بررسی کنند ، زیرا در چندین حوزه وارد میشود و بر آنها تأثیر میگذارد زیرا این روباتها تأثیرات گسترده و غیرقابل پیش بینی دارد ، بنابراین مهندسین یا برنامهنویسان این روباتها باید هرگونه تغییر در رفتار ربات را پیشبینی کنند تا بتوانند آن را تحت کنترل قرار دهند ، که غیرممکن است.
وی گفت: هنگامی که روباتها در معرض هک شدن قرار میگیرند ، ما با شکاف مسئولیتی روبرو میشویم که منجر به مشکل قانونی میشود ، علاوه بر این استفاده از روباتها در عملیات ترور یک مسئلة اخلاقی است.
دانشجوی دکترای حقوق بینالملل دانشگاه قم بیان کرد: ترور گزینشی اغلب در کشوری غیر از کشور اجرا کننده اتفاق میافتد و این نقض حاکمیت است ، بنابراین اگر ترور با استفاده از روباتهای قاتل انجام شود ، چه میشود؟ که دیگر محدود به هوا نیست ، بلکه دریا و خشکی به مانند سنجاقک برای ربات است.
وی اظهار کرد: ترور انتخابی علاوه بر اهانت به اصول بشری و وجدان جهانی ، تهدیدی برای صلح و امنیت جهان محسوب میشود.
عقیل گفت: با پیشرفت مداوم که در زمینه فناوری رخ داده است ، باید از طریق قوانین حقوقی حاکم با آن مقابله کرد ، بنابراین کسانی که با وضع قوانین بینالمللی دغدغه دارند باید تغییرات رخ داده و ایجاد شده و خلأهارا در نظر بگیرند تا نتوان از آنها سوء استفاده کرد.
وی افزود: مسائل حقوقی و سیاسی ناشی از استفاده از روباتها باید با ارزیابی چارچوبهای قانونی بینالمللی و داخلی موجود مورد بررسی قرار گیرد.
عقیل در پایان تاکید کرد: لازم است قوانینی برای تعیین رفتار مسئولانه استفاده از روباتهای کشنده ، مطابق با قوانین حقوق بشردوستانه بینالمللی و حقوق بینالملل حقوق بشر تعیین شود.
انتهای پیام