دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
مراسم افتتاح

حوزه/ آیت الله اعرافی گفت: همه ما باید در پیشگاه وجود مقدس و نازنین نبی مکرم اسلام(ص) فروتن و قدرشناس باشیم، چرا که حضرت علی(ع) با آن عظمت و بزرگی شخصیت وقتی می خواهند راجع به نبی مکرم اسلام(ع) سخن بگویند می فرمایند که من بنده ای از بندگان پیامبر(ص) هستم و  در جنگ ها و سختی ها به ایشان پناه می بردم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از زنجان، آیت الله اعرافی، پنجشنبه شب در مراسم افتتاح مدرسه علمیه امام صادق (ع) شهرستان خدابنده که با حضور نماینده ولی فقیه در زنجان، مدیر حوزه استان، ائمه جمعه شهرستان‌های استان، جمعی از اساتید، طلاب و خیرین این شهر در سالن جلسات این مدرسه برگزار شد در سخنانی با تبریک فرا رسیدن ایام ولادت نبی مکرم اسلام (ص) و امام جعفر صادق (ع) به تبیین فضائل و مناقب آن حضرات پرداخت.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور ادامه داد: همه ما باید در پیشگاه وجود مقدس و نازنین نبی مکرم اسلام (ص) فروتن و قدرشناس باشیم، چرا که حضرت علی (ع) با آن عظمت و بزرگی شخصیت وقتی می‌خواهند راجع به نبی مکرم اسلام (ع) سخن بگویند می‌فرمایند که من بنده‌ای از بندگان پیامبر (ص) هستم و در جنگ‌ها و سختی‌ها به ایشان پناه می‌بردم.

وی افزود: زیباترین تعابیر راجع به پیامبر گرامی اسلام (ص) را امیرالمومنین (ع) در نهج البلاغه بیان فرموده اند و در بیش از ۴۰ موضع از این کتاب شریف زیباترین سخنان را حضرت مولا علی (ع) در مورد محبوبش پیامبر آورده است. در وصف پیامبر گرامی اسلام (ص) همین بس که امیرالمومنین (ع) خود را بنده و شاگرد ایشان می‌دانند.

آیت الله اعرافی با اشاره به کینه توزی های بدخواهان راجع به پیامبر گرامی اسلام و قرآن کریم معجزه آن حضرت، گفت: بدخواهان حرف‌های نامربوطی می‌زنند که مثلاً شیعه به قرآن اهتمام ندارد که این حرف، حرف خلاف و دروغی است، چرا که ما علی (ع) را شاگرد مکتب پیامبر (ص) به شمار می‌آوریم.

عضو فقهای شورای نگهبان ادامه داد: رسول خدا ثمره یک دودمان و سلاله پاک است، چرا که اگر دودمان و خانواده‌ای پاک باشد می‌تواند همه آلودگی‌ها و خبائث محیطی را از بین ببرد و حنثی کند و رسول اکرم این گونه بودند و اندک تأملی در شرایط آن زمان شبه جزیره عربستان نشان می‌دهد که این پاکی و طهارت خانوادگی پیامبر همه آن آلودگی‌های جامعه آن زمان را خنثی کرده بود.

وی افزود: برخی افراد در برابر محیط و جامعه هضم می‌شوند و کاملاً تحت تأثیر قرار می‌گیرند، برخی افراد نیز نهایت خودشان را از آلودگی و خبائث حفظ می‌کنند و برخی دیگر نیز نه تنها خود را صیانت می‌کنند بلکه بر محیط نیز فائق می آیند و با فکر و اراده درصدد تغییر محیط و شرایط جامعه بر می آیند و رسول گرامی اسلامی در این عرصه در قله بودند و توانستند بزرگترین تمدن بشری را در آن جامعه منحط آن زمان پی ریزی نمایند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به رمز موفقیت دین اسلام، گفت: ما در اسلام اقتدار و جنگ و شهادت و صلابت و شمشیر نیز داریم، اما اساس اسلام به خاطر اخلاق پیامبر (ص) و حقانیت قران کریم پیشرفت کرد و در دل‌ها جا گرفت.

آیت الله اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وظیفه سنگین حوزه‌ها در تربیت افراد عالم و مجاهد، گفت: حوزه‌های علمیه باید افرادی همچون امام خمینی (ره) و شهید صدر (ره) تربیت کنند. کسانی که لحظه‌ای از غیرخدا نترسیدند و تا لحظه آخر در دفاع از اسلام و قرآن جهاد کردند.

وی در ادامه با اشاره به نقش بی بدیل امام جعفر صادق (ع) در رشد و بالندگی مذهب شیعه گفت: عصر امام صادق (ع) از این جهت نسبت به سایر ائمه (ع) متمایز و متفاوت است که دوران امامت و زعامت ایشان در دوره انتقال قدرت و پایان عمر بنی امیه و بنی مروان بود که بسیار ضعیف شده بودند، از طرفی درگیری‌های دستگاه جور بر سرخلافت این فرصت و آرامش را به امام (ع) داد تا بیشتر از سایر ائمه (ع) هم از نظر عمر مبارکشان که بین ۶۵ تا ۷۰ سال ذکر کرده‌اند و هم بیشترین سال امامت را که ۳۴ سال بود نسبت به سایر ائمه اطهار (ع) داشتند، بخشی از این تمایز را به خود اختصاص دهد.

آیت الله اعرافی با اشاره به میراث گرانبهای امام صادق (ع) خاطرنشان ساخت: حداقل ثلث منابع، مصادر و روایات ما از امام صادق (ع) است و اگر باقرین (ع) را با هم در نظر بگیریم قریب به ۶۰ هزار حدیث و روایات ما از این دو بزرگوار است که بیشترین مباحث کلامی و فقهی ما را پاسخ گفته اند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان این که دوران امام باقر (ع) و امام صادق (ع) با توجه به شرایط اجتماعی و اقتضائات جامعه به‌عنوان عصر طلایی دوران امامت اهل بیت (ع) مطرح است تاکید کرد: از امام صادق (ع) بیش از ۴۰ هزار حدیث در قلمروهای گوناگون به دست ما رسیده که میراث گرانبها و عظیمی است که ما در اختیار داریم.

آیت الله اعرافی با بیان این که دریای منابع و معارف شیعه پایانی ندارد، افزود: تربیت شاگردان متعدد از سوی امام صادق (ع) که در برخی روایات به بیش از ۴ هزار نفر و در موسوعه حضرت ۲ هزار نفر آنان ذکر شده است، از برکات دوران امامت امام جعفر صادق (ع) است.

خبرنگار: سلمان میرزایی

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha