به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، مجید کافی امروز در سمینار علمی تأثیر کارکردهای تربیتی خانواده در کاهش آسیبهای اجتماعی که به همت شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قم و با همکاری موسسه خانواده اسلامی و تربیت معنوی خاتم که در سالن امام رضا (ع) فرمانداری قم برگزار شد، اظهار داشت: جامعه مجموعهای از روابط است و هر یک از افراد یک نقشی را در خانواده گرفته است مانند پدر مادر و فرزندان و علاوه بر این هر یک از افراد به لحاظ عاطفی نیازهای همدیگر را برطرف میکنند
وی ادامه داد: امروز با پیشرفت رابطهای مجازی نیز شکلگرفته است که یک رابطه جدید و نو است.
کافی ابراز داشت: در تاریخ هر زمانی که تحولی ایجاد شده در خانواده نیز تأثیر گذاشته است بهعنوانمثال در طی قرنهای گذشته وقتی اقتصاد از خانواده گرفته شد و به حاکمیت داده شد خانوادههای گسترده به خانوادههای هستهای تبدیل شدند.
وی افزود: امروز هم با ورود تکنولوژی و فضای مجازی تغییراتی در خانواده هستهای و سنتی ایجاد شد بهطوریکه افراد در فضای دیگری از خانواده زندگی میکنند که حاصل فضای مجازی است.
کافی ادامه داد: بهعنوانمثال خانمی که قرار است مهرش را برای فرزندانش صرف کند صرف اشیاء یا حیوانات میکند و در واقع خانوادهای تشکیل نمیشود.
وی خاطرنشان کرد: نکتهای که در این زمینه وجود دارد این است که در ابتدای این مسیر هستیم، مسیری که در آن فضای مجازی همه افراد خانواده را تهدید میکند و در واقع آن ها را به سمت زندگی فردی سوق میدهد.
جامعهشناس و عضو هیئتعلمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تصریح کرد: تغییر در خانوادهها در روند تربیتی و تکامل افراد در خانواده تأثیر میگذارد بهطوری که تمایلات فرد را تغییر میدهد.
وی افزود: این موضوعات موجب میشود که افراد از تحت کنترل خارج شوند و الان شوهرانی و همسرانی داریم که قابلکنترل نیستند.
کافی تصریح کرد: باید بر خانوادههای هستهای و نوین تاکید ویژهای صورت بگیرد بهطوری که تمام مزایای خانوادههای سنتی و هستهای باید بارها به مردم در قالبهای مختلف بازگو شود.
وی با بیان این که اصلاح جامعه و مقابله با آسیبهای اجتماعی تنها از مسیر خانواده محوری ممکن است، گفت: رهبر انقلاب نیز بر روی این مهم تاکید دارند و در سیاستهای ابلاغی خانواده نیز بر آن اشاره فرمودهاند و در این میان خانواده محوری یکی از نکات خوبش این است که میانه کار را برای اصلاح آموزههای اجتماعی در نظر گرفته است.
کافی بیان داشت: خانواده محوری بیشتر به سمت پیشگیری اولیه میرود و در ادامه نیاز به حاکمیت و نهادی مربوطه است و البته نهادهای مردمی و اجتماعی نیز میتوانند نقش مهمی داشته باشند.