به گزارش خبرگزاری حوزه از تبریز حجتالاسلام و المسلمین آلهاشم، عصر امروز در جلسه اخلاق مدرسه علمیه امیرالمومنین(ع) تبریز گفت: عفو و گذشت، یک مفهوم اخلاقی متعالی در سبک زندگی قرآنی و اسلامی است. البته عفو و گذشت، بیشتر جنبه شخصی دارد و سفارش قرآن این است که در برابر خطای دیگران، گذشت و مدارا داشته باشیم.
وی با تاکید بر این که عفو و گذشت، فقط جنبه شخصی دارد، اظهار کرد: اگر کسی در صدد سست کردن پایههای نظام اسلامی باشد، قطعاً نمیتواند مورد عفو و گذشت قرار گیرد.
امام جمعه تبریز خاطرنشان کرد: عفو، از مصادیق اخلاقی است و نوعی احسان به شمار میرود؛ در روایتی از امام علی(ع) آمده که اگر کسی به شما بدی کرد، شما در پاسخ، خوبی کنید و به این ترتیب، شرّ او را به خودش باز گردانید.
حجتالاسلام و المسلمین آلهاشم اضافه کرد: عفو و گذشت، یک امر مستحبی نیز محسوب میشود و کارکرد آن بسیار گسترده است؛ افراد محسن، افراد خوبی در جامعه هستند و آثار رفتار حسنه آنها در دنیا و آخرت شامل حالشان خواهد شد.
وی غرور و تکبر را از آفتهای اخلاقی توصیف کرد و افزود: بعضیها آنقدر تکبر دارند که گاهی، نه تنها یک سلام ساده نمیدهند، بلکه حتی جواب سلام هم نمیدهند؛ واقعاً جای سوال است که این همه غرور و تکبر برای چیست؟
نماینده ولیفقیه در استان آذربایجانشرقی، اظهار کرد: تواضع در راه خدا، از فضیلتهای عظیمی است که موجب عزت و بزرگی انسان میشود و آیه شریفه «وَعِبَادُ الرَّحْمَنِ الَّذِینَ یَمْشُونَ عَلَی الْأَرْضِ هَوْنًا وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا» به همین امر اشاره دارد.
انتهای پیام
نظر شما