دوشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۴
ابعاد مختلف هوش ‌مصنوعی را تبیین کنید

حوزه/ رئیس جامعةالمصطفی العالمیه گفت: تا زمانی که ابعاد مسئله‌ای مانند هوش‌ مصنوعی در فضای عمومی حوزه‌ علمیه روشن نگردد، کمتر مورد اقبال اندیشمندان و پژوهشگران قرار خواهد گرفت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین علی عباسی، رئیس جامعةالمصطفی العالمیه در دیدار برگزارکنندگان همایش «هوش مصنوعی و علوم‌اسلامی» در ستاد مرکزی المصطفی اظهارکرد: ابتکاری در حوزه‌ علمیه با عنوان راه‌اندازی ستادهای راهبری صورت گرفته است تا با ورود فضلای جوان به مسائل اساسی کشور و جهان، نقش و ظرفیت حوزه‌های علمیه در این مسائل روشن گردد. این نکته جای تقدیر و تشکر دارد و پرداختن به موضوع مهمی مانند فناوری‌های جدید و هوش مصنوعی نیز از این دست موارد به شمار می‌آید.

وی، گام نخست در این زمینه را جمع‌آوری دارایی‌های موجود حوزه‌علمیه دانست و افزود: برخی از حوزویان درباره موضوع این همایش، مطالبی در قالب‌های فلسفی، حقوقی، فقهی و دیگر مسائل مرتبط ارائه نموده‌اند. این سرمایه‌های اولیه باید جمع‌آوری شود تا راه پیموده ‌شده مشخص گردد.

رئیس جامعةالمصطفی ادامه داد: تاکنون در میان اندیشمندان ما در زمینه فناوری‌های جدید، مطالب کلی و کلانی گفته شده است، مانند آنکه این فناوری‌ها مبتنی بر نگاه و جهان‌بینی ویژه‌ای است. این مطلب و مشابه آن، که شاید بخشی از آنها نیز به صورت کلی درست باشد، باید مورد بررسی و پژوهش قرار گیرد.

وی، با اشاره به مشخص نبودن میزان پرداختن حوزه‌های‌علمیه به موضوعات فلسفی فناوری‌های جدید، اذعان کرد: البته در مباحث فقهی و حقوقی این عرصه، کار بیشتری صورت گرفته است و می‌توان در میان آثار و پژوهش‌های فضلا و اندیشمندان، مطالب درخور توجهی یافت.

حجت‌الاسلام والمسلمین‌ عباسی، گام دوم را جمع‌آوری نظام پرسش‌های مرتبط با هوش مصنوعی دانست و خاطرنشان کرد: ستاد راهبردی همایش «هوش مصنوعی و علوم‌اسلامی» باید بکوشد با طرح این مسائل و پرسش‌ها در فضای حوزه‌های‌علمیه، ظرفیت‌های پژوهشگران و اندیشمندان را در این زمینه فعال کند.

وی برگزاری نشست‌های علمی، میزگردها و کرسی‌های نظریه‌پردازی مرتبط، شناسایی و تعریف ظرفیت‌ها در کنار پرداختن به آسیب‌ها و تهدیدها، بررسی نظر ادیان و مذاهب دیگر درباره فناوری‌های جدید و نقد آنها و مشارکت‌بخشی به مراکز علمی و حوزوی را از دیگر اقدامات لازم برای اثربخشی بیشتر این همایش عنوان کرد.

رئیس جامعةالمصطفی اظهارکرد: تا زمانی که ابعاد مسئله‌ای مانند هوش مصنوعی در فضای عمومی حوزه علمیه روشن نگردد، کمتر مورد اقبال اندیشمندان و پژوهشگران قرار خواهد گرفت. این وظیفه ستاد راهبری حوزه است تا در این زمینه برنامه‌ریزی کند و جامعةالمصطفی نیز ضمن استقبال از برگزاری این همایش، آمادگی خود را برای تعریف زمینه‌های همکاری مشترک با دبیرخانه همایش اعلام می‌دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین‌ عباسی استفاده از ظرفیت‌های علمی بین‌المللی را در این همایش مناسب دانست و ابراز کرد: جامعةالمصطفی ارتباطات خوبی با دانشگاه‌ها و مراکز علمی سراسر جهان دارد و برگزارکنندگان همایش «هوش مصنوعی و علوم اسلامی» می‌توانند از این ظرفیت ارزشمند برای پیشبرد اهداف این همایش بهره ببرند.

انتهای پیام  ۳۱۳/۱۷

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha