به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، سید موسی هاشمی تنکابنی، معاون پژوهش سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم در نشست مدیران و معاونان پژوهش واحدهای آموزشی حوزه علمیه قم، پیش از ظهر امروز با حضور آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه در مرکز مدیریت حوزههای علمیه قم برگزار شد، گفت: رشد نسبی مراکز مجری طرح هدایت علمی و تربیتی و شرکت طلاب در جلسات مشاوره علمی از نقاط قوت پژوهش در سطوح عالی است.
وی در ادامه افزود: رشد نسبی شرکت طلاب و اساتید در کارگاههای مهارت روش تحقیق، تقریر نویسی و پایاننامه نویسی به صورت مجازی و حضوری در مدرسه دارالشفا هر دو هفته یکبار از دیگر نقاط قوت پژوهش در سطوح عالی است.
حجتالاسلام هاشمی تنکابنی اظهار داشت: رشد نگارش تحقیقات توسط طلاب و ثبت در جشنواره علامه حلی ره حوزه علمیه قم و رشد نگارش تقریرات دروس خارج توسط طلاب و ثبت در سامانه تقریرات از دیگر نقاط قوت پژوهش در سطوح عالی حوزه علمیه قم است.
وی ادامه داد: رشد راهاندازی و تشکیل کانونهای علمی طلاب، رشد نشستهای علمی ، نقد و نظر و کرسیهای آزاداندیشی و رشد نشریات علمی و پژوهشی در مراکز سطوح عالی از دیگر نقاط قوت این معاونت است.
معاون پژوهش سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم با اشاره به موانع موجود بر سر راه پژوهش در حوزه علمیه قم ابراز داشت: نبود زمان کافی برای پژوهش با توجه به آموزش محور بودن، یکی از موانع پژوهش در حوزه است.
وی ادامه داد: نبود حمایت مادی و معنوی از تحقیقات و تقریرات طلاب، کمبود فضای مناسب جهت اجرای برنامههای پژوهش، کمبود زیرساختهای پژوهشی در مراکز اعم از کتابهای تخصصی نرمافزارها سیستم رایانه و اینترنت رایگان و مصوب نبودن جایگاه معاونان پژوهش در مراکز از دیگر موانع پژوهش در حوزه علمیه قم است.
حجتالاسلام هاشمی تنکابنی خواستار وضع و جعل الزامات قانونی برای فعالیتهای پژوهشی در نظام آموزش حوزههای علمیه شد و تأکید کرد: همه طلاب و اساتید باید نسبت به شرکت در کارگاههای مهارت پژوهشی و پایاننامه نویسی ملزم شوند.
وی ادامه داد: طلاب باید ملزم به نگارش تحقیق کلاسی، نگارش یک مقاله در سال و ثبت آن در جشنواره علامه حلی شوند، همچنین طلاب باید ملزم به ثبت تقریرات درس خارج در سامانه تقریرات حوزه شوند.
معاون پژوهش سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم تصریح کرد: ایجاد نظام مشوّقهای لازم برای فعالیتهای پژوهشی واحدهای آموزشی اساتید و طلاب ضروری است.
وی در پایان گفت: حمایت از پایاننامههای مسئله محور و ناظر به حل مشکلات نظام اسلامی، تعریف و تقویت نظام آموزش پژوهش محور در سطوح عالی و افزایش بودجه و اعتبارات بخش پژوهش حداقل به میزان سه درصد کل بودجههای حوزههای علمیه ضروری است.
نظر شما