به گزارش خبرگزاری حوزه، سحر منصوری در برنامه «سلام تهران»، با اشاره به اصل قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که با عنوان طرح جوانی جمعیت شناخته میشود، گفت: حمایت از مادران که در رأس هر خانوادهای قرار دارند، مهمترین هدف این طرح قانونی است. این قانون تلاش میکند تا جایگاه مادران تقویت شود، و آرامشی که بابت اشتغال و شرایط جامعه از آنان سلب شده بود، در مقام مادر به بانوان بازگردد.
مشاور کمیسیون جمعیت خانه ملت با تأکید بر اهداف این قانون برای ایجاد حسّ امنیت در مادران، اظهار داشت: بیمه مادران روستایی و عشایری با حداقل ۳ فرزند از مزایای در نظر گرفته شده در این طرح برای بانوان خانهدار است. بیمه آنها به طور کامل توسط دولت پرداخت میشود. اگر خانهداری را یک شغل بدانیم، باید تمهیدات لازم برای آن را نیز فراهم کنیم. برای تحقق این هدف تأمین بودجه از سوی دولت مهم است.
وی با اشاره به تسهیلات و مفاد تشویقی قانون جوانی جمعیت، تصریح کرد: شناسه مادرانه از طرحهای تشویقی این طرح است که توسط ثبت احوال به مادران دارای ۳ فرزند و بیشتر تعلق میگیرد. نیمبها بودن بلیتهای اماکن عمومی از جمله موزهها و سینماها از مزایای این طرح است. ممکن است عدهای بگویند آیا این مزایا ارزش آن را دارد که ما ۳ فرزند به دنیا بیاوریم؟، که باید گفت در این تشویقها، فرزندآوری ملاک نیست؛ بلکه هدف حمایت از مادری است که سه فرزند دارد؛ یعنی جایگاه این مادر در جامعه باید مورد تکریم قرار بگیرد و با احترام با او برخورد شود.
دکتر منصوری با بیان اینکه در یک برههای از زمان مجبور به اعمال سیاستهای کاهش جمعیت شدیم که متأسفانه این سیاستها به فرهنگ ضدفرزندآوری تبدیل شده است، گفت: وقتی فرزند چهارم من به دنیا آمد، عدهای سوال میکردند شما که پزشک هستید، دیگر چرا؟؛ در پاسخ به آنها گفتم که اتفاقاً چون پزشک هستم فرزند چهارم را هم به دنیا آوردم؛ زیرا از اثرات تربیتی خواهر و برادر بر یکدیگر خبر دارم. هرچه درصد مطالعات، آگاهی و نخبگانی بانوان بیشتر شود، تعداد فرزند هم بیشتر خواهد بود. خوشبختانه در چند سال اخیر، وضعیت کمی بهتر شده است و شاهد خانوادههایی با ۳ فرزند هستیم.
مشاور کمیسیون جمعیت مجلس با اشاره به وظایف تعیین شده در ۳۰ ماده از ۷۴ ماده قانون جوانی جمعیت برای وزارت بهداشت، تصریح کرد: در بیشتر مواد این طرح قانونی، ارتقای سطح سلامت مادر و کودک مدنظر است. بیمه مادران و فرزندشان در دوره بارداری تا ۲ سال اول، از دیگر مفاد این طرح است. ترویج و تسهیل زایمان طبیعی از اهداف مهم قانون جوانی جمعیت است که وزارت بهداشت را مکلف میکند تا مراکز زایمان طبیعی را به قدری ایمن و دلچسب کند که مادران راغب به آن باشند.
این پزشک متخصص، زایمان طبیعی را کمخطر و کمضررتر از سزارین دانست و تأکید کرد: برگشت علائم بارداری در بانوان، سلامت جنین و خطرپذیری بیماریها، در سزارین بیشتر است. متأسفانه در ایران، درصد سزارین بالاتر از حدّ استاندارد است. ترس از زایمان و همچنین اوضاع نابسامان بیمارستانها، در بعضی مواقع باعث انجام سزارین میشود، که تلاش شده با آگاهیبخشی به مادران و تلاش مضاعف پزشکان، این مشکل برطرف شود.
وی بیمه درمان ناباروری را از دیگر مفاد این قانون برشمرد و گفت: در هر بار اقدام به درمان، زوجین ۲۰ تا ۳۰ درصد شانس بارداری دارند. آی وی اف معمولی ۹ بار انجام میشود که در هر نوبت، هزینههای سنگینی به همراه دارد. از طرف دیگر، بسیاری از استانها مرکز درمان ناباروری ندارند. از همین رو، وزارت بهداشت موظف شده است که در هر استان حداقل یک مرکز درمان ناباروری احداث کند، و بحث درمان آن را نیز پوشش دهد.
گفتنی است برنامه «سلام تهران» برنامه صبحگاهی گروه اجتماعی شبکه پنج سیماست که از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۶:۳۰ تا ۹ صبح با بخشهای مختلفی چون سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی با اجرای مصطفی امامی، صدیقه مرادی، فریبا باقری، حافظ کاظمزاده، افشین عبداللهیان و علی مرادخانی روی آنتن شبکه پنج میرود.
کد خبر: 996605
۲۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۹
- چاپ
حوزه/ پزشک متخصص و مشاور کمیسیون جمعیت مجلس شورای اسلامی در برنامه صبحگاهی شبکه پنج سیما درباره قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت توضیحاتی داد.