به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجتالاسلام والمسلمین سیدحسین میرمعزی در گفت و گویی به تبیین نظام آرمانهای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت پرداخت.
رئیس اندیشکده عدالت مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت اظهار کرد: نظام آرمانهای اجتماعی که در سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به نام نظام آرمانها شناخته میشود یکی از بخشهای اصلی الگوست. مقصود از نظام آرمانهای اجتماعی، مبناییترین نظام ارزشهای فرازمانی، فرامکانی، فرا عرصه ای، الهامبخش، جهتدهنده، هدایتکننده و راهبریکنندۀ تحول تکاملیِ جامعه است.
وی افزود: هدف از نظام آرمانهای اجتماعی، نهادینهسازی و گسترش نظام آرمانهای انسان در جامعه است از این رو، بدون تصویر روشنی از نظام آرمانهای انسان نمیتوان به نظام آرمانهای اجتماعی دست یافت.
عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: نظام آرمانهای انسان بر اساس روابط چهارگانه انسان با خداوند، خود، انسانهای دیگر و جهان تبیین شده است. آرمان اصلی، دستیابی به مقام عبودیت تامه و خلافت تامه الهیه است و بقیه آرمانها، همسو با این آرمان، تعیین میشود. بدین ترتیب، سایر آرمانها عبارتاند از نفس مطمئنه در رابطه انسان با نفس خود، سلامت و قوت بدن در رابطه انسان با جسم خود، ولایتمداری در رابطه انسان با امام، اخوت در رابطه انسان با مسلمانان، همزیستی توحیدی در رابطه انسان با اهل کتاب، دستیابی به قدرت برتر در رابطه با معاندین، ایمان کامل در رابطه انسان با عالم غیب و برخورداری کامل در رابطه انسان با عالم طبیعت و شهود.
میرمعزی خاطرنشان کرد: نظام آرمانهای اجتماعی با این تلقی که اجتماع، هویتی تألیفی از افراد و اعیان و ساختارها و نهادها و فرآیندها دارد به دو بخش آرمانهای اصلی و آرمانهای زمینه ای تقسیم شده است. آرمانهای اصلی اجتماعی، آرمانهای مربوط به مجموعة انسانهایی است که در این جامعه زندگی میکنند و آرمانهای زمینه ای مربوط به بخش اعیان و نهادها و فرآیندها و ... در جامعه است. آرمانهای زمینه ای، زمینه های لازم برای تحقق آرمانهای اصلی اجتماعی را فراهم میکنند.
عضو شورای عالی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: نظام آرمانهای اجتماعیِ اصلی در چارچوب روابط چهارگانه جامعه با خدا، با اعضای خود، با جوامع دیگر و با خلقت تدوین شده است. آرمان محوری در این نظام که سایر آرمانهای اجتماعی در حقیقت فروعات آن هستند عبارت از بسط کلمة الله و دستیابی بیشترین تعداد از افراد جامعه به بیشترین سطح از قرب الهی است.
وی ادامه داد: بقیه آرمان های اصلی عبارتند از بسط نفوس مطمئنه در جامعه، بسط سلامت عمومی، بسط ولایتمداری، بسط اخوت نسبت به جوامع مسلمان غیر معاند، دستیابی به قوت برتر نسبت به جوامع معاند و بسط همزیستی توحیدی نسبت به جوامع اهل کتاب، بسط معنویت در جامعه و بسط رفاه عمومی. آرمانهای زمینه ای نیز عبارتاند از عدالت و امنیت و فراوانیِ نعمت های مادی نظیر رشد در همه عرصههای زندگی.
انتهای پیام/