یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ |۲۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 24, 2024
l

حوزه / رئیس جامعه المصطفی، گفت: وقت آن رسیده است ایران و چین با نگاه بلندتری به مسائل بشری به عصر تصمیم‌گیری آمریکا درباره مسائل مختلف، دخالت و تحمیل فرهنگی آن پایان دهند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی، امروز در  دیدار سفیر چین در ایران با اشاره به پیشینه کهن تاریخی روابط ایران و چین، بیان داشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران روابط این دو کشور، ارتقا پیدا کرده و اکنون در اوج روابط حسنه هستیم.

وی، با ابراز امیدواری در زمینه تقویت روابط علمی و فرهنگی ایران و چین، گفت: روابط علمی و فرهنگی و ارتباط نخبگان و دانشمندان کشورها با یکدیگر، اساس روابط دوجانبه را تشکیل می‌دهد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: شرایط کنونی جهان، ویژه است و چین می‌تواند نقش مهمی در این عرصه ایفا کند.

حجت الاسلام والمسلمین  اعرافی توسعه دنیای جدید را براساس اصول غربی برشمرد و اظهار داشت: امروز، فرهنگ و آداب غرب، با توسعه یکی شده است. کشورهای شرقی می‌توانند فرهنگ و آداب جدید را پی‌ریزی نمایند.

وی ادامه داد: گاهی تصور می‌شود پیشرفت بشر، با موضع اخلاقی، فرهنگی و روحی غربی مساوی است، در حالی که ما این را مساوی نمی‌دانیم و توسعه می‌تواند با فردگرایی مطلق همراه نباشد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، با اشاره به برخی خوبی‌های توسعه غربی، بیان نمود: توسعه غربی، مصیبت ‌هایی مانند، تخریب محیط زیست، گسترش سلاح‌های کشتار جمعی، فروریزی ارزش‌های خانواده، اشغال کشورها، افراط‌گرایی، ستم و نابرابری تأسف‌بار در دنیا  را برای بشر به ارمغان آورده است،.

جامعه بشری به سوی سرمایه‌داری بی‌رحم حرکت می کند

رئیس جامعه‌المصطفی، با اشاره به وضعیت اسف‌بار برخی از مردم آفریقا و فقر شدید آنان، تصریح کرد: جامعه جهانی با دیدن چنین فجایعی، باید بگرید. از سوی دیگر، دنیا پر از سلاح‌های کشتار جمعی است و جامعه بشری به سوی سرمایه‌داری بی‌رحم حرکت می‌ کند.

حجت الاسلام والمسلمین  اعرافی افزود: به نظر ما، فرهنگ شرقی، اصالت، نجابت و معنویتی دارد که می‌تواند بر چنین مشکلاتی فائق آید. وجه مشترک ما و شما، فرهنگ شرقی است.

باید به عصر تصمیم‌گیری آمریکا پایان داد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، با اشاره به اهمیت جاده ابریشم در گذشته، گفت: در جاده ابریشم، علاوه بر مبادلات اقتصادی، فرهنگ کشورها نیز در رفت‌وآمد بود. وقت آن رسیده است که ایران و چین با نگاه بلندتری به مسائل بشری بنگرند و در این باره با هم همکاری نمایند. و به عصر تصمیم‌گیری آمریکا درباره مسائل مختلف، دخالت و تحمیل فرهنگی آن پایان دهند.

وی ملت و دولت چین را بزرگ توصیف کرد و خاطرنشان ساخت: همان گونه که اقتصاد چین قوی است، انتظار داریم در حوزه فرهنگی و تغییر معادلات قدرت جهانی نیز نقش مؤثری داشته باشد.

رئیس جامعه‌المصطفی، فلسفه، علوم انسانی اجتماعی و سبک‌های زندگی امروزی را غربی برشمرد و گفت: روح شرقی می‌تواند آن را تغییر دهد و انسانی‌تر کند. مراکز علمی شما باید در این باره نقش مهم‌تری ایفا نمایند. ایران نیز چنین تفکری دارد. می‌توان در این زمینه همکاری نمود و سیاستمداران نیز می‌توانند بستر مناسبی در این عرصه فراهم نمایند.

وی، با اشاره به ذخایر ارزشمند اسلام در زمینه‌های علمی، معنوی و فرهنگی، بر استفاده از آن تأکید ورزید و درباره افراط‌گرایی دینی اظهار داشت: افراط‌گرایی در ادیان مختلف، ریشه‌های مهمی دارد که به آن توجه نمی‌شود.

استاد حوزه علمیه قم، ظلم تاریخی را یکی از ریشه‌های افراط‌گری دانست و گفت: برخی کشورها در قرون گذشته، به کشورهای شرقی و اسلامی ظلم روا داشته‌ و منابع آنها را به تاراج برده‌اند. بدین ترتیب، دغدغه‌هایی در ذهن برخی افراد پدید آمده که منجر به بعضی واکنش‌های تند گشته است.

وی بیان کرد: افزون بر این، باید توجه داشته باشیم که افراط‌گرایی در جهان اسلام، مستقیم یا غیرمستقیم، به دست برخی قدرت‌های غربی به وجود آمده است و حمایت می‌شود.

رئیس المصطفی، توجه و تقویت جریانات عقلانی همانند گفتمان انقلاب اسلامی ایران را راه‌ حل چنین مشکلاتی عنوان کرد و ابراز داشت: آماده‌ایم دیدگاه منطقی را در روابط خویش هر چه بیشتر گسترش دهیم و ارتباطات افزون‌تری با مراکز علمی چین برقرار سازیم.

سفیر چین، به روابط دو‌هزارساله ایران و چین اشاره کرد و لزوم احترام گذاشتن فرهنگ‌های مختلف به یکدیگر سخن گفت.

وی بر اراده دولت چین در حمایت از مواضع ایران در زمینه‌های مختلف تأکید کرد و خاطرنشان ساخت: مایلیم دانشجویان بیشتری از چین در این جا درس بخوانند و دانشجویان ایرانی نیز برای تحصیل، به چین سفر کنند.

آقای پانگ سن تصریح کرد: جامعه‌المصطفی در دنیا معروف است و دانش‌آموختگان برجسته زیادی پرورانده است و برای کشورها مفیدند. سفارت ما هم با جامعه‌المصطفی روابط خوبی دارد.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha