یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۱ ذیقعدهٔ ۱۴۴۵ | May 19, 2024
حجت الاسلام ولی زاده

حوزه/ حجت الاسلام ولی زاده گفت: در هیچ کشتارگاهی ذبح توسط دستگاه صورت نمی گیرد و ذبح دام و طیور توسط ذابحین با نظارت ناظرین شرعی صورت می گیرد.

حجت الاسلام مهدی ولی زاده در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در ارومیه، با اشاره به فعالیت های دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی اظهار داشت: قانون نظارت شرعی یک قانون مصوب مجلس می باشد که از دهه هشتاد به بعد اجرا می شود و در آذربایجان غربی نیز این قانون به صورت دقیق اجرا و طبق ماده ۴ این قانون تمام واحدهای تولیدی گوشت اعم از کشتارهای دام و طیور و مراکز فرآوری و عمل آوری، کارخانجات سوسیس و کالباس، مبادی ورودی گوشت از خارج از کشور (گمرک) و مراکز صیادی موظف به بکارگیری ناظر شرعی هستند.

وی افزود: بر اساس ماده هفت قانون فوق آموزش و معرفی این ناظرین شرعی بر عهده حوزه نمایندگی ولی فقیه در دامپزشکی می باشد و بر این اساس در آذربایجان غربی در کلیه کشتارگاه ها یعنی ۱۲ کشتارگاه طیور، ۱۶ کشتارگاه دام و هشت مرکز بسته بندی و مراکز مشمول قانون به تعداد ۳۴ ناظر شرعی بعد از طی دوره های آموزشی تخصصی مشغول به فعالیت و نظارت بر حلیت و طهارت مواد تولیدی هستند.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی اضافه کرد: در هیچ کشتارگاهی ذبح توسط دستگاه صورت نمی گیرد و ذبح دام و طیور توسط ذابحین با نظارت ناظرین شرعی انجام می شود؛ ۱۰۱ نفر ذابح در ۲۸ کشتارگاه دوره های آموزشی را فراگرفته و بر اساس آداب اسلامی زیر نظر ناظر شرعی در راستای تامین غذای حلال و پاک فعالیت می کنند.

وی ادامه داد: پلمپ های پلاستیکی نشانه گذاری بر روی لاشه های دام در استان آذربایجان غربی تهیه شده و به لاشه های دام الصاق می شود که در آن نوع و جنس لاشه ذبح شده مشخص می شود و این از جمله فعالیت های مجموعه دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی استان می باشد.

حجت الاسلام ولی زاده تصریح کرد: اجزای حرام دام و طیور در کشتارگاه های دام معدوم می شود و این اجزا از کشتارگاه ها خارج نمی شوند و اگر جگرکی ها چنین چیزی یافت شود، مربوط به کشتارهای غیر مجاز هستند و در صورت مشاهده این اجزا در مراکز عرضه جگرکی ها که غالبا هم دارای مجوز نمی باشند، به مراکز قضایی معرفی می شوند.

وی اظهار کرد: انتظار از مجموعه های فرهنگی اعم از صدا و سیما، تبلیغات اسلامی، ارشاد، حوزه های علمیه، منابر و مساجد و ... این است که در مسئله غذای حلال فرهنگ سازی لازم را انجام دهند، چرا که ذبح شرعی یکی از افتخارات شریعت اسلامی است و امروزه در بازارهای اروپایی و غیر مسلمان معمولا از گوشت با آرم حلال استقبال ویژه می شود، چون بر اثر مراعات آداب ذبح اسلامی لاشه ذبح شده سالم تر و لذیذ تر است و ماندگاری آن بیشتر خواهد بود.

انتهای خبر./

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha