دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۲۷ شوال ۱۴۴۵ | May 6, 2024
رسول الله

حوزه/مبلغ جامعه الزهرا(س) با اشاره به اینکه تمام ابعاد زندگی پیامبر گرامی اسلام (ص) سراسر درس و نور است، به تبیین حدیثی ارزشمند از پیامبرگرامی اسلام (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) پرداخت.

 فاطمه وفادار در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، ضمن تسلیت بمناسبت ارتحال پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله)، گفت: زندگی پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) سراسر نور و درس است و قرآن کریم وجود نورانی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) را اسوه و الگو معرفی می‌کند.

کارشناس اداره پاسخ به سوالات و شبهات دینی اداره کل تبلیغ و ارتباطات جامعه الزهرا (سلام الله علیها) اظهار داشت: تمام ابعاد زندگی حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) از جمله ابعاد فردی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و غیره سراسر درس و عبرت است.

خانم وفادار افزود: احادیث زیبایی از رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) برای ما به یادگار مانده است که هر یک از آنها دارای مفاهیم ارزشمند است و می‌توانیم در زندگی خود به کار ببریم.

وی تصریح کرد: اگر چه ما نمی‌توانیم به کنه کلام معصومین (علیهم السلام) پی ببریم، اما تمام تلاش ما این است که از بیانات و سبک زندگی آنها بهرمند شویم.

کارشناس اداره پاسخ به سوالات و شبهات دینی جامعه الزهرا (سلام الله علیها) بیان داشت: پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) در حدیثی می‌فرماید: «یَا عَلِیُّ ثَلَاثٌ مَنْ لَقِیَ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ بِهِنَّ فَهُوَ أَفْضَلُ النَّاسِ؛ مَنْ أَتَى اللَّهَ بِمَا افْتَرَضَ عَلَیْهِ فَهُوَ مِنْ أَعْبَدِ النَّاسِ وَ مَنْ وَرِعَ عَنْ مَحَارِمِ اللَّهِ فَهُوَ مِنْ أَوْرَعِ النَّاسِ وَ مَنْ قَنِعَ بِمَا رَزَقَهُ اللَّهُ فَهُوَ أَغْنَى النَّاسِ‏؛ ای علی! کسی که خداوند را با سه چیز ملاقات کند، بهترین مردم است؛ هر که واجبات الهی را به جای آورد، عابدترین مردم است؛ هر که از محارم الهی بپرهیزد، باورع‌ترین مردم است و هر که به روزی خداوند قانع باشد، از بی نیازترین مردم است (بحارالأنوار، جلد ۷۷، صفحه ۴۵)».

خانم وفادار افزود: این حدیث یکی از احادیث پرمضامین است که پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) فرموده‌اند و دارای سه نکته کلیدی و مهم است.

وی گفت: در این حدیث سخن از ملاقات با خداوند به میان آمده است؛ ممکن است برخی افراد سوال کنند که ملاقات با خداوند چگونه است، در حقیقت، این مقام شهودی است که در قیامت پیدا می‌شود، به طوری که آثار خداوند آنچنان برای انسان‌ها نمایان است که کسی به وجود خداوند شک نمی‌کند.

مبلغ دینی جامعه الزهرا (سلام الله علیها) با اشاره به اینکه عبودیت به معنای بندگی مطلق است، تصریح کرد: اگر کسی مقید باشد که واجبات الهی را انجام دهد، عابدترین مردم است، یعنی عبادت او مورد قبول خداوند است؛ وی ادامه داد: واجبات الهی ممکن است واجب بزرگ مانند نماز، روزه، زکات، خمس و غیره باشد و یا ممکن است واجب کوچک مانند محبت به دیگران، خوش‌اخلاقی و غیره باشد.

خانم وفادار یادآور شد: گاهی اوقات ممکن است که انسان جای واجب و مستحب را عوض کند، به عنوان مثال ممکن است فرد تا نیمه شب در مراسم عزاداری شرکت کند، اما نماز صبح او قضا شود، ممکن است انسان برای امام حسین (علیه السلام) هزینه کند، اما به زکات و خمس اهمیت ندهد، در حالی که ما بایدواجب را به مستحب ترجیح دهیم و در کنار واجبات به مستحبات بپردازیم.

وی ادامه داد: ورع بالاتر از تقوا است و مقامی است که انسان، به طور کلی گناه را ترک کرده است و کسی که از محارم بپرهیزد، باورع‌ترین مردم است.

وی اضافه کرد: اگر انسان بر سر سرعت‌گیرهای دین باقی ماند و حرام و حلال را تشخیص داد، باورع‌ترین مردم است و به سعادت اخروی می‌رسد.

کارشناس اداره پاسخ به سوالات و شبهات دینی جامعه الزهرا (سلام الله علیها) اظهار داشت: پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمودند: «هر که به روزی خداوند قانع باشد، از بی‌نیازترین مردم است»؛ قناعت به معنای نخوردن، نپوشیدن و غیره نیست، بلکه به این معنا است که ما از تجملات و اسراف بپرهیزیم.

خانم وفادار تصریح کرد: در روایات اسلامی، بهترین مرکب، بهترین خانه، همسر خوب و مال و ثروت سفارش شده است، اما همه این‌ها باید وسیله‌ای برای رسیدن به خداوند باشد، نه هدف؛ همچنین انسان نباید خود را اسیر مسائل دنیوی کند.

وی با بیان اینکه اسیر تجملات و زرق و برق دنیا نشویم، گفت: مسائل دنیوی باید وسیله‌ای باشد تا ما را از دنیا که محل گذر است، عبور دهد و به جایگاه اصلی که آخرت است، برساند.

کارشناس اداره پاسخ به سوالات و شبهات دینی جامعه الزهرا (سلام الله علیها) تأکید کرد: اگر ما به هریک از احادیث پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) و معصومین (علیهم السلام) توجه کنیم، درس بزرگی برای مان خواهد بود.

خانم وفادار با اشاره به اینکه دین اسلام دارای سه قسم «اخلاق»، «احکام» و «اعتقادات» است، عنوان کرد: بنا به فرموده پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله)، اگر اخلاق ما درست باشد، احکام و اعتقادات ما هم درست می‌شود.

وی اظهار داشت: ما باید نکات اخلاقی را رعایت کنیم و عامل به اخلاق اسلامی باشیم تا بتوانیم آن را به دیگران منتقل کنیم.

انتهای پیام   313/17

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha