شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ |۱۸ شوال ۱۴۴۵ | Apr 27, 2024
آیت الله العظمی بروجردی

حوزه/ رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با بیان اینکه آیت الله بروجردی ذهنیتی "برش دهنده" و "تاریخ فهم" داشت، گفت: مرحوم آیت الله بروجردی توانست در هر یک از سه علم فقه، حدیث و رجال، برش هایی تاریخی و نظم بخش، پدید آورد که این خود دستاوردهایی مهم است.

به گزارش خبرگزاری «حوزه» حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی در دیدار با برخی از نخبگان حوزه علمیه قم یادآورشد: مکتب فقهی آیت الله العظمی  بروجردی مکتبی تحلیلی و تاریخی است و ایشان به عبور فقه از پاره ای از مقاطع تاریخی و رنگ و طعم هایی که در نتیجه  هر عبور به خود گرفته است، نگاه پرتأمل داشتند.

وی ادامه داد: حضرت آیت الله بروجردی از این خاستگاه با ادبیاتی ساده ولی منسجم، تئوری هایی مبتنی بر نگاهی تحلیلی نسبت به تاریخ  فقه همچون نظریه اجماع  متلقاتی ارائه کرد.

*شاخصه های مکتب تاریخی آیت الله العظمی  بروجردی

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس ادامه داد: داشتن نگاه تقسیم ساز به تاریخ فقه، نگاه تمایز بخش به دوره قدما بر اساس برخورداری کتب و متون فقهی آنان از این امکان که رأی معصوم(ع) را بازنمایی می کنند، دستیابی به معیارهایی کاربردی جهت طبقه بندی اصحاب و فقهاء، و برگرفتن این معیارها از واقعیت های تاریخ فقه و کوشش برای اخراج پاره ای از اصول از حالت انتزاعی و نظری محض، از رهگذر بازتولید آن ها بر پایه تاریخ فقه و معنابخشی به آن ها، برخی از شاخصه های مکتب تاریخی آیت الله بروجردی است.

وی با اشاره به این که «کاربردی اندیشی» از جمله خصلت های مکتب آیت الله العظمی بروجردی است، گفت: تئوری ها، طرح ها و سبک هایی که ایشان ابتکار کرده اند، نوعا دارای حالت کاربرد ملموس در فقه بوده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha