به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سیدحسین مؤمنی در سخنرانی حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه همه ما در هر سطحی که باشیم نیاز به موعظه داریم، اظهار کرد: به محض اینکه در انسان حالت غنای از موعظه شکل بگیرد که من دیگر نیازی به موعظه ندارم شروع ضلالت و گمراهی اش است.
وی با بیان اینکه اگر کسی انسان را موعظه میکند نباید گارد بگیریم، افزود: حتی ممکن است طرف مقابل اشتباه بگوید ولی ممکن است نکتهای در نصیحت او باشد که انسان از آن استفاده کند بنابراین باید نسبت به نصیحت دیگران گوش شنوا داشته باشیم.
استاد حوزه علمیه با اشاره به موعظه پیامبر (ص) به امیرالمؤمنین (ع) که در حقیقت موعظه به ما است، گفت: ایشان فرمودند نسبت تو به من به منزله نسبت هارون به موسی است و اینکه بعد از من پیامبری نخواهد آمد و من تو را وصیت میکنم به اموری که اگر آنها را حفظ کنی زندگی خوبی خواهی داشت و مرگ تو به شهادت رقم خواهد خورد.
وی ادامه داد: پیامبر (ص) فرمودند برای مؤمن سه نشانه وجود دارد؛ اول روزه داری است که به نظر میرسد مراد پیامبر روزه مستحبی باشد و مؤمن باید اهل روزههای مستحبی باشد؛ دوم نماز است که انسان باید علاوه بر ادای تکلیف واجب شرعی آداب نماز را رعایت کند و نمازهای مستحبی و نوافل به ویژه نافله شب را بخواند و از آن غافل نشود.
حجت الاسلام والمسلمین مؤمنی افزود: در نمازهای مستحبی نماز جعفر طیار به ویژه در حرمهای اهل بیت خیلی فضیلت دارد و نماز دیگری که معجزه میکند نماز استغاثه به حجت بن الحسن (عج) در شبهای جمعه است که در مفاتیح کیفیت آن آمده است.
وی سومین نشانه مؤمن را صدقه و دستگیری از نیازمندان دانست و گفت: صدقه مال انسان را بیمه، بلا را از زندگی انسان دور و برکات را بر زندگی حاکم میکند و در روایات داریم که صدقه دادن در نداری از نشانههای مؤمن است و باید کاری کنیم که فرزندان ما صدقه دادن را یاد بگیرند.
نظر شما