به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجت الاسلام و المسلمین حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، در بیانیه ای پیرامون چالشهای پیش آمده در خصوص حجاب زنان مسلمان در هندوستان، آورده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
این روزها شاهد برخی حوادث تلخ در کشور هندوستان هستیم که موجب تأسف و نگرانی گردید. ملت بزرگ هند با سابقه ممتاز فرهنگ همزیستی مسالمت آمیز مردم آن در جهان شهره و بدین جهت موجب تکریم ملت هاست.
ساحت زیست مسالمت آمیز اقوام و فرهنگها و پیروان ادیان و مذاهب مختلف در سرزمینی که نمود. یک جهان در یک کشور است نباید با غفلت و احساسات عدهای قلیل مورد خدشه قرار گیرد و محل منازعات بی حاصل گردد.
مسلمانان هند که به مهربانی، فرهنگ دوستی، و صلح مشهور و در دفاع از کشور و استقلال و آزادی سخت کوش ترین مردم در کنار سایر اقوام و ادیان همواره ما یه مباهات اصحاب فرهنگ و هنر و دانش بوده اند و به آداب و سنتهای دینی خود در کنار سنتهای ملی متعهد هستند، باید محترم شمرده شوند و تکریم گردند.
عزت و سربلندی و امتیاز هند به مدارا و رفتار عقلانی مردم آن در احترام و رعایت حقوق مسلم انسانی پیروان همه ادیان و مذاهب بوده و خواهد بود. بی تردید بد خواهان عزت و اعتلای هند این همگرایی و زیست مسالمت را بر نتافته و با سو استفاده از گسلهای طبیعی نژادی، قومی و دینی درصدد ایجاد منازعات داخلی و هدر رفت سرمایههای ارزشمند کشور هستند. تنها رعایت مصالح و سنتهای به رسمیت شناخته شده و متداول و جاری قرون متمادی در آن کشور ضامن استمرار این عزت و ثبات است که با هوشیاری مسئولان و مردم تأمین خواهد شد.
ما با احترام به ملت بزرگ هند از دولت مردان و رجال سیاسی و فرهنگی، علما و اصحاب فرهنگ و رسانه درخواست داریم با تدابیر لازم از حقوق مسلم مردم مسلمان هند که بخش جدایی ناپذیر از تاریخ و عزت هندوستان هستند، در انجام تعهدات دینی خود و همچنین استمرار زندگی مسالمت آمیز در کنار سایر مردم شریف صیانت نمایند و با تنویر افکار عمومی از پی آمدهای ناگوار این نوع برخوردهای غیر اخلاقی مانع گسترش این اقدامها مغایر با فرهنگ و سنتهای ملت شوند.
اهل فرهنگ و دلسوزان بدانند که حجاب و عفاف زنان و مردان مسلمان هیچ خللی در ایفای نقش برجسته و فعال و سازنده ایشان در اعتلای هند وارد نخواهد کرد و تعرض به هیچ قوم و دین و آئینی نیست، و قطعاً باعث سلامت و عزت ملی و تولید سرمایه ارزشمند اجتماعی است و زنان و مردان عفیف و پایبند به تبیین و آداب دینی تضمین کننده سلامت خانواده و تربیت نسلی با ایمان و پاک است. و باید قدر دانسته و صیانت گردد.
قضات و عقلای ملت هند با پاسداشت و دفاع از حق آزادی سلوک فردی و اجتماعی مسلمانان از خدشه دار شدن چهره هند در نزد جمیعت انبوه مسلمان و افکار عمومی ملتها جلوگیری کنند و بدانند هر تصمیمی که به نادیده گرفتن این حق مسلمان منجر شود به معنای تأیید افراطی گری و آغازی برای به چالش کشیدن سالها همزیستی مسالمت آمیز در کشور بزرگ هند خواهد بود که مورد رضایت مردم و دولت و علما نیست.
توصیه ما پیشه کردن عقلانیت در حل این مسائل با کمک علما و بزرگان ادیان و اقوام و هوشیاری ملت و دولت است.
از خداوند سبحان اعتلای اسلام و مسلمین و آرامش و امنیت همه ملتها را مسئلت دارم.
انتهای پیام