جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
علی عباسی

حوزه/ رئیس جامعةالمصطفی العالمیه اذعان کرد: حوزه‌های علمیه همواره تلاش کرده‌اند همراه با نیازهای زمانه پیشرفت داشته و پاسخ‌گوی نیازها باشند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین علی عباسی رئیس جامعةالمصطفی العالمیه امروز ۱۵ اسفند در آیین افتتاح مدرسه علمیه الولایه ویژه طلاب غیرایرانی با تسلیت حادثه تروریستی نماز جمعه مسجد پیشاور پاکستان، افزود: در ماه مبارک شعبان قرار داریم که منسوب به پیامبر گرامی اسلام(ص) و ماه بندگی، ذکر و یاد خدا، ماه آماده شدن برای ورود به ماه مبارک رمضان است.

وی اظهار کرد: بسیار خرسندیم که علما و شخصیت‌های علمی فراوانی در پاکستان و کشورهای دیگر حضور دارند. هیچ دینی به اندازه اسلام، به فراگیری دانش و علم توصیه و توجه نداشته است؛ جایگاه برجسته‌ای به عالمان و اهل علم در اسلام داده شده است. البته علمی که دارای ویژگی‌هایی است که از زبان اهل‌بیت(ع) و در منابع دینی ما بیان گشته که مهم‌ترین این ویژگی‌ها، به‌کارگیری و نشر و ترویج علم، در مسیر الهی است.

استاد جامعةالمصطفی العالمیه ادامه داد: حوزه‌های‌علمیه همواره محلی برای پرورش چنین عالمانی بوده‌اند که برای کسب علم، مشقت مهاجرت را تحمل کرده، فقر و فشار اقتصادی را به جان خریده و از تلاش برای کسب علم کوتاهی نکردند. بدون کسب علم نمی‌توان تأثیرگذاری داشت؛ البته علمی که پاسخگوی نیاز جهان باشد و بتواند مسئله‌های امروز بشر را پاسخ دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی، با تأکید بر لزوم برنامه‌ریزی در کسب علم، تصریح کرد: حوزه‌های علمیه همواره تلاش نمودند، همراه با نیازهای زمانه پیشرفت نمایند. یکی از برکات انقلاب اسلامی درباره حوزه علمیه، تحولاتی است که در عرصه علمی رخ داد. حوزه علمیه امروز را نمی‌توان با پیش از انقلاب مقایسه کرد، زیرا در آن زمان، حوزه علمیه در انزوای تحمیلی قرار داشت، ولی به برکت انقلاب اسلامی، افق‌های جدیدی روبه‌روی حوزه علمیه گشوده شد و امروز عرصه‌های جدیدی از علوم را در حوزه علمیه شاهد هستیم.

رئیس جامعةالمصطفی دربخش دیگری از سخنان خود به «علوم‌انسانی» پرداخت و گفت:علوم‌انسانی مهم‌ترین تأثیر را در زندگی فردی و اجتماعی انسان‌های عصر کنونی دارد و از سویی، این علوم در تماس مستقیم با مبانی دینی ما هستند و این عرصه تازه‌ای به شمار می‌آید که در برابر حوزه‌های علمیه گشوده شده است. البته نباید از میراث غنی گذشته خود غافل شویم، ولی عرصه‌های جدید نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین‌ عباسی توجه به علم و تولید آن را حائز اهمیت دانست و افزود: رویکرد تقریبی، رسالت‌مدارانه و متعهدانه در قبال سرنوشت امت اسلامی، در علم‌آموزی ضروری است. متأسفانه، شاهدیم دشمنان امت اسلامی، امروز مشغول دامن‌زدن به اختلافات و نزاع‌های داخلی امت اسلامی هستند و سرمایه‌گذاری عظیمی برای پشتیبانی و گسترش جبهه تکفیری هزینه کرده‌اند که جز خودشان کسی را نمی‌شناسد و رویکرد تفرقه، نزاع و دشمنی را در راستای رضایت دشمنان اسلام در پیش گرفته‌اند.

وی اظهار کرد: بخش زیادی از این اختلافات و فتنه‌ها در منطقه ما، با دسیسه استعمارگر پیری شعله‌ور گردید که آثار استعمارگری آن همچنان در منطقه و شبه‌قاره دیده می‌شود. حوزه‌های علمیه ما باید عالمانی تربیت کند که علاوه بر شناخت جامعه و نیازهای امت اسلامی، ملتزم به وحدت امت اسلامی و به دنبال شکوه، عظمت و مجد اسلامی باشند که جز از طریق وحدت و اتحاد محقق نمی‌گردد.

۳۱۳/۱۷

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha