به گزارش خبرگزاری حوزه، مسابقه قرآنی بهار مهدوی همه روزه از سوی «مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه های علمیه» برگزار خواهد شد و علاقهمندان می توانند در این مسابقه با جایزه «هر روز سه نفر، نفری ۱۱۰ هزار تومان» شرکت نمایند.
* صوت مسابقه ۲ اردیبهشت:
* خلاصهای از صوت:
امشب، دومین شب از شبهای پرفضیلت قدر است و البته در این شب عظیم، طبق روایات، وقایع بزرگی دیگری نیز رخ داده است؛ وقایعی همچون: معراج حضرت رسول (ص)؛ به آسمان رفتن حضرت عیسی (ع)؛ رحلت حضرت موسی (ع) و حضرت یوشع بن نون (ع)؛ و بالاخره شهادت مولای متقیان حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) که بر حُرمت این شب افزوده است!
و اما تفسیر کوتاه یکی دیگر از «آیاتالمهدی»:
«أَلَمْ تَرَوْا أَنَّاللَّهَ سَخَّرَ لَکُم مَّا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الْأَرْضِ وَأَسْبَغَ عَلَیْکُمْ نِعَمَهُ ظَاهِرَةً وَبَاطِنَةً وَمِنَ النَّاسِ مَن یُجَادِلُ فِی اللَّهِ بِغَیْرِ عِلْمٍ وَلَا هُدًی وَلَا کِتَابٍ مُّنِیرٍ»: «آیا ندیدید که خداوند آنچه را در آسمانها و آنچه را در زمین است، برای شما مسخّر کرده، و نعمتهای ظاهری و باطنی خود را بر شما سرازیر کرده است، اما (بازهم) بعضی از مردم بدون هیچ دانش و هدایتی و بدون هیچ کتاب روشنگری، دربارهی خداوند به جدال و ستیز میپردازند!» (لقمان/٢٠)
امام کاظم (ع) درباره این آیه، فرمودند: «نعمت ظاهر، "امام ظاهر"؛ و نعمت باطن، "امام غائب" است»؛ پس از حضرت پرسیدند: مگر در میان ائمه اطهار، کسی غائب میشود؟ امام (ع) فرمودند: «آری! او دوازدهمینِ ما امامان است که از دیدگان مردم غائب میشود، اما یاد او از قلوب مؤمنین هرگز غایب نمیگردد...» (کمالالدین، ج٢،ص٣۶٨)
امام غائب، نعمت پنهان است و پنهان بودنش نقصی برای نعمت بودنش نیست! چنانچه برای خورشید، پشت ابر بودن، نقصی ایجاد نمیکند!
شکر نعمت امام غائب، به معرفت، محبت و اطاعت از اوست.
* سؤال:
امام کاظم (ع)، مصداق «نعمت ظاهر» و «نعمت پنهان» در آیه ٢٠ سوره لقمان را چه چیزهایی دانستهاند؟
۱. نعمت ظاهر را «سلامتی» و نعمت پنهان را «ایمان» دانستهاند؛
۲. نعمت ظاهر را «امام ظاهر» و نعمت پنهان را «امام غائب» دانستهاند؛
۳. هر دو مورد صحیح است.
شرکت کنندگان، پاسخ مسابقه را تا ساعت ۲۳ امشب به اینجا ارسال نمایند.
نظر شما