به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمین محمد حاج ابوالقاسم دولابی در ادامه سلسله مباحث نکات تفسیری جزء بیست و چهارم قرآن کریم گفت: آیات جزء بیست و چهارم مشتمل بر سوره غافر است که در این سوره درباره یکی از اشخاصی است که در دربار فرعون زندگی می کرد اما بابصیرت بود و در حمایت از حضرت موسی علیه السلام در مقابل درباریان ایستاد و دفاع نمود .
وی افزود: این شخص میان فرعونیان زندگی می کند اما با بصیرت و روشن گری که انجام می دهد، مردم را از تعرض به حضرت موسی علیه السلام باز می دارد.
استاد حوزه علمیه خاطر نشان کرد: نقش خواص با بصیرت در قدرتمندی امت بسیار تاثیرگذار است مشروط بر اینکه این خواص به موقع اقدام کنند.
حجت الاسلام و المسلمین حاج ابوالقاسم تاکید کرد: نقش خواص در جامعه تعیین کننده است و این افراد با رفتار خود می توانند روزنه امید در دل مردم ایجاد کنند یا با اشتباهات و امتیازخواهی نیز میتوانند بذر ناامیدی را در دل مردم بکارند.
وی یادآور شد: حضور خواص با بصیرت موجب اقتدار امت اسلام و ایجاد رعب در دل دشمن است.
عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: تحقق آرمانهای الهی و پیشرفت اسلام از دیگر نتایج حضور خواص با بصیرت است که در طول تاریخ نقش خواص از صدر اسلام تا کنون بسیار تاثیر گذار بوده است.
حجت الاسلام و المسلمین حاج ابوالقاسم با اشاره به شاخصهها و و یژگیهای خواص با بصیرت طبق آیات قرآن کریم گفت: خواص با بصیرت در تشخیص موضوعات و رفتار خود دچار خطا نمی شوند و با جهاد تبیین و بیان حقایق اجازه فراموشی اصول و حقایق الهی را نمی دهند.
وی افزود: روشن گری و دلسوزی برای مردم و جامعه، ناصح بودن و خیرخواهی، صلابت و اقتدار مقابل دشمن و شجاعت از دیگر ویژگیهای خواص با بصیرت است که در آیات مختلف قرآن کریم و روایات به آن ها اشاره شده است.
سخنران حرم بانوی کرامت یادآور شد: خطرات و آسیب های مختلفی متوجه خواص می شود که مهم ترین آسیب و تهدید، ویژه خواری و دوگانگی گفتار و رفتار خواص است که باعث تردید مردم می شود.
وی با بیان اینکه زندگی خواص جامعه نباید با طبقه محروم جامعه فاصله زیادی داشته باشد، گفت: مسئولان و خواص درحالی که خودشان زندگی مرفه داشته باشند نمیتوانند مردم را در دوران تحریم به تحمل سختیها دعوت کنند، بلکه باید خود در تحمل سختیها پیشتاز باشند.