جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
طلبه کشمیری

حوزه/ طلبه‌ کشمیری در دانشگاه آزاد یاسوج به برخی از واقعیتهای موجود جامعه اسلامی اشاره کرد و گفت: در ایران جوانان از ما در خصوص سلمان خان، شاهرخ خان و آمیتاپاچان سؤال می کنند، اما جوانان کشمیری از عباس دوران و حسن باقری سؤال می پرسند؟. چرا نباید آثار و گفته‌ها و خاطرات این شهیدان به زبان های مختلف برای جوانان دنیا ترجمه شود.

به گزارش خبرگزاری حوزه از یاسوج، به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی قدس، همایشی با عنوان «فتح القریب» به همت بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج، عصر امروز در محل این دانشگاه برگزار شد.

در این نشست، حجت الاسلام سید سجاد صفوی، طلبه کشمیری جامعة المصطفی العالمیه با قرائت شعری از اقبال لاهوری اظهار کرد: مرحوم اقبال ۹۰ سال پیش در شعر خود از مردی می‌گوید که می‌آید و بردگان و مستضعفان و آسیب دیدگان را از بند و قید آزاد می‌کند.

وی با بیان اینکه ممکن است این شعر مرحوم اقبال مصادیقی داشته باشد، گفت: یکی از این مصادیق و البته مهمترین آن شخصی است که امید مستضعفان جهان بوده و حرف او برای همه آزادگان و مستضعفان عالم حجت است او کسی جز امام خمینی نیست.

طلبه کشمیری تصریح کرد: وقتی از روز قدس حرف می‌زنیم باید از امام خمینی(ره) صحبت کنیم و آن را یادگار امام(ره) بدانیم، زیرا قدس را فقط روز فلسطین و یک سرزمین نیست، بلکه روز اسلام و روز مستضعفان جهان است.

وی ادامه داد: امام خمینی(ره) خطاب به همه مسلمانان جهان می گوید که اسلام را گم کرده ایم و باید گمشده خود را پیدا کنیم؛ تفسیری که امام(ره) از اسلام دارد باید مد نظر قرار دهیم.

صفوی در ادامه افزود: امام می‌فرماید که قدس باید به مسئله جهانی تبدیل شود، اما هنوز به جنبش جهانی تبدیل نشده و حرکتی باید ایجاد شود که همه دنیا نه فقط مسلمانان، بلکه همه آزادی‌خواهان دنبال آزادی قدس باشند.

وی بیان کرد: باید جنبش بین المللی آزادی قدس شکل بگیرد و محور و هسته مرکزی آن ایران باشد، چرا که ایران همه ظرفیت ها و همچنین قدرت نرم این کار را دارد.

صفوی ادامه داد: اقبال ۹۰ سال پیش گفته بود اگر تهران ژنو عالم اسلام شود، مشکلات جهان اسلام برطرف خواهد شد، ایران قدرت این کار را دارد و ام القرای جهان اسلام است.

وی با اشاره به این که ایران مرکز معارف اسلامی است و باید به این معارف توجه جدی داشته باشیم به بیان راهکاری برای صدور معارف اسلامی از ایران اشاره کرد و گفت: اگر هر استان ایران یک کشور و یک زبان در دنیا را مد نظر قرار داده و برای آنها تببین و ترجمه معارف اسلامی را کار کند، نتیجه بخش خواهد بود، کار سختی نیست، چرا که ایران علمای زیادی دارد و هر استان می تواند یک کشور و یک ملت و یک زبان را در مجموعه خود قرار دهد.

این طلبه کشمیری گفت: یکی از ظرفیت‌ها افکار بزرگ کسانی مثل امام خمینی(ره)، رهبری معظم انقلاب و آیت الله مصباح یزدی است، اما متاسفانه نتوانستیم پس از چهل سال یک کتاب خوب درباره امام(ره) بنویسیم و ایشان را به جهان معرفی کنیم.

وی با بیان اینکه رومن رولان کتابی در مورد گاندی نوشته و ما هنوز نتوانستیم در دانشگاه ها و در حوزه‌های علمیه افکار امام(ره) و رهبری را به صورت ترجمه شده به جهانیان ارائه دهیم، گفت: اگر این افکار به جهان برسد تحول بزرگی را شاهد خواهیم بود.

صفوی گفت: افکار شهید مطهری بنیادین است؛ بعضی از کتاب های ایشان را برای جوانان کشمیری ترجمه کرده ایم و باید کسی را داشته باشیم تا بتواند در این کشورها افکار را به زبان لاتین هم تدریس کند.

وی افزود: نظریه ولایت فقیه در ایران هم به خوبی تبیین نشده و بسیاری از جوانان ایرانی این نظریه را نمی‌دانند؛ ما به کارآمدی ولایت فقیه ایمان کامل داریم و می‌دانیم این حکومت کارآمدترین حکومت در جهان است و اگر جهانیان آن را بشناسند خواهد پذیرفت.

صفوی تصریح کرد: کارآمدی ولایت فقیه معلوم شده، لذا باید علمای اسلام روی این موضوع بیشتر کار کنند.

طلبه کشمیری سپس به موضوع وحدت اسلامی اشاره کرد و گفت: باید وحدت اسلامی را بیش از پیش مدنظر قرار داد و قدس را به جامعه جهانی تبدیل کنیم؛ بدون ایجاد ارتباط با جهان نمی توان این کار را انجام داد؛ رهبری انقلاب فرمودند که باید در دانشگاه‌ها این موضوع تبیین شود.

وی در ادامه با سؤالی از دانشجویان حاضر در این نشست گفت: چه کسی از شما می داند در کشمیر و در هند چه می گذرد؟ تقاضا از ائمه جمعه این است که وضعیت هند و کشمیر را در خطبه های نماز جمعه تبیین کنند؛ وضعیت در هند بسیار وخیم است و دولت این کشور برنامه‌های اسرائیل را اجرا می‌کند.

صفوی در ادامه گفت: الان بیش از ۹۰ کشور در ایران طلبه دارند اما دانشجویان ایرانی با دانشجویان خارجی هیچ ارتباطی برقرار نکرده‌اند، چرا به این موضوع توجهی نمی‌شود.

طلبه کشمیری در ادامه به نقش شهدای گرانقدر اسلام و به خصوص شهدای جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: شهدا بزرگترین ظرفیت هستند؛ در خصوص زندگینامه ۲۵ شهید در کشمیر کار کردیم و آن را در هند و پاکستان پخش کردیم که تاثیر بسیاری داشت و الان جوانان از ما توقع کار بیشتری در این خصوص دارند؛ شهدا الگو و حلقه وصل میان ائمه(ع) و خداوند هستند. افرادی مثل شهید چمران که برای خدمت به اسلام درس و دانشگاه را رها کردند، امروز باید الگو برای همه شوند.

وی گفت: وقتی زندگی شهید بابایی را می‌خوانیم درمی‌یابیم که یک خلبان چگونه از جان خود برای دین و کشورش مایه گذاشته است.

صفوی در ادامه به موضوعی مهم اشاره کرد و گفت: در ایران جوانان از ما در خصوص سلمان خان، شاهرخ خان و آمیتاپاچان سؤال کنند، اما جوانان کشمیری از عباس دوران و حسن باقری سؤال می پرسند؟. چرا نباید آثار و گفته‌ها و خاطرات این شهیدان به زبان های مختلف برای جوانان دنیا ترجمه شود.

طلبه کشمیری در ادامه افزود: خاطرات خانم معصومه آباد در کتاب «من زنده ام» را به زبان اردو ترجمه کردیم و مسابقه ای در همین خصوص برگزار شد که ۵ هزار نفر شرکت کننده داشت و هر یک از آنها این کتاب پانصد صفحه‌ای را ۴ تا ۵ مرتبه مطالعه کرده بودند که این ظرفیت بزرگی برای صدور گفتمان جمهوری اسلامی به جهان است.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha