به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین عباسی، امروز در آغاز شانزدهمین اجلاس سراسری مدیران و نمایندگان جامعةالمصطفی که در قم در حال برگزاری است، بازخوانی تجربههای پیشین و برنامههای گذشته و در ادامه، کوشش برای اصلاح و تکمیل برنامهها و ترسیم افقهای پیش رو با توجه به اقتضائات روز را از اهداف این اجلاس دانست.
وی با اشاره به مفاهیم والای دعای دهم صحیفه سجادیه اظهار داشت: این دعا، برای التجا به خدای تعالی در همه لحظات زندگی و استغاثه به درگاه خداست.
رئیس جامعةالمصطفی، ضمن توضیح بخشی از دعای دهم صحیفه سجادیه، دعا را مسیر جلب فیض الهی خواند و گفت: این سنت خداوند است که توجه و خواستن ما با زبان و به قلب از خدای بزرگ، مجرایی برای جریان یافتن فیض الهی باشد. طبع انسان فراموشکار است و غفلتها سراغ انسان میآید. درگیری با حوادث روزمره، انسان را از حقیقت بزرگ هستی غافل میکند. دعا و مناجات، باعث توجه قلب و لسان به جبران غفلتها و فراموشیهاست تا یاد و توجه به خداوند در انسان رسوخ یابد.
وی ادامه داد: اگر انسان به این باور رسید که بدون اراده الهی هیچ اتفاقی در عالم نمیافتد و نه چیزی به انسان میرسد و نه مکروهی از او دفع میشود، این باور انسان را شکستناپذیر میکند و چنان انسان وجود تکیهگاهی محکم را احساس مینماید که هیچ طوفان و سختی او را از پای نمیاندازد.
حجتالاسلام والمسلمین عباسی، با اشاره مشهود بودن این حقیقت در حوادث چند دهه انقلاب اسلامی، اظهار داشت: قلب آرام امام(قدس سره) و آرامش قلبی که در مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) مشهود است، ناشی از این دعاها و مناجات است. کسی که شبها در پیشگاه الهی به تضرع و مناجات مشغول است، در صحنه حقیقت نیز ذرهای خوف و تزلزل در وجودش یافت نمیشود. این خصوصیت مؤمنی است که به قدرت لایزال خداوند ایمان دارد. رسیدن به این باور، کار مهمی است. اگر به این نقطه رسیدیم، هیچ مشکل و سختی در عالم، ما را نمیلرزاند. امروز بیش از هر زمانی به این روحیه نیازمندیم و از خدای بزرگ میخواهیم از عمق وجود این باور را به ما عنایت نماید و ما را در این مسیر ثابتقدم بدارد.
وی، ضمن تقدیر از همه مدیران و کارگزاران جامعةالمصطفی، که در پیشبرد این نهاد مبارک سهم داشتهاند، خاطرنشان کرد: به ارواح همکاران درگذشته ما، که سالهای پیش در کنار ما بودند، درود میفرستیم و علو درجات را برایشان مسئلت داریم. از برگزارکنندگان این اجلاسیه، به ویژه همکاران معاونت ارتباطات و بینالملل و دیگر بخشهایی که همکاری داشتهاند و تکتک شما مدیران، کارگزاران و مدیران جامعةالمصطفی تشکر مینماییم و خدا را شکر میکنیم این توفیق را به ما عنایت نمود که در کنار هم درباره آینده این نهاد سخن گوییم.
رئیس جامعةالمصطفی هدف اصلی این اجلاس را بررسی راه طیشده و ترسیم آفاق پیش رو دانست و ابراز داشت: بازخوانی تجربههای پیشین و برنامههای گذشته و در ادامه، کوشش برای اصلاح و تکمیل برنامهها و ترسیم افقهای پیش رو با توجه به اقتضائات روز، از اهداف این اجلاس است. هر سازمان بالنده، به چنین جمعهایی نیاز دارد تا پیوسته مسیر خود را وارسی و مسیر آینده را با توجه به اقتضائات جدید ترسیم نماید.
وی، با اشاره به شرایط خاص بینالمللی که امروز با آن روبهرو هستیم، یادآور شد: البته تاریخ بشری همواره درگیر این فراز و نشیبها بوده است، ولی سرعت و عمق تحولات در دهههای اخیر بیسابقه است که بخشی از آن به ارتباطات گستردهای بازمیگردد که میان عالم و مردم جهان برقرار شده است که هر اتفاقی در هر گوشه عالم، به فاصله چند دقیقه در همه جهان بازتاب مییابد.
رئیس جامعةالمصطفی، انقلاب اسلامی را یکی از رویدادهای مهم و مؤثر در معادلات جدید بینالمللی دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کانون این حرکت جهانی، نقش مهمی در ترسیم معادلات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی امروز دارد. انقلاب اسلامی، انقلاب فکری و فرهنگی در عالم به شمار میرود و پرچمدار تفکر مهمی است و به تعبیر مقام معظم رهبری، اکنون در گام دوم این حرکت قرار داریم که هدف آن، شکلدهی تمدن جدید اسلامی با رویکرد معنویتگرایی و عدالتگرایی در برابر تمدن حاکم مادی امروز است.
وی ادامه داد: تمدن مادی غرب، که در گذشته با کمک استثمار ملتها، جایگاه خود را تثبیت کرده است و امروز از قدرت رسانهای وسیعی ارتزاق مینماید، میکوشد افکار بشر را کنترل نماید و با تسلط شناختی و ادراکی، باورها و احساسات انسانها و در پی آن رفتارها و هنجارها را به کنترل خود درآورد. ما در عرصه بین الملل، با واقعیت رقابت تمدنی روبهرو هستیم.
حجتالاسلام والمسلمین عباسی جامعةالمصطفی را روییده در دامان انقلاب اسلامی خواند و تصریح کرد: افتخار میکنیم که برآمده از این گفتمان معنویتمحور و عدالتگرا هستیم و رسالت خود را تبیین، ترویج و گسترش این فرهنگ و تمدن جدید میدانیم. البته در این رقابت، باور ما این است که هر چند از نظر قدرت، شکوه و امکانات ظاهری، به نظر میآید جبهه مقابل دست بالاتر را دارد، ولی همان گونه که در تفسیر دعای شریف گفته شد، قدرت خود را متکی به قدرت بینهایت الهی میدانیم و البته شرط موفقیت آن است که این مسیر را به درستی بشناسیم و درست عمل نماییم.
نظر شما