به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیتالله اعرافی امروز در دیدار معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیئت همراه، ضمن تقدیر از خدمات و رویکردهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بر اهمیت برداشتن گامهای اساسی و بنیادین در ارتقای فرهنگی و عمل به حوزه مأموریتی تأکید کرد و یادآور شد: حوزه بهعنوان قطب بنیادی فکری، معرفتی و فرهنگی وظیفه دارد تا در کنار فعالان حوزه فرهنگ کشور قرار گرفته، تعاملات فرهنگی را گسترش دهد.
وی افزود: حوزه بهعنوان مولد بنمایههای مسائل فرهنگی و دینی در امتداد ادوار گذشته، در دور جدید بازنگری را مبتنی بر تدوین طرحهای جدید رقم زده است؛ حوزههای علمیه تلاش نموده تا اسناد پایهای را برای حرکت بلندمدت خودتنظیم نموده، منشور و چشمانداز و نظامات جامع حرکت خود را ترسیم کند.
مدیر حوزههای علمیه، طراحی برنامههای پنجساله در حوزه نظامسازی و ترسیم هزار شاخص در آن اشاره کرد و افزود: در برنامه پنجساله حوزههای علمیه، برشهایی از وظایف استانی، مرکزی، مؤسسه و مدرسه برای تعیین تکلیف بخشهای ذیربط تمام شبکههای حوزوی ترسیم شده است.
آیتالله اعرافی گفت: درونبرنامه کوتاهمدت بالغ بر ۲۰۰ طرحها جامع و تحولی قرار دارد که طرح جامع هنر یکی از برجستهترین طرحهای این منظومه بههمپیوسته است، خاطرنشان کرد: در کنار ترسیم نظام دانشی در حوزه رشتههای تخصصی بهعنوان درختواره رشتهها و ترسیم مسیر ایجاد تحولات عمیق در عرصه تولید محتوا؛ درختواره مهارتها و آموزشهای کاربردی ناظر به رسالت حوزه تدوین شده است.
وی تشکیل دفتر فقه معاصر و حرکت به سمت فلسفههای مضاف و علومانسانی را از دیگر رویکردهای نوین حوزههای علمیه برشمرد و با بیان این که بر آنیم تا تحولات علمی عمیقی ناظر به پاسخگویی به حوزههای جدید زیستی دنبال نماییم. خاطرنشان ساخت: حمایت از پژوهشهای مورد نیاز نظام و تشکیل دبیرخانه مستقل راهبردگرا از دیگر رویکردهای حوزههای علمیه برای ارائه راهکارهای عملیاتی است.
مدیر حوزههای علمیه تصریح کرد: تلاش میکنیم تا مبتنی بر زیرساختهای مناسب حوزوی، پاسخ سوالات و پرسشهای جدید را بهصورت منظومهای منسجم ارائه نماییم؛ در این منظومه میتوان دهها محور تعامل و همافزا را میان مجموعههای فرهنگی ترسیم کرد.
آیتالله اعرافی به ظرفیتهای پویای قم در حوزه فرهنگ و هنر اشاره و با بیان این که تمام ظرفیتهای نظام اسلامی باید در مسیر ارتقا و تعالی جامعه اسلامی قرار گیرد، اظهار داشت: در همگرایی و همافزایی فعالیتها، ضمن عقد تفاهمنامه همکاری، رویکردها و شرح وظایف در قالب تأسیس دبیرخانه مشترک و تدوین برنامه پنجساله پیگیری و عملیاتی میشود.
وی با تأکید بر این که لازم است ظرفیتهای قم به معنای عام و حوزه به طور خاص در ارتباط با جامعه و نهادها فعال گردد، اظهار داشت: توسعه ارتباط با شبکه علمی و فرهنگی حوزههای علمیه قطعاً تأثیرات بسزایی بر ارتقای فرهنگ دینی در کشور خواهد داشت؛ حوزه در مباحث فرهنگی و هنری از ظرفیتهای بسیار برجستهای برخوردار است.
مدیر حوزههای علمیه خاطرنشان ساخت: با ابزار هنر، رسانه و فیلم میتوان نگاه عمیق و جدید مبتنی بر گفتمانهای نوی دینی را به جامعه جهانی عرضه نمود.
آیتالله اعرافی در بخش دیگری از سخنان خودگزارشی از فرایند برگزاری گرامیداشت یکصدمین سالگشت احیای حوزه علمیه قم ارائه و به موضوع شورای اعطای مجوز حوزههای علمیه اشاره کرد و ابراز داشت: از منظر بینالملل ایران اسلامی آثار فاخر بسیار ارزشمندی دارد که بازتولید آن به زبانهای دیگر نیازمند حمایتهای جدی است.
یاسر احمدوند در ابتدای این دیدار ضمن اشاره به توجه جدی دولت به حوزه فرهنگ، بر اهمیت فعالسازی تمام ظرفیتهای کشور تاکید کرد و ابراز داشت: در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اولویتها بر حوزه تولید محتوا، کتاب و نشر ترسیم شده است.
وی تلاش در حوزه تولید و مصرف فرهنگی در مسیر اهداف اسلام و انقلاب را از برجستهترین وظایف معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برشمرد و ابراز داشت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه تولید فرهنگی، متولی ارائه مجوزهای لازم به متولیان و فعالان این عرصه است؛ یکی از نکات کلیدی حوزه ممیزی، مجوز و نظارتهای محتوایی بر حوزه کتاب است.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حوزه دین، علوم انسانی و کودک را از حوزه ها مهم محتوایی برشمرد و ابراز داشت: جهتدهی تولید محتوا و حمایت از تولیدات فاخر ارزشی، از گامهای مهم و مورد توجه معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
وی با بیان این که در زمینه مصرف فرهنگی تلاش می کنیم تا کتاب را در اختیار جامعه بیشتری از مردم قرار دهیم، خاطرنشان کرد: در نمایشگاه کتاب سال جاری، حدود ۲۱۲ میلیارد تومان فروش مستقیم کتاب از بستر فضای مجازی و میدانی صورت گرفت، این رشد نشان دهنده اهتمام جدی ملت ایران به مسئله کتاب و کتابخوانی است.
احمدوند با اشاره به این که با تلاش اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، قصد داریم تا با همکاری ناشران فعال و حوزههای علمیه نمایشگاه کتاب دین را راهاندازی نماییم، خاطرنشان کرد: تقویت اداره کل ارشاد قم در راه اندازی دبیرخانه شعر آئینی و همکاری با همایش های فرهنگی از دیگر رویکردهای جدید است.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر اهمیت توجه به زیرساخت های مورد نیاز ناشران، به ویژه تامین کاغذ اشاره کرد و یادآور شد: قبل از استقرار دولت فعلی، تمام کاغذهایی که در دولت پیش با ارز ترجیحی وارد شده بود، توزیع شد. با ثبت سفارش خرید کاغذ، حجم خوبی از کاغذ در اختیار ناشران قرار خواهد گرفت.
نظر شما