به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری حوزه، رئیسجمهور مصر، عبدالفتاح سیسی، در مراسم افتتاحیه یازدهمین اجلاس سران هشت کشور اسلامی (D-8) در پایتخت اداری مصر، ضمن خوشآمدگویی به مقامات حاضر، با تأکید بر این که رژیمصهیونیستی این روزها تمامی اصول و قوانین بینالمللی را نقض کرده است، افزود: جنایات صهیونیستها به سوریه کشیده شده و حاکمیت و یکپارچگی این کشور را تحت تأثیر قرار داده است. منطقه با چالشهایی بیسابقه روبهرو است و احتمال گسترش این جنگ از سوریه به دیگر مناطق نیز وجود دارد.
وی در ادامه بر اهمیت سرمایهگذاری در جوانان و حمایت از کسبوکارهای کوچک و متوسط تأکید کرد و از کشورهای عضو خواست تا برای دستیابی به توسعه پایدار همکاری کنند و چالشهای مشترک مانند کمبود منابع مالی، فاصلههای فناوری، فقر و بیکاری را با هم حل کنند.
همچنین رئیسجمهور کشورمان، مسعود پزشکیان، در ابتدا با ابراز امیدواری به گسترش روابط میان کشورهای عضو اجلاس، به تحولات منطقهای اشاره کرد و با تأکید بر وضعیت غزه، لبنان و سوریه گفت: بیش از ۱۴ ماه است که منطقه غرب آسیا، بهویژه غزه، جنوب لبنان و اکنون کشور اسلامی سوریه، در معرض حملات گسترده رژیم غاصب صهیونیستی قرار دارند.
پزشکیان ادامه داد: کشتار بیرحمانه غیرنظامیان، به خاک و خون کشیدن زنان، کودکان و افراد آسیب دیده از جنگ و ترور گسترده ابعاد جدیدی از اهداف نامشروع آن در گسترش ناامنی را آشکار ساخته است. این وظیفه شرعی حقوقی و انسانی ماست تا با همگرایی بیشتر به اتخاذ اقدامات عملیتر دقیق و فوری مانع از ادامه آسیب بیشتر عزیزانمان در مناطق بحران زده شویم.
اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، نیز خواستار همبستگی و وحدت جهانی در بازسازی سوریه شد و گفت: مردم سوریه به اتحاد و کمک برای بازسازی کشور جنگزده خود نیاز دارند. به عنوان همسایگان و برادرانشان، ما در تلاش هستیم تا در این تلاش سهمی داشته باشیم؛ ساخت سوریهای آزاد از تروریسم که در آن تمام گروههای مذهبی، مذهبی و قومی در کنار هم با صلح زندگی کنند، بزرگترین انتظار صادقانه ماست.
وی اظهار داشت: متأسفانه در مواجهه با درگیریها، بحرانها و جنگهای فزاینده، نهادهایی که مسئول تضمین امنیت و ثبات جهانی هستند، وظایف خود را به درستی انجام نمیدهند.
گفتنی است که رئیسجمهور ایران، مسعود پزشکیان، در جریان دیدار خود با ایسیاک عبدالقادر دبیر کل D-8 در صبح پنجشنبه خواستار ایجاد یک سازوکار مالی و پولی برای تقویت مبادلات تجاری میان کشورهای عضو D-8 بهمنظور دستیابی به اهداف این سازمان شد.
پزشکیان افزود: ایجاد یک صندوق توسعه برای گروه D-8 بهمنظور سرمایهگذاری مشترک کشورهای اسلامی گام موثری در این راستا خواهد بود و ایران آمادگی خود را برای ایجاد چنین صندوقی اعلام میکند.
این نشست با موضوع "سرمایهگذاری در جوانان و حمایت از بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط: شکلدهی به اقتصاد فردا برگزار میشود و قرار است جلسه ویژهای درباره وضعیت فلسطین و لبنان با مشارکت محمود عباس، رئیسجمهور فلسطین، و نجیب میقاتی، نخستوزیر لبنان، برگزار گردد.
گروه D-8 در سال 1997 در استانبول تأسیس شد تا روابط اقتصادی و اجتماعی میان کشورهای عضو خود شامل ایران، مصر، نیجریه، پاکستان، اندونزی، بنگلادش، ترکیه و مالزی را تقویت کند.
نظر شما