چهارشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۷
مدعی حب رسول الله بدون حب علی دروغگوست

حوزه/ عضو شورای عالی حوزه های علمیه با تصریح بر این که محبت امیرالمؤمنین (ع) مقدمه ای برای جهش حقیقی در عالَم سلوک الی الله است خاطر نشان کرد: البته این محبت باید همراه با پذیرش ولایت حقیقی و خالصانه حضرت یا همان تسلیم بودن در برابر ولایت امر الهی باشد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله اراکی سه شنبه شب و در شب ولادت امام موسی بن جعفر (ع) و مراسم عمامه گذاری طلاب که در قم برگزار شد با بیان این که احاطه به شخصیت حضرت علی (ع) و شناخت دریای فضائل آن حضرت از درک بشر بالاتر است اظهار کرد: با این حال، دستیابی به هر مقدار از معرفت نسبت به آن حضرت می تواند مقدمه یک جهش در عالَم سلوک الی الله باشد.

وی افزود: باید توجه داشت که بر اساس روایات و در مسیر معرفت امیرالمؤمنین (ع) و ارتباط به آن حضرت، دو درجه وجود دارد که یکی از آن ها، حُبّ امام علی بن ابی طالب (ع) به عنوان یکی از علائم ایمان است که از آن با تعبیر «عنوان صحیفه المؤمن» یاد شده است.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: بر اساس متون دینی، پنج مرتبه و درجه برای روح بشر با عناوین روح نباتی، روح حیوانی، روح انسانی، روح ایمانی و روح قدسی تعریف شده که بخشی از آیه آخر سوره مجادله با تعبیر «اولئک کتب فی قلوبهم الایمان و ایّدهم بروح منه» به همان مرتبه روح قدسی به عنوان روحی فراتر از روح های عادی بشر توجه دارد.

استاد حوزه علمیه قم در توضیح این نکته عنوان کرد: فصل مُقوّم روح نباتی، حیوانی و انسانی به ترتیب «نمو و تغذیه»، «لذت و احساس» و «تعقل و تفکر» است، ضمن آن که فصل مُقوّم روح ایمانی حُبّ و همین امر درباره روح قدسی با ولایت و پذیرش تسلیم و فرمانبری و اطاعت از ولایت امر الهی تعریف شده است.

وی با اشاره به این که حضرت امیرالمؤمنین (ع)، شخصیت تفسیر شده حضرت رسول الله (ص) هستند و این دو شخصیت از هم جدا نیستند تأکید کرد: البته همه ائمه اطهار (ع) به شکلی تفصیل و تفسیر آن شخصیت مُحکم یعنی شخصیت پیامبر عظیم الشأن اسلام (ص) هستند.

آیت الله اراکی در ادامه با اشاره به آیات «انّ فی خلق السماوات و الارض و اختلاف اللیل و النهار لآیات لاولی الالباب/ الذین یذکرون الله قیاما و قعودا و علی جنوبهم و یتفکرون فی خلق السماوات و الارض ...» به اهمیت موضوع تعقل و تفکر برای بشر پرداخت و گفت: تفکر و تعقل یا انسان را به شکل حتمی به هدایت می کشاند و یا حداقل او را در مسیر هدایت نگاه می دارد.

وی با تصریح بر این که تفکر درست، سبب وفاداری به عهد و عقد ولایت می شود اظهار کرد: البته در روایات از حبّ امیرالمؤمنین (ع) به عنوان اولین درجه ایمان نام برده شده است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: نباید فراموش کرد که حب امیرالمؤمنین (ع) از حب رسول الله (ص) جدا نیست، به بیان دیگر اگر کسی مدعی حب رسول الله (ص) است اما حب علی (ع) را در دل نداشته باشد، یا دروغ می گوید و یا این که رسول الله (ص) را به درستی نشناخته است.

آیت الله اراکی افزود: خاصیت روشن محبت حقیقی و خالصانه امام علی بن ابی طالب (ع) آن است که جوهر آدمی را برای رشد آماده و به بیان دیگر، سنگ وجود آدمی را تبدیل به دُرّ و گوهر می کند.

وی اضافه کرد: تعبیر دیگر در این زمینه آن است که این محبت، زمین شخصیت آدمی را تبدیل به زمینی حاصلخیز می کند و یادآور آیه مبارکه «مثل کلمه طیبه کشجره طیبه اصلها ثابت و فرعها فی السماء» است.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه همچنین طلاب را به مطالعه و دقت در شعر عرب بویژه در مدح و منقبت معصومین (ع) دعوت کرد و بیان کرد: یکی از قصیده های معروف در این زمینه، قصیده کوثریه از سید رضا هندی است که این شاعر در بخش هایی از آن بیان می دارد نامه عملم سیاه است، اما همچنان امیدوارم که ساقی کوثر، علی بن ابی طالب (ع) مرا شفاعت کند.

آیت الله اراکی با تأکید بر این که مراتب ایمان را پس از محبت، ولایت معین می کند خاطر نشان کرد: حقیقت ایمان، تسلیم، فرمانبری و اطاعت است و هرچه این تسلیم درجه بالاتری داشته باشد، درجه انسان هم فراتر می رود.

وی در پایان سخنان خود افزود: نقل است که جوانی بامعرفت نزد پیامبر آمد و چنین عرضه کرد که شما در بهشت در جایگاهی رفیع هستید و ما نمی توانیم در آن جایگاه باشیم، اما من تحمل دوری شما را ندارم؛ این جا بود که آیه 69 سوره نساء یعنی آیه مبارکه «و من یطع الله و الرسول فاولئک مع الذین انعم الله علیهم من النبیین و الصدیقین و الشهداء و الصالحین و حسُن اولئک رفیقا» نازل شد و نوید داد که اطاعت و فرمانبری از خدا و رسول (ص) سبب رفاقت نیکو و همراهی همیشگی با خدا و رسول (ص) خواهد بود.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha