به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین محمد حسن نبوی در سیزدهمین دوره مدرسه شبهه پژوهی که به مناسبت اربعین حسینی از سوی مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه های علمیه برگزار و از طریق تلویزیون اینترنتی پاسخ پخش شد، طی درسی با عنوان «دشمن شناسی زیارت اربعین» به بررسی اهمیت این موضوع در قبال راهپیمایی اربعین پرداخت و گفت: به طور کلی در جهانی که ما در آن زندگی می کنیم همیشه دسته ای از پیام هایی که برای مردم بیان می شده، حقیقتاً حق بوده و دسته ای در ظاهر حق جلوه داده می شده اند اما در واقع باطل بوده اند. امروز هم همانطور که می بینیم در دنیا جنایتکارترین انسان ها که وارد کشورها شده و هزاران انسان دیگر را به خاک و خون می کشند با شعارهایی خود را خواهان اصلاح و حقوق بشر معرفی می کنند.
استاد حوزه علمیه قم افزود: در تاریخ پیامبران نیز می بینیم که ایشان خود را اصلاحگر در حد توانشان معرفی می کرده اند؛ این حد توان به دلیل وجود قدرت اختیار انسان ها در خوب یا بد بودنشان است. پیامبران تلاش می کنند برای اصلاح تا حدی که می توانند. هیچ کسی نمی تواند ادعا کند من جامعه را طوری می سازم که هیچ مشکلی در آن وجود نداشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین نبوی خاطرنشان کرد: در همان حال که پیامبران اعلام اصلاح گری می کنند، دشمنان ایشان و حتی خود شیطان نیز این اعلام را دارد. پس در اینجاست که برای شناخت شعارهای حقیقی و غیرحقیقی می بایست دشمن شناس بود.
وی شعار دشمنان بشر و منافقان در عصر حاضر را اصلاح امور دانست و گفت: همه این ها از آمریکایی ها تا اروپایی ها، صهیونیست ها و منافقین شعار دفاع از حقوق بشر، حقوق زنان، حقوق کارگران و سایر اقشار می دهند اما هدف اصلی آن ها از بین بردن عزت و استقلال ایران است.
این کارشناس مسائل دینی بیشترین شبکه های ماهواره ای و کانال های مجازی را علیه ایران برشمرد و تصریح کرد: حتی در مورد چین نیز که اروپایی ها و آمریکایی ها خود را از خطرش در امان نمی بینند، این تعداد رسانه معاند وجود ندارد.
وی با اشاره به لزوم توجه به پشت پرده شعارهای گروه های مختلف، افزود: اگر به ظاهر شعارها بسنده کنیم قطعاً نمی توانیم راه درست را تشخیص دهیم و این ساده لوحی است. مثلا افرادی که به دنبال از بین بردن انقلاب اسلامی در ایران هستند به این نتیجه رسیده اند که یکی از راهبردهای آن از بین بردن غیرت مردان ایرانی از طریق حذف عفت زنان این کشور است.
حجت الاسلام والمسلمین نبوی بیان داشت: امام صادق علیه السلام می فرماید: کُلُّ مَن لَم یُحِبَّ علی الدِّینِ و لَم یُبغِضْ علی الدِّینِ، فلا دِینَ لَهُ؛ هر کس دوستی و دشمنیش برای دین نباشد دین ندارد. پس باید دانست که دوستی با هرکسی با هر مسلکی مطابق دین نیست.
وی گفت: در راه خدا باید به همدیگر محبت داشته و نسبت به کفار و منافقین دارای بغض باشیم. این امر نیازمند شناخت صحیح دوست و دشمن است.
استاد حوزه علمیه قم اظهار کرد: در زیارت اربعین جملاتی وجود دارد که یکی از آن ها خطاب به امام حسین(ع) می گوید تو در راه خدا جنگیدی و خداوند لعنت کند کسانی را که تو را شهید کردند و کسانی را که به تو ظلم نمودند. این لعنت فرستادن ها تبری جستن از دشمنان امام حسین(ع) است.
وی با تأکید بر اهمیت دوری از دوستی با دشمنان خدا، عنوان داشت: هرگز نباید تصور کنیم انس با افراد معاند دین و نشست و برخاست با آنان در ما هیچ اثری نخواهد گذاشت و باید بدانیم که شنیدن حرف های چنین افرادی مثلاً از طریق شبکه های ماهواره ای بر ذهن و قلب ما و افراد خانواده ما تأثیر می گذارد.
حجت الاسلام والمسلمین نبوی گفت: وقتی طرفداران معاویه قرآن بر سر نیزه کردند افرادی همچون مالک اشتر فریب نخوردند و گفتند باید جنگید و این ها را از بین برد. اما عده ای که عمق فکری نداشتند و ظاهر شعارها را می دیدند، بازگشتند و گفتند با قرآن که جنگ نداریم؛ امیرالمؤمنین(ع) می فرمایند این افراد آنچنان به سوی من حمله کردند که شبیه به شتران تشنه ای بودند که به سمت آب می دویدند.
وی ادامه داد: ما باید از اهل بیت علیهم السلام تبعیت کنیم و این تبعیت نباید فقط در سطح زبان و حرف باشد. یکی از جلوه های تبعیت از ائمه اطهار(ع) حضور در راهپیمایی اربعین است.
این کارشناس مذهبی در پایان شهدای انقلاب اسلامی را از مصادیق بارز تابعین ائمه اطهار علیهم السلام برشمرد و خاطرنشان کرد: در طول دوران پس از انقلاب اسلامی افرادی زیادی عملاً با حضور در میادینی همچون دفاع مقدس و یا زنانی که در پشت جبهه ها به فعالیت می پرداختند تبعیت از ائمه معصومین را در سطح بالایی اجرایی کردند.
نظر شما