به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، هفتمین اجلاسیه بینالمللی «مجاهدان در غربت» با حضور محمد تهرانی مقدم دبیر کل اجلاسیه و اکبری دبیر شورای عالی اجلاسیه امروز ۲۹ شهریور در حوزه هنری برگزار شد. در ابتدای این جلسه تهرانی مقدم گفت: این اجلاسیه به همت مردم دامغان برگزار شده و حرکتی مردم نهاد است. ۴ سال ابتدایی این برنامه در شهر دامغان برگزار شد و ۳ سال بعد هم در تهران شاهد این اتفاق بودیم. امسال نیز قرار است به صورت همزمان در تهران و دامغان این اجلاسیه برگزار شود. نمایشگاه هنرهای تجسمی «غریب تا غربت» یکی از اتفاقات ویژه در این دوره است که از فردا سیام شهریور به مدت یک هفته برگزار خواهد شد. اتفاق دیگر چاپ کتابی است که در روز اختتامیه همایش (دوم مهر) از آن رونمایی به عمل خواهد آمد. این کتاب حاصل گردآوری ۳۰ مقاله است.
وی افزود: دانشگاه علم صنعت تهران محل برگزاری این رویداد در پایتخت است. در دانشگاه شهر دامغان هم دیگر میزبان این برنامه است. در اجلاسیه شاهد سخنرانیها و عرضه مقالات خواهیم بود. سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی، سردار رحیم صفوی، حسین امیر عبدالهیان از جمله این سخنرانان هستند که تلاش داریم زمینه حضور آنها را در این اجلاسیه فراهم کنیم. امثال قرار است علاوه بر تجلیل از خانواده شهدا از مبارزان فلسطینی و یمنی هم قدردانی صورت گیرد. در اجلاسیه امسال ۳۶ کشور حضور خواهند داشت البته میهمانان از خارج به این اجلاس نمیآیند بلکه افرادی که از آن کشور در ایران حضور دارند میهمان اجلاسیه خواهند بود. درباره شعار امسال هم باید بگویم «مقاومت بر علیه سلطه جهانی» شعار امسال است که امیدوارم در رسیدن به آرمانهای این جمله موفق باشیم.
اکبری معاون سیاسی اجلاس بیداری اسلامی هم در ادامه این برنامه اعلام کرد: امسال علاوه بر جوایزی که هر ساله اهدا میشد جایزه ویژه دیگری هم در نظر گرفته شده است. «مجاهدان در غربت» عنوان این جایزه است. این جایزه به هنرمندی داده خواهد شد که اثرش در نمایشگاه «غریب تا غربت» توانسته عنوان برگزیده را به خود اختصاص دهد. آیین پایانی این برنامه مصادف با سالروز شهادت امام رضا (ع) خواهد بود.
وی درباره کیفیت مقالاتی که در این اجلاسیه عرضه خواهد شد همچنین توضیح داد: روی کیفیت مقالات تاکید و توجه ویژه داشتهام. برایم همین بیش از ۹۵ درصد مقالات برای اساتید دانشگاه است. همچنین هیئت انتخابی که مقالات را انتخاب کردند دقت نظر به خرج دادند تا کارهای ارائه شده به لحاظ کیفی از ارزشهای لازم سود برده باشند. در ابتدای سخنانم تأکید داشتم این اتفاق کاملاً حرکتی مردمی است اما به هر حال کمکهای دولتی هم لحاظ شده است. برای مثال سالنی که دانشگاه علم و صنعت در اختیارمان قرار داده از جمله این مساعدتهاست.
وی در بخش پایانی این گفتوگو تأکید کرد: بهترین زمانی که برای برگزاری این رویداد میتوان در نظر گرفت هفته دفاع مقدس است زیرا آرمانهایی که شهدا برای آن به شهادت رسیدند مورد نظر این رویداد است. درباره استقبال مردمی از این رویداد هم باید بگویم اگر چین اتفاقاتی با حمایت کردم همراه باشد شاهد برگزاری چند ساله آن نخواهیم بود. این اتفاق از سوی مردم دامغان با استقبال بسیار خوبی مواجه شد.
انتهای پیام
نظر شما