پنجشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۱ - ۰۸:۲۱
استاد اخلاق مهم‌ترین پایه تربیتی مدارس و مراکز آموزشی است

حوزه/ رئیس جامعةالمصطفی بر اهمیت توجه به جایگاه ارزشمند اساتید اخلاق تأکید کرد و اظهار داشت: حوزه‌های علمیه انسان‌هایی باعظمت روحی والا را تربیت نموده و مملو از اساتید صاحب‌نفسی است که سخن و کلامشان در دل‌ها اثر داشته، دل‌ها را در برابر خداوند متعال نرم و خاشع می‌نماید.

به گزارش خبرگزاری حوزه حجت‌الاسلام‌ والمسلمین عباسی، رئیس جامعةالمصطفی در جمع طلاب و دانش‌پژوهان مدرسه مرعشیه مجتمع آموزش عالی علوم‌انسانی، یادآوری نعمت‌های الهی را یکی از نکات کلیدی معارف اسلامی برشمرد و خاطرنشان ساخت: انسان همواره مشمول عنایات و نعمات فراوان الهی است که توجه بدان روحیه شکرگزاری را در وجود آدمی تقویت می‌کند؛ این مهم در عین ایجاد اطمینان قلب، ثبات قدم را نیز در مسیر الهی به دنبال دارد.

وی با تأکید بر این که احساس همراهی با خداوند؛ قدرت و قوت بی‌مانندی برای ثبات قدم و دوری از تزلزل ایجاد می‌کند، اظهار داشت: نعمت ایمان به خداوند متعال بالاترین و برترین نعمت‌هاست که به زندگی انسان معنا می‌دهد؛ بدون ایمان به ذات اقدس الهی حیات و زندگی آدمی بی‌معناست.

رئیس جامعةالمصطفی در ادامه ضمن اشاره به آیه شریفه «... فَاذْکُرُوا آلَاءَ اللَّهِ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ»(آیه 69 سوره اعراف)، نعمت بعثت و ارسال رسول و توفیق حضور در امت رسول‌الله(صلی الله علیه و آله) را از نعمت‌های عظیم الهی توصیف کرد و اذعان داشت: نعمت ولایت اهل‌بیت(علیهم‌السلام) یکی از مصادیق بارز آیه مذکور است.

رئیس جامعةالمصطفی با بیان این که خداوند متعال به‌صورت خاص به شما طلاب، توفیق ویژه‌ای عنایت فرموده است، افزود: وقتی خداوند متعال اراده کند به کسی عنایتی خاص نماید، او را در مسیر تفقه و فهم دین و دین‌شناسی قرار می‌دهد. قدم‌نهادن در این مسیر از نعمت‌های بزرگ الهی است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن بازشماری عنایات و نعمت‌های خاص الهی، به سیره علما و بزرگان حوزه در گستره تاریخ اشاره کرد و یادآور شد: آیت‌الله‌العظمی مرعشی نجفی از بارزترین عالمان سخت‌کوش جهان معاصر و الگوی عالم خالص و مخلص است که تمام وجودش را صرف بسط و نشر معارف ناب الهی نمود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عباسی در تشریح فرازهایی از سیره زندگانی آیت‌الله‌العظمی مرعشی، وجود استاد اخلاق را مهم‌ترین پایه تربیتی مدارس و مراکز آموزشی دانست و اذعان داشت: رفتار، عمل و اخلاق اساتید، الگویی والا در تربیت طلاب است.

رئیس جامعةالمصطفی بر اهمیت توجه به جایگاه ارزشمند اساتید اخلاق تأکید کرد و اظهار داشت: حوزه‌های علمیه انسان‌هایی باعظمت روحی والا را تربیت نموده و مملو از اساتید صاحب‌نفسی است که سخن و کلامشان در دل‌ها اثر داشته، دل‌ها را در برابر خداوند متعال نرم و خاشع می‌نماید.

وی در بخش پایانی سخنان خود جایگاه اسوه و الگو بودن اساتید نزد طلاب و دانش‌پژوهان را موردتوجه قرارداد و خاطرنشان ساخت: مشکلات و کاستی‌ها، هیچ‌گاه نباید خدشه‌ای نسبت به وظیفه و تکلیفی که برعهده داریم ایجاد نماید؛ «لَیَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ یَنْصُرُهُ» قطعاً خداوند متعال یاری‌رسان کسانی است که دین الهی را یاری می‌رسانند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عباسی تصریح کرد: همه سختی‌ها و مشکلات مسیر عمل به رسالت الهی، برای کسی که همت والا و نگاه بلند داشته باشد، بسیار شیرین و گواراست.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha