به گزارش خبرگزاری حوزه،حجت الاسلام علی گودرزی در نشست جریان شناسی فرق انحرافی که در قم برگزار شد، به تعاریف اولیه بحث اشاره و جریان شناسی را مختص به تفکراتی دانست که در اجتماع دارای گروه و نفراتی و بدنه مردمی هستند فلذا افرادی که صاحب تفکر و گرایشات خاصی هستند ولی بدنه اجتماعی ندارند ذیل کلید واژه جریان شناسی قرار نمی گیرند.
وی در ادامه به تعریف فرقه پرداخته و فرقه را به معنای گروه دانسته و تاکید کرد: امروزه فرقه مصطلح در گروه های منفی استفاده شده است اما در تعابیر روایی و قرآنی فرقه گاهی در معنای مثبت آن هم بکار گرفته شده است.
عضو شورای راهبردی مجمع فعالان فرق ادیان، اقوام و مذاهب در ادامه شاخص های فرق انحرافی را از نگاه غربی ها اشاره کرد و گفت:متاسفانه علم فرقه شناسی اگر چه مبانی آن موجود است اما از نگاه اسلام و قرآن هنوز این علم تولید نشده و امروزه سنگ محک دستگاه ها و گروه های مقابله با فرق انحرافی کتابهایی است که توسط غربی ها نگاشته شده است و با این شاخصه ها در بسیاری موارد دین مبین اسلام و فرقه ناجیه را هم در این فرق انحرافی دسته بندی می کنند و همین امر سبب اشتباه برخی دستگاه های متولی گردیده است که باید در اسرع وقت این علم تولید و کارهای مطابق با مبانی دینی و اسلامی به صورت مفصل تولید شود.همین امر سبب گردیده است برخی افراد کم سواد خرده فرهنگ ها و گروه های فرهنگی انقلابی با ایده های نو و جدید را با انگ هایی از عرصه های کنش گری انقلاب اسلامی دور کنند.
دبیر سابق مفام در پایان تعریف دقیقی از فرقه ارائه کردند و افزود: فرقه یعنی گروهی از مردم که به صورت عمد در بخش هایی از دین اعم از اصول و فروع دین، انحراف ایجاد کنند. ایشان تعاریف غربی را غلط و ترجمه های کتابهای فرقه شناسی را غیردقیق و محتواهای موجود در این زمینه را غیر قابل استناد دانستند.
لازم به ذکر است این دوره به همت موسسه فرق و ادیان و موسسه نورالهدی در محل حسنیه فاطمة الزهرا (س) قم برگزار گردید.