به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، حسین هرسیج شامگاه پنج شنبه در همایش وحدت حوزه و دانشگاه در مرکز آموزش های کاربردی حوزه علمیه اصفهان اظهار کرد: اگر گذری بر گذارهه های بعد از انقلاب اسلامی و بحران های ایجاد شده داشته باشیم، مشاهده میکنیم توانسته ایم در اغلب مباحث به ویژه امنیتی و نظامی موفق شویم ولی در گذاره های شناختی و ادراکی و فرهنگی آنگونه که باید موفق نشده ایم.
وی افزود: من معتقدم هم دانشگاه و هم حوزویان اگر در کنارهم فعالیت علمی میکنیم به برکت انقلاب اسلامی است و مصلحت نظام از اوجب واجبات است.
رئیس دانشگاه اصفهان عنوان کرد: محصول نشست مشترک و وحدت حوزه و دانشگاه باید کمک به نظام حکمرانی کشور برای حل مسائل از لحاظ تئوریک البته به صورت محققانه، عالمانه، توصیه و تجویز به سیاست گذاران باشد.
وی افزود: دراین عرصه یکی از آفت هایی که ممکن است ایجاد شود بی توجهی دانشگاهیان و حوزویان به نیازهای خود و جامعه است و آنگونه که لازم از علم نافع بهره نبرند.
رئیس دانشگاه اصفهان با پیشنهاد تشکیل یک دبیرخانه دائمی بین دانشگاهیان و حوزویان گفت: ما نباید توقع چنین اقدام مهمی را از سوی قوه های نظام چون قوه قضاییه و قوه مقننه داشته باشیم که در پی شناسایی نیازهای عمیق جامعه باشندو کار عمقی صورت گیرد.
وی تاکید کرد: بعد از انقلاب اسلامی متاسفانه در امر سیاست گذاری یک کار عمیق و مطالعاتی نشده است و عمدتا سیاست گذاری موقتی متاثر از الگوهای وارداتی(سوسیالیستی و رئالیستی) انجام شده است و اکنون باید نتایج این سیاست گذاری ها بر بستر الگوهای وارداتی را باید دانشگاهیان و عمدتا حوزویان پاسخ بدهند.
هرسیج خاطرنشان کرد: غفلت دومی که صورت گرفته این است که نسخه های سیاست گذاری تجویز شده، بی توجه به آرمان و ارزش های نظام بوده و مدینه فاضله ما است و این ناشی از آن است که یا صرفا الگوها را مقلدانه از غرب در کشور پیاده سازی کرده ایم(مورچه ای) و یا چون عنکبوت در سیاست گذاری عینا به دور خود تار پیچیده است.
وی اذعان کرد: حل مسائل کشور و شناسایی نیازهای جامعه جز توسط اساتیددانشگاه و حوزویان انجام پذیر نیست.
نظر شما