به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد صبح امروز در دیدار با مدیرعامل و معاونین شرکت گاز استان اصفهان با اشاره به این که همه مدیران شرکت گاز از مدیران فعال بوده اند، اظهار داشت: مدیران در استان اصفهان باید بسیار فعال باشند، زیرا این استان، استانی بزرگ و بخشی از آن کویری است و در بیشتر روستاها نیز لوله کشی و انتقال خط گاز انجام شده است.
وی افزود: بدون شک کارهایی مانند انتقال گاز که در جمهوری اسلامی انجام شده سبب شده روستاها نیز سهم خود را از عدالت اجتماعی دریافت کنند.
امام جمعه اصفهان با بیان اینکه کارخانه هایی که احداث شده نیاز به گاز دارند و این امر بخشی از تولید است، گفت: در استان اصفهان ۸۵ شهرک صنعتی وجود دارد که در برخی از آنها حدود ۱۰۰ کارخانه فعالیت می کنند و همه این شهرک ها نیاز به گاز دارند.
نماینده ولی فقیه در استان اصفهان با تاکید بر موضوع صرفه جویی و مصرف بهینه تصریح کرد: البته صرفه جویی دو نوع است، در یک مورد این است که به مردم بگوییم از نظر اسلام و شرع باید صرفه جویی کرد و در مواردی کار با نصیحت درست نمی شود و باید تدبیر کرد.
وی اضافه کرد: برخی در منازل خود استخر آب گرم دارند، در حالی که این کار درستی نیست و گرم کردن این استخرها، معادل انرژی مورد نیاز چندین روستا است و یا در زمینه برق نیز مصرف بی رویه وجود دارد و باید مصرف زیاد را ممنوع کرد.
آیت الله طباطبایی نژاد عنوان کرد: مسئله دیگر این است که برق و گاز جزء امور زیربنایی است و در اموری مانند احداث کارخانه و ایجاد کسب و کار اهمیت دارد و بر همین اساس شهید رئیسی نیز اظهار می کرد خط قرمز ما برق است و این حرف درستی است.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به اهمیت توجه به حقوق عامه مردم به جای رعایت حال خواص گفت: امیرمومنان(ع) به مالک اشتر می فرماید:" حق عموم را فدای خواص نکنید"، این در حالی است که در اصفهان ۱۵۰ شهر وجود دارد که برای آلایندگی یک شهر، بقیه شهرهای استان را تعطیل کردند.
وی خاطرنشان کرد: نکته دیگر این است که زمانی که صنعت برق را توسعه می دهیم نیاز به نگهداری دارد، هم چنان که گاز و جاده نیز به همین صورت بوده و باید به فکر بودجه آن نیز باشیم.
امام جمعه اصفهان، بی تدبیری را سبب از بین رفتن منابع گاز و برق دانست و ابراز کرد: چاپ نکردن پول، کار درستی است، اما به شرط آن که از پول صنعت برق برداشته نشود، با توجه به این که نگهداری و توسعه صنعت برق ۱۴ هزار میلیارد در سال نیاز دارد.
آیت الله طباطبایی نژاد تاکید کرد: در ابتدای انقلاب تنها دو جاده ترانزیتی در کشور وجود داشت، اما اکنون همه شهرستان های استان اصفهان جاده دو بانده دارند و اگر به طور دائم بودجه برای نگهداری آن تزریق نشود از بین می روند، لذا متاسفانه یک جای کار اشتباه کردیم و هزینه توسعه و نگهداری این امور زیربنایی را برداشته و در امور دیگر صرف کردیم.
وی افزود: تعطیل کردن مدارس و یا دستگاه های دولتی و کارخانجات به بهانه سرما و کمبود برق اشتباه بوده و این تعطیلی ها سبب تلف شدن عمر مردم است.
در ابتدای این ابراهیم محسنی دیدار مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان به برخی از مسائل این حوزه اشاره کرد و گفت: در زمینه ناترازی انرژی، شرکت ملی گاز با تدابیری که داشته سعی کرده نیاز گاز کشور را تامین کند.
وی عنوان کرد: در بحث عرضه، شرکت ملی گاز بسیار خوب عمل کرده است، اما در مورد تقاضا، پیش زمینه فکری مردم در خصوص این که کشور منابع فراوان گاز دارد و می توان به هر مقدار مصرف کرد، مشکلی ایجاد کرده است.
محسنی با اشاره به لزوم تشویق مردم به مصرف بهینه، ابراز کرد: سهم گاز در سبد انرژی کشور، بالای ۷۵ درصد است که در عین این که میتواند فرصت باشد، تهدید نیز به شمار می رود و از این جهت فرصت است که گازرسانی به تمام کشور انجام شود و از جهتی تهدید است که اگر نتوانیم از گاز مولدسازی کنیم، برای اشتغال جوانان تهدید خواهد بود.
وی اضافه کرد: در آمار، سرانه مصرف گاز در ایران بالا بوده و از نظر پدافندی نیز محل خطر است و اگر به هر دلیلی خطوط گاز آسیب ببیند بخش های زیادی از جامعه تحت تاثیر قرار می گیرد، لذا سرمایه گذاری در این بخش می تواند اثربخشی بسیار بیشتری داشته باشد.
مدیر عامل شرکت گاز استان اصفهان خاطرنشان کرد: وزارت نیرو با همکاری بخش خصوصی برنامه تولید ۳۰ هزار مگاوات برق از پنل های خورشیدی را در دستور کار دارد و از نظر گازرسانی و پدافندی نیز استفاده از منابع جدید انرژی، تدبیری است که باید در موارد خاص جایگزین گاز شود.
انتهای پیام. /
نظر شما