به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجتالاسلام والمسلمین محمدی شاهرودی، مسئول سازمان بسیج طلاب کشور، امروز چهارشنبه ۳ بهمنماه، در دوره توانمندسازی اساتید بسیجی حوزههای علمیه خواهران که در مشهد مقدس برگزار شد، به تشریح اهداف و راهبردهای بسیج طلاب و نقش حوزههای علمیه در گفتمان انقلاب اسلامی پرداخت.
سند اعتلای بسیج؛ محور حرکت ۱۰ ساله
حجتالاسلام والمسلمین محمدی شاهرودی با اشاره به ابلاغ سند اعتلای بسیج توسط مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۹، گفت: این سند که پس از سه سال بررسی و اصلاح به تصویب رسید، بهعنوان یک سند بالادستی، نقشه راه ۱۰ ساله بسیج را تعیین کرده است. سند اعتلا شامل چهار راهبرد کلیدی و سیاستهای عملیاتی است که تماماً مبتنی بر گفتمان ولایت طراحی شدهاند.
وی ادامه داد: این چهار راهبرد عبارتند ؛ تربیت ۸ تا ۱۰ میلیون جوان مؤمن و انقلابی است که این راهبرد بر شناسایی و تربیت نیروهای متعهد برای پاسداری از دین و انقلاب تأکید دارد.
مسئول سازمان بسیج طلاب کشور با اشاره به تحقق هفت عرصه بیانیه گام دوم انقلاب شامل فعالیت در حوزههای علمی، معنوی، امنیتی و اجتماعی ،اضافه کرد: گسترش گفتمان مقاومت و مردمیسازی امنیت راهبرد دیگر است که بسیج باید در تمامی اقشار جامعه گفتمان مقاومت را نهادینه کرده و امنیت را مردمی کند.
وی به صیانت از هویت انقلابی حوزههای علمیه اشاره کردو افزود: حوزههای علمیه باید انقلابی بمانند و از گفتمان انقلاب اسلامی در برابر انحرافها محافظت کنند.
نقش بیبدیل حوزههای علمیه در گفتمان انقلاب
حجتالاسلام والمسلمین محمدی شاهرودی با تأکید بر اهمیت حوزههای علمیه انقلابی، گفت: حوزه علمیه قم بهعنوان مادر انقلاب، نقشی بیبدیل در ایجاد و استمرار انقلاب اسلامی داشته است. اگر حوزههای علمیه انقلابی نمانند، انقلاب اسلامی با خطر انحراف مواجه خواهد شد. حوزه علمیه انقلابی حوزهای است که اهدافش با اهداف انقلاب گره خورده باشد.
وی افزود: برخی تصور میکنند انقلابیگری احساسی است، اما انقلاب اسلامی بر مبنای علم، بصیرت و معنویت شکل گرفته است. حوزههای علمیه باید از این گفتمان حمایت علمی، تئوریک و سیاسی کنند.
ظرفیت عظیم بسیج طلاب و روحانیون
مسئول سازمان بسیج طلاب کشور، با اشاره به جامعه آماری بسیج طلاب گفت: بسیج طلاب و روحانیون، ۲۳۰ هزار طلبه بسیجی را شامل میشود که ۱۱۳ هزار نفر از آنها خواهران طلبه هستند. این ظرفیت عظیم باید در عرصههای جهاد تبیین، امیدآفرینی، علمی و خدمترسانی فعال شود.
وی تأکید کرد: ما بزرگترین شبکه فرهنگی جهان را در اختیار داریم. بسیج یک ساختار نیست؛ بسیج تفکر و اندیشه است. حتی اگر یک طلبه در لیستهای ما ثبت نشده باشد، اما در راستای اهداف انقلاب اسلامی گام بردارد، بسیجی است.
جهاد تبیین و امیدآفرینی؛ رسالتهای محوری بسیج
حجتالاسلام والمسلمین شاهرودی با تأکید بر اهمیت جهاد تبیین، گفت:یکی از اصلیترین مأموریتهای بسیج، مقابله با شبهات و روشنگری درباره دستاوردهای انقلاب اسلامی است. جهاد تبیین باید بهعنوان یک وظیفه همگانی در شبکه نخبگانی حوزههای علمیه دنبال شود.
وی افزود: جهاد امیدآفرینی نیز رسالت مهم دیگری است. دشمن تلاش میکند با ایجاد یأس و ناامیدی، روحیه جامعه را تضعیف کند. ما وظیفه داریم روح ایمان و امید را با استفاده از مبانی دینی و انقلابی در جامعه تزریق کنیم.
برنامههای بسیج طلاب در آینده
وی با اشاره به برنامههای آتی بسیج طلاب، گفت: برنامههایی مانند جهاد علمی، اردوهای جهادی، تربیت نیروهای انقلابی و تقویت نقشآفرینی حوزههای علمیه در دستور کار قرار دارد. سند ملی جهاد تبیین نیز بهعنوان یک راهبرد کلان تهیه شده و بسیج طلاب وظیفه اجرای بخشهای مرتبط با آن را بر عهده دارد.
همکاری حوزههای علمیه با دولت و نهادهای فرهنگی
حجتالاسلام والمسلمین محمدی شاهرودی با اشاره به نقش حوزههای علمیه در تحقق گفتمان انقلاب اسلامی، گفت: حوزههای علمیه باید در موضوعاتی مانند حجاب و عفاف، کاهش آسیبهای اجتماعی و تقویت جمعیت به دولت کمک کنند. این مسائل، مأموریتهای مشترکی است که باید با همکاری شبکه نخبگانی بسیج انجام شوند.
صیانت از هویت انقلابی حوزههای علمیه
وی در پایان تأکید کرد: صیانت از هویت انقلابی حوزههای علمیه یک مأموریت حیاتی است. حوزههای علمیه باید اهداف انقلاب اسلامی را دنبال کنند و با تربیت طلاب انقلابی، مسیر تحقق گام دوم انقلاب اسلامی و تمدن نوین اسلامی را هموار سازند.
نظر شما