به گزارش خبرگزاری حوزه، پروفسور مولیادی کارتانگارا، استاد فلسفه و عرفان اسلامی دانشگاه اسلامی جاکارتا در نشست تخصصی بینالمللی «پیشینه فعالیتهای اندیشگی فلسفی در کشور اندونزی» که در قم برگزار شد اظهار داشت: بر آنیم تا به طور عمده در زمینه دانشجویان، نخبگان و اساتید دانشگاه جاکارتا با تیمهای گوناگون فعال در عرصه معارف اصلی اسلامی ارتباط برقرار نموده، سعی کنیم بهجای اینکه تمام توجه به غرب معطوف باشد، رویکرد معارف و علوم اسلامی را نیز در کشور اندونزی مطرح کنیم.
وی خاطرنشان کرد: اکنون اساتید و نخبگان مسلمان، به این نتیجه رسیدهاند که علت عقبماندگی کشورها غفلت از علوم اسلامی به معنای عام است که فلسفه، کلام، فقه و تفسیر را شامل میشود؛ بنابراین باید توجه جدیدی به معارف اسلامی ایجاد گردد.
استاد فلسفه و عرفان اسلامی دانشگاه اسلامی جاکارتا، ضمن تشریح فرازهای دیگری از فعالیتهای اندیشگی فلسفی در کشور اندونزی تصریح کرد: یکی دیگر از کارها در واقع تعامل فرهنگ علمی است که در تاریخ جامعه اسلامی بوده و مربوط به زندگینامه و افکار دانشمندان مسلمان است؛ بنابراین با پرداختن به زندگی و افکار آنها، زندگینامه مختصری از ۲۸۰ متفکر مسلمان در اثر دیگری جمعآوریشده است.
وی با بیان اینکه شناخت ما نسبت به متفکران کم است، گفت: معرفی آثار متفکران و اندیشمندان جایگاه آنها را از نظر علمی نشان میدهد؛ بنابراین حدود ۳ هزار و ۵۰۰ اثر این دانشمندان در مسیر معرفی قرار گرفته است.
پروفسور مولیادی کارتانگارا با اشاره به این که سرنوشت و تجربه شخصیام از تعامل علوم کلامی، فلسفه و عرفان را در اثری مستقل ذکر کردم که شبیه داستان از زندگی و سرگذشت خودم است، اظهار داشت: تاکنون ۶۰ کتاب تألیف و ۱۶۸ مقاله علمیپژوهشی را به تدوین کردهام.
در پایان این نشست سوالاتی در زمینه مبانی فلسفه اسلامی بر محور خدا و فلسفههای دیگر که بر محور انسانی بنا شده مطرح شد.
نظر شما