جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
1

حوزه/ کتاب «تعامل با بیماری و بیمار بر اساس آموزه های قرآن و اهل بیت(ع)» اثر سیدمحمدهادی شاهرخی در ۸۷ صفحه روانه بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، کتاب «تعامل با بیماری و بیمار بر اساس آموزه های قرآن و اهل بیت(ع)» اثر سیدمحمدهادی شاهرخی است که در پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تهیه و همزمان با ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار به همت نشر این پژوهشگاه در ۸۷ صفحه به چاپ رسید.

پژوهشکده مذکور تلاش کرده است با پژوهشگران فرهیخته و بهره گیری از آموزه های نورانی قرآن و اهل بیت(ع) و تدوین فرهنگنامه سبک زندگی، کاربردی ترین اطلاعات موضوعات مرتبط با حوزه‌های گوناگون فردی، خانوادگی، اجتماعی و محیط زیست را در اختیار علاقه‌مندان قرار دهد.

در میان مدخل های این فرهنگنامه، بعضی از موضوعات از ویژگی های خاص فرهنگی برخوردار است و عموم افراد جامعه به صورت گسترده با آن سروکار دارند. از این رو، به منظور ارتقا و تقویت سبک زندگی اسلامی، شایسته است آموزه‌های دینی مربوط به این گونه موضوعات علاوه بر ارائه در فرهنگنامه، به صورت کتابچه های مستقل نیز در اختیار علاقه مندان قرار می گیرد.

بر همین اساس، در اثر پیش‌رو شاخصه های مربوط به تعامل با بیماری و بیمار در آموزه های قرآن و اهل بیت(ع) تهیه می شود و در اختیار علاقه مندان قرار می‌گیرد.

ساختار اثر

در این اثر، پس از مفهوم شناسی سبک زندگی اسلامی و مبانی و گستره سبک زندگی و مفهوم شناسی، به اهمیت سلامتی پرداخته شده است.

نویسنده، در ادامه این اثر، پس از بررسی اقسام بیماری، به رابطه جسم و روح پرداخته و آثار بیماری (بخشش گناهان، تخفیف تکالیف، بهره مندی از پاداش و فضل خدا، استجابت دعا، جلوگیری از سرمستی، حفظ دین، دفع برخی بیماری های مهم تر، صعود به درجات عالی، و یاد خدا) را تبیین کرده است.

«تعامل با بیماری» از دیگر مباحث این اثر است که در این راستا به بیماری های واگیردار و قرنطینه، اجازه عیادت به دیگران، اقدام به درمان، مراجعه به پزشک همجنس، پرهیز از غذاهای مضر، پرهیز از فعالیت بدنی سنگین، مراقبت از خود، سپاسگزاری از پزشک و پرستار، دعا برای خود و دیگران، بیماری از خود و شفا را از خدا دانستن، توجه به پاداش بیماری، صبر و شکر بر بیماری، انجام تکالیف عبادی و دینی، نذر برای شفا، دادن صدقه، حرز و تعویذ برای پیشگیری و درمان، و آمادگی برای مرگ اشاره شده است.

نویسنده در این اثر، به «تعامل با بیمار بر اساس آموزه های قرآن و اهل بیت(ع)» می پردازد که در این قسمت، پس از بیان مسئولیت های پزشکان و پرستاران، به پرستاری از بیمار اشاره شده و آثار و فواید پرستاری و همچنین آداب پرستاری تشریح شده است.

سپس، «عیادت از بیمار بر اساس آموزه های قرآن و اهل بیت(ع)» مورد اشاره قرار گرفته و در این عرصه، اهمیت و فواید عیادت و آداب عیادت تبیین شده است.

برشی از اثر

* آداب پرستاری از بیمار

اسلام افزون بر توصیه عموم مردم بر رعایت اخلاق و روابط پسندیده با یکدیگر، برای پرستار به لحاظ موقعیت ویژه ای که دارد و آثاری که نحوه برخورد او بر بیمار بر جای می گذارد، آداب و وظایف اخلاقی ویژه ای را سفارش کرده است تا در پرتو آن صحت و سلامت بیمار اعاده شده و پرستار نیز به مکارم اخلاقی و فضیلت های انسانی دست یابد.

برخی از آداب پرستاری با بهره گیری از روایات و سیره عملی پیشوایان معصوم(ع) عبارتند از: مهرورزی و عطوفت، همنشینی و گفت‌وگو با بیمار، امیددادن به بیمار، نترساندن بیمار، رازداری و رعایت تقوا در انجام امور درمانی.

علاقه مندان برای خرید اینترنتی این کتاب می توانند به نشانی اینترنتیhttp://shop.isca.ac.ir/ مراجعه کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha