یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ |۲۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 24, 2024
آیت الله جواد مروی

حوزه/ عضو شورای عالی حوزه های علمیه، پاسخگویی به شبهات را از مهم‌ترین وظایف علمای شیعه نام برد و گفت: امروزه از همه گرایش‌ها و تفکرهای حاکم در دنیا، نسبت به شیعه شبهه پراکنی صورت می‌گیرد که لازمه آن ایجاد گروه‌های رصد قوی است که شبهات را در سطح بین المللی، قبل از شیوع آن‌ها، مورد رصد قرار دهند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، مراسم رونمایی از ۹ اثر مکتوب مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم در موضوعات مختلف، با حضور آیت الله جواد مروی و جمعی از مدیران و محققان این مرکز، در محل جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد.

آیت الله مروی در این مراسم، پاسخ گویی به شبهات را بزرگترین رسالت نخبگان تشیع در طول تاریخ اسلام توصیف کرد و اظهار داشت: بزرگترین رسالتی که نخبگان مکتب تشیع از زمان اهل بیت عصمت و طهارت -علیهم السلام- بر دوش داشته‌اند، پاسخ گویی به شبهات بشر بوده است.

وی افزود: علمای شیعه همواره رسالت خود را پاسخ به شبهات می‌دانسته‌اند و سلف صالح ما به خوبی این رسالت را به انجام رسانده‌اند. به عنوان مثال رساله‌های شیخ مفید را که نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که غالب این رساله‌ها در واقع پاسخ به یک شبهه هستند. اگر ایشان راجع به غدیر رساله‌ای می‌نویسد، در واقع پاسخ به شبهه‌ای است که در این زمینه مطرح شده است.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه ضمن تأکید بر لزوم تشکیل هسته‌های رصد شبهات در سطح بین المللی، خاطر نشان کرد: امروزه از همه گرایش‌ها و تفکرهای حاکم در دنیا، نسبت به شیعه شبهه پراکنی صورت می‌گیرد که لازمه آن ایجاد گروه‌های رصد قوی است که شبهات را در سطح بین المللی، قبل از شیوع آن‌ها، مورد رصد قرار دهند.

وی با تأکید بر لزوم روزآمد سازی طرح‌ها و برنامه‌های مرکز پاسخگویی به شبهات، ابراز داشت: شورای عالی حوزه‌های علمیه آمادگی دارد تا از این مرکز در زمینه طرح‌های مفید و روزآمد، پشتیبانی کند.

استاد حوزه علمیه قم تربیت نیروی انسانی کارآمد را ضروری عنوان کرد و اظهار داشت: برنامه ریزی بلند مدت جهت تربیت نیروی انسانی، امری ضروری است. باید استعدادهای جوانی که می‌توانند در زمینه پاسخگویی به شبهات کارآمد باشند را شناسایی و بر روی آن‌ها سرمایه گذاری کنید.

موازی کاری؛ آسیب جدی مراکز فعال در زمینه پاسخگویی به شبهات

وی پرهیز از موازی کاری و توجه به روش علمای بزرگ در پاسخ به شبهات را از دیگر موارد مهم در این عرصه نام برد و گفت: مرکز مطالعات باید به واسطه اشرافی که بر سایر مراکز پیدا می‌کند، از موازی کاری در عرصه پاسخگویی به شبهات جلوگیری کند؛ چرا که موازی کاری یکی از جدی‌ترین آسیب‌ها در مراکز فعال در این زمینه است که باید برای آن تدبیری اندیشیده شود.

وی ادامه داد: اندیشمندان بزرگ شیعی در پاسخ به شبهات و دفاع از مکتب شیعه، هر کدام روش خاص و ویژه‌ای داشته‌اند که باید روش تحقیقی و پژوهشی این علمای بزرگ در پاسخ به شبهات، مورد مطالعه قرار گیرد.

استاد حوزه علمیه قم افزود: باید در عرصه پاسخگویی به شبهات به تنوع مخاطبین از نظر سنی، جنسی، دانشی، و قومی و اقلیمی نیز توجه داشت که مطلب بسیار مهمی است.

شایان ذکر است: در ابتدای این جلسه حجت الاسلام و المسلمین محمدباقر پورامینی گزارشی از برنامه‌ها و فعالیت‌های مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم، در عرصه‌های مختلف از جمله پاسخگویی سریع به شبهات، ارائه کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • خ IR ۱۵:۴۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۰
    0 0
    هر سئوالی داریم نه منتشر میشود ونه جواب داده میشود
    • ۳ مسئله را حل کن! CA ۰۰:۳۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۵
      0 0
      ﷽🔹(https://mesbahyazdi.ir/node/5771):«همین چند روز پیش نامه‌ای آمده بود و چند سؤال را مطرح کرده بود و یکی از آن‌ها این بود که تحقیق درباره دین، سخن نامعقولی است؛ چون برای این‌که بتوانم بفهمم چه دینی درست است، ابتدا باید همه ادیان را احصاء و بررسی کنم. اگر این کار را نکنم از کجا بفهمم که این دین درست است یا نادرست؟ عقل من که نمی‌تواند قضاوت کند، و اگر بخواهم به حرف دیگران نیز اتکا کنم دور لازم می‌آید. بنابراین اصلا تحقیق درباره دین یک تناقض است و امکان ندارد. در پاسخ باید گفت: بله! اگر ما بخواهیم تمام محتوای یک دین را با محتوای همه ادیان دیگر مقایسه کنیم و بگوییم تمام این محتوا از آن‌ها بهتر است، همان‌طور است که می‌گویید، و برای هیچ انسان عادی میسر نیست. ما اصلا درست نمی‌دانیم که چند دین وجود دارد تا برویم همه آن‌ها را بررسی کنیم! اما ۳ مسئله است که اگر ما درصدد تحقیق و حل آن‌ها باشیم بار اصلی ما بسته می‌شود و از خطر ابدی و بی‌نهایت رهایی پیدا می‌کنیم. 🔺آن ۳ مسئله توحید، نبوت و معاد است🔺. برای حل این ۳ مسئله لازم نیست همه ادیان را بررسی کنیم و ببینیم در این ‌باره چه می‌گویند.اگر انسان به این ۳ سؤال پاسخ دهد، مسلمان می‌شود و مسلمان اهل نجات خواهد بود. هر قدر بتواند تفصیلات این دین را بهتر یاد بگیرد و عمل کند، بر کمالاتش افزوده می‌شود، وگرنه کسی که به این ۳ اصل معتقد و به لوازمش ملتزم باشد، نهایتا اهل نجات خواهد بود.لازم نیست شما سیصد هزار مسئله را با هم مقایسه کنید تا بگویید این دین درست است یا درست نیست. شما این ۳ مسئله را حل کن! اگر این حل شد و فهمیدید که باید به دستورات پیغمبر اسلام و قرآن عمل کنید، راه باز می‌شود. حال چه قدر بفهمید و چه اندازه عمل کنید، بسته به این است که چه اندازه توفیق داشته باشید و همت کنید. البته مسائل دیگری مثل ولایت و امامت نیز هست که تالی‌تلو یا متمم یکی از این ۳ اصل است، ولی ریشه‌ای‌ترین مسائل همین ۳ تاست. بنابراین این بهانه که ادیان زیادند یا مسائل دین زیاد است و ما نمی‌توانیم همه‌ را تحلیل کنیم، قابل قبول نیست. اگر انسان منصفی یک روز وقتش را نزد معلم صالحی صرف کند، هر ۳ مسئله حل می‌شود، هرچند برای این کار حتی اگر یک سال هم وقت بگذارد می‌ارزد.»🔹(https://mesbahyazdi.ir/node/7525) وقتمان را نزد معلم صالحی مثل مصباح و قاسم سلیمانی صرف کنیم! منبع و مرجع و مکتبِ مطمئن!