دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۸
امر به معروف و نهی از منکر نباید ضرر جانی، مالی و آبرویی داشته باشد

حوزه/ آیت الله فقیهی با تأکید بر اینکه نباید در امر به معروف هیچگونه اهانتی وجود داشته باشد، گفت: حتی به شخصی که به اعدام محکوم شده است هم حق نداریم ناسزا بگوییم و اهانت کنیم. اهانت کردن گناه است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله محسن فقیهی امروز در همایش تبیینی بصیرتی ائمه جماعات، دبیران اقامه نماز و دبیران شورای امر به معروف و نهی از منکر ادارات، دستگاه‌های اجرایی و دانشگاه‌های استان قم از طرف معاونت جامعه و مردم جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در محل سالن اجتماعات این نهاد حوزوی برگزار شد، با بیان اینکه جایگاه امام جماعت در جامعه دارای اهمیت ویژه‌ای است، ابراز داشت: در هر جا که نماز جماعت اقامه می‌شود دو مسئله یکی ذکر و یاد خدا و یکی هم اجتماع مردم مطرح است.

نماز جماعت هر چه پر رونق‌تر باشد سبب وحدت جامعه می‌شود

وی خطاب به ائمه جماعات تصریح کرد: هر چه این اجتماع پر رونق‌تر باشد، اثر گذارتر خواهد بود و این باعث وحدت جامعه می‌شود که بتوانیم در مسائل مختلف فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی از آن بهره بگیریم تا سبب تکامل و ترقی بشود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه روش و منش امام جماعت مورد توجه مردم است، اظهار داشت: اگر رفتارتان با گفتارتان تطبیق بکند، فرمایشات شما تأثیرگذار می‌شود و مردم به شما احترام ویژه‌ای قائل می‌شوند؛ اما اگر ارتباطات مردمی نداشته باشید، امر به معروف شما و مسائلی که برای مردم مطرح می‌کنید اثر خود را از دست می‌دهد.

رفتار امام جماعت باید پدرانه باشد

استاد حوزه علمیه قم بیان داشت: رفتار امام جماعت با مردم باید پدرانه باشد. ممکن است بعضی از جوانان خیلی انقلابی نباشند، اما شما که امام جماعت هستید باید با همه رفیق شوید و آنان را جذب کنید.

وی با اشاره به تأثیرات ضد فرهنگی فضای مجازی افزود: رفتار پدرانه شما باید این دختر خانم و یا آقا پسر را جذب کند تا دفعه بعدی هم به مسجد بیایند.

آیت الله فقیهی با تأکید بر اهمیت استفاده از ظرفیت مسجد برای حل مشکلات مردم گفت: سعی کنید همراه با جمعیتی که پشت سر شما هستند یک کار مثبتی برای مردم انجام دهید. از این جمعیت استفاده کنید و خودتان هم اول از همه اقدام کنید تا مشکلی از مشکلات مردم را حل کنید.

امر به معروف و نهی از منکر با دقت بیشتری انجام شود

وی در ادامه سخنان خود به تبیین برخی از شرایط امر به معروف و نهی از منکر پرداخت و ابراز داشت: امر به معروف و نهی از منکر باید با دقت بیشتری انجام شود. زمان جبر و زور و این‌ها گذشته است. باید این جوان دختر و پسر را محبت و بیان و استدلال و منطق قوی جذب کنیم و به آن‌ها تفهیم کنیم که فلان کار به نفع شماست.

آیت الله فقیهی مسئله امر به معروف و نهی از منکر را مورد قبول تمامی اندیشمندان و ادیان مختلف جهان عنوان کرد و بیان داشت: کسانی که هیچ دینی ندارند هم امر به معروف را دارند، ولی تعبیرات آن‌ها با ما فرق دارد.

وی ادامه داد: اگر کوری دارد به سمت چاهی می‌رود، همه عقلاء دنیا می‌گویند که باید دست او را بگیرید و نگذارید که به چاه نیفتد. این همان امر به معروف و نهی از منکر است. این یک مسئله عقلی است و نیازی به شرع ندارد، منتها از دید دانشمندان مختلف منکر فرق دارد. برخی از منکرات عقلی است و برخی منکرات هم در دین وجود دارد.

امر به معروف و نهی از منکر نباید ضرر جانی، مالی و آبرویی داشته باشد

امر به معروف و نهی از منکر نباید ضرر جانی، مالی و آبرویی داشته باشد

وی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر نباید ضرر جانی، مالی و آبرویی داشته باشد ابراز داشت: امام خمینی (ره) در تحریر الوسیله می‌فرماید که امر به معروف نباید ضرر جانی، مالی و آبرویی برای خودتان، خانواده یا دیگر مؤمنین داشته باشد.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: اگر به کسی امر به معروف می‌کنید و جان، مال یا آبرویتان به خطر می‌افتد، جای امر به معروف نیست؛ مگر اینکه اصل دین در خطر باشد.

نباید در امر به معروف هیچگونه اهانتی وجود داشته باشد

وی با تأکید بر اینکه نباید در امر به معروف هیچگونه اهانتی وجود داشته باشد ابراز داشت: حتی به شخصی که به اعدام محکوم شده است هم حق نداریم ناسزا بگوییم و اهانت کنیم. اهانت کردن گناه است و با گناه نباید جلوی گناه را گرفت. باید با کمال احترام و محبت امر به معروف و نهی از منکر کنیم.

آیت الله فقیهی اظهار کرد: اگر کسی مخفیانه گناهی انجام داده است شما باید مخفیانه به او تذکر بدهید و حق ندارید آن را علنی کنید.

امر به معروف و نهی از منکر نباید ضرر جانی، مالی و آبرویی داشته باشد

وی با اشاره به ادبیات امر به معروف و نهی از منکر بیان داشت: امام خمینی در تحریرالوسیله می‌فرماید نیازی نیست در امر به معروف آمرانه صحبت کنید، بلکه موعظه کنید و با تقاضا و خواهش با مردم صحبت کنید که حرفتان تأثیر داشته باشد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پایان ابراز امیدواری کرد: إن‌شاءالله پیرو واقعی آقا امام زمان باشیم و از فرمایشات مقام معظم رهبری تبعیت کنیم، نه یک قدم جلوتر و نه یک قدم عقب‌تر.

در ادامه؛ حجت الاسلام و المسلمین کفیل سخنران دیگر این همایش به تبیین دلایل ترک یا سستی در اقامه نماز پرداخت.

راهکارهای تبلیغ نماز، تفاوت نماز خواندن و اقامه نماز، راه درمان شبهات در جامعه از طریق تقویت پیوند امام جماعت و مردم از محورهای سخنان حجت الاسلام کفیل بود.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha