به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، بهروز مینایی بیدگلی، مدیرعامل مؤسسه درحال ثبت همتا، در خصوص چشمانداز کلانپروژه در برنامه پنجساله اول مؤسسه در چهار محور به ایراد سخن پرداخت و افزود: سامانه هوشمند فقیهیار ترکیبی از فناوریهای چهارگانه بهره مند است.
وی افزود: محور اول شامل طرحهای رونماییشده «جهد» و «سحاب» و «قمنت» و طرح رونمایی نشدهی «مجد» میباشد. برنامه یکساله انشاءالله شامل تقویت خدمات موجود، فرآیند مستمر کاملتر شدن منابع، گسترش کمّی و کیفی کتابخانههای شخصی سحاب، پیونددهی موجودیت بهمنظور ساخت و تکمیل گراف دانش و پیمودن اولین گامهای اضافه کردن جستجوی صوتی و تصویری در این زمینه میباشد.
مینایی ادامه داد: محور دوم زیستبوم تحریر است که تا کنون طرح رونماییشدهی تحریر و طرحهای رونمایینشدهی «همنگار» و «فهرستساز» و «شمع» را شامل میشود. برنامهی یکساله انشاءالله شامل تکمیل نسخه وب و نسخه اندروید محصولات در حال تکمیل و پیمودن اولین فاز از طرح شبکه محققین علوی (شمع) و دخیلسازی ارز اجتماعی در شبکه اجتماعی مذکور میباشد.
استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: محور سوم شامل طرح رونماییشده «پارسا» و طرحهای رونمایینشده «عهد- پاسخ» و «شاپرک» است. برنامهی یکساله انشاءالله اجتماع اتحادمحور ظرفیتهای سهگانه و ضمنا حرکت به سمت گرایش تولید زبان طبیعی (NLG) میباشد.
وی گفت: محور چهارم شامل طرحهای رونمایی شده و «هما» و «ثقات» و طرحهای رونمایینشده «شرایع»، «بوم»، «الگوریتم اجتهاد» است. برنامه یکساله انشاءالله تدارک زیرساختی برای همه ابواب فقهی، توسعه الگوریتمهای مربوط به تعارض ادله و اصول عملیه، برقراری ارتباط بین پایاننامههای حوزوی و فعالیتهای این محور، تکمیل هستاننگارها در کل ۵۲ باب فقه و همه ابواب اصول فقه به وسیله اشاعه گفتمان تقریر برهانی در فضلای حوزوی میباشد.
در پایان، مینایی، رئیس هیئت مدیره کلانپروژه هوش مصنوعی و علوم اسلامی ضمن اهداء تندیسهایی از ۳۷ نفر از مدیران و قائممقامهای پروژههای صنعتی دانشبنیان و پژوهشی صنعتمحور جاری در کلانپروژه تقدیر به عمل آوردند.
۳۱۳/۱۷