به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از ارومیه، منیره فرمانی امروز در نشست فرقه شناسی که با موضوع "بررسی عقائد و باورهای غُلات " در مدرسه علمیه زینب کبری (س) ارومیه برگزار شد، با اشاره به اینکه اهل حق یکی از فرقه های غالی است و اعتقاد به الوهیت برخی ائمه و پیامبران دارند، اظهار داشت: پیشینه پیدایش این گروه وجود اغراض سیاسی و سوء برداشت از برخی روایت ها در خصوص ائمه(ع) است و به اعتقاد برخی، این گروه از ابتدا وجود داشت و پیروان این فرقه معتقدند؛ اسرار و رموزی که در انبیاء و اولیاء بود، به سلطان سهاک که بنیانگذار این گروه است منتقل گردیده است.
وی افزود: به اعتقاد اهل حق تناسخ، حلول و رجعت روح واقع پذیر است و در حلول روح الهی در جسم و جان اولیاء حلول میکند که ابتدا در وجود حضرت علی علیه السلام و بعد سلطان سهاک است و ازجمله مبانی اعتقادی این فرقه عقیده به تناسخ و حلول ذات حق در وجود بشر است و سخنان آنها راجع به تناسخ و حلول نیز متناقض و پراکنده است.
استاد حوزه علمیه خواهران آذربایجان غربی اضافه کرد: اعتقاد به تکامل روح از دیگر باورهای این فرقه است و برخی از عقائد آن ها برگرفته از ادیان ایران باستان، مثل دین زرتشتی پیش از اسلام، هندوییزم مانوی و برخی از مبانی مسیحیت و یهودیت بوده که بعضا صبغه اسلامی به آن داده اند و اساسا هیچ مطابقی با اصول مسلم و متفقٌ علیه اسلام ندارند.
وی گفت: آداب ومناسک اهل حق تا حد زیادی به آداب تصوف شباهت دارد، چنان که لزوم اجتماع آنها در «جمخانه»، تقدیم نذر و نیاز، خدمت، اشتغال به ذکر خفی و جلی، توجه به ساز و سماع که احیانا به نوعی جذبه منتهی میشود و ضرورت سر سپردن به پیر و مرشد، آداب و مناسک اهل حق را به نوعی تصوف مخصوص تبدیل کرده است.
فرمانی ادامه داد: این فرقه در مناطقی از جمله شهر و روستاهای کرمانشاه، اسلام آباد غرب، همدان، لرستان،آذربایجان شرقی و تویسرکان و ... حضور دارند.
استاد حوزه علمیه خواهران آذربایجان غربی ضمن نقد عقاید این فرقه و شرک آلود بودن عقیده برخی از آن ها مبنی بر الوهیت ائمه، گفت: از لحاظ کلامی لازمه چنین عقیده ای پدید آمدن ترکیب در ذات الهی است و چنین چیزی محال می باشد.
وی اظهار کرد: جایگزینی نذر و نیاز به جای نماز در دیدگاه این فرقه مردود امری باطل و مردود است و قرآن جهنمی شدن دوزخیان را عدم اهتمام به نماز عنوان کرده است.
انتهای پیام
نظر شما